×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Opnieuw veiliger sporten in Halle

Met het stijgend aantal coronabesmettingen moeten we opnieuw voorzichtiger sporten. Halle heeft daarom, in nauw overleg met Sport Vlaanderen, een aantal nieuwe huisregels uitgewerkt voor het gebruik van de stedelijke sportaccommodatie. Goed nieuws ook voor de speelstraten die binnenkort onze sport- en spelkar verwachten. Deze activiteiten kunnen gewoon doorgaan zoals gepland.

 

Gebruik stedelijke sportzalen

  • Voorlopig kan je enkel in clubverband komen sporten of een sportzaal huren. Dus je kan niet met enkele vrienden sportzaal De Bres huren voor een partijtje zaalvoetbal.
  • Sportbubbels zijn toegelaten tot maximum 50 personen per sportzaal. Gebruik je een deel van de zaal mag dit maximum 20 leden.
  • Verschillende sportbubbels mogen mekaar niet kruisen en mogen geen contact hebben.
  • Het ‘omkleden en douchen’ doe je het best thuis. Kleedkamers en douches zijn weliswaar beschikbaar indien echt nodig.
  • Tijdens trainingen zijn er geen supporters toegelaten, ook niet op de tribune.

De club draagt zelf nog steeds heel wat verantwoordelijkheid. Zo moet er bij elk trainingsmoment een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig zijn. Hij of zij waakt erover dat alle afspraken ook correct worden nageleefd.

 

Sportwedstrijden mogen nog maar met strenge regels

De stad Halle heeft alle evenementen tot en met 31/08 verboden. Maar sportwedstrijden vallen daar niet onder. Uiteraard moet je voor het organiseren van een wedstrijd strikt het veiligheidsprotocol voor sportevenementen volgen. Er zijn maximaal 100 toeschouwers indoor welkom en outdoor 200 personen. Maar wij raden de aanwezigheid van publiek op alle activiteiten ten zeerste af. De stad zal elke aanvraag daarom individueel beoordelen.

 

De sport- en spelkar komt naar je toe

De Halse jeugd kan nog tot en met 14 augustus rekenen op de sport- en spelkar. Dus ook de volgende dagen zullen onze sportanimatoren door de Halse speelstraten trekken met een bakfiets boordevol sport- en spelmateriaal.

Maar hier gelden wel volgende regels: 

  • Voor kinderen onder 12 jaar is er geen probleem
  • Voor kinderen boven 12 jaar is een mondmasker verplicht en mogen er max. 10 deelnemen, mits het respecteren van de afstand
  • Onze animatoren dragen een mondmasker en ontsmetten alles
  • Gegevens van deelnemers worden bijgehouden
  • En uiteraard zijn er de bekende veiligheidsregels: handen wassen, afstand houden en hoesten in de elleboog

We beseffen dat al deze afspraken en verplichtingen extra inspanningen en discipline vragen. Maar op deze manier kunnen we wel een veilige setting creëren voor alle sporters. Want sporten is niet alleen voor je fysiek en mentaal welzijn, ook het sociale aspect is – zeker in coronatijden – immens belangrijk.

Terug naar overzicht