Nieuwe wandelroutes voor gezonder werken bij Colruyt Group

Wandelen in de natuur is goed voor lichaam en geest. Bovendien is het een ontzettend simpele maar effectieve manier om je gezondheid en humeur een positieve boost te geven. Omdat ze bij Colruyt Group hun medewerkers de kans willen geven om meer te bewegen en zich goed te voelen, hebben ze samen met de stad en Sport Vlaanderen vier wandelroutes uitgestippeld in de groene omgeving van de Wilgenveld-site. 

Vier routes voor wandelaars, lopers en natuurliefhebbers

Er werd intensief samengewerkt om routes te selecteren die de biodiversiteit van de landschappen benadrukken. Ze kunnen door zowel de medewerkers van Colruyt Group als de inwoners van Halle gebruikt worden. Langs die wegen kunnen natuurliefhebbers genieten van een bonte collectie fauna en flora. Ze maken kennis met bio-diverse landschappen, een wandeltuin, het coöperantenpark voor kwetsbare biotopen, de zelfpluktuin, het waterbekken en het windpark van Eoly.

Nieuwe fietsweg parallel met Beertsestraat

Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruik maken van een nieuwe fietsweg tussen de Pachtersweg, de Elbeek-site en de Wilgenveld-site. Op diezelfde plaats was al een werfweg aangelegd voor de opbouw van windmolens. Die werfweg uitbreiden tot een fietsweg was dus een logische stap. Die vormt nu een handige verbinding en is bovendien een veilig alternatief voor de Beertsestraat die tijdens de spits een drukke straat kan zijn. Met de nieuwe fietsweg verhogen we de verkeersveiligheid en geven we een aanzet voor een alternatieve fietsroute richting Pajottenland.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van onderstaande Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties:

   

Bijlagen

Meer info en contact:
Terug naar overzicht