×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Nieuwe parkeerregeling in Kasteelstraat Essenbeek

Het beurtelings parkeren in de Kasteelstraat in Essenbeek wordt afgeschaft. Dit veroorzaakt regelmatig parkeerproblemen, zeker in het begin of de helft van de maand. We gaan nu vaste parkeerplaatsen voorzien, afwisselend langs beide zijden van de straat. Dat zou ook de verkeersveiligheid ten goede moeten komen.

Het beurtelings parkeren leverde soms doorgangsproblemen op als mensen vergaten hun wagen te verplaatsen naar de andere kant van de straat. Door het invoeren van ‘geschrankt parkeren’ behoren deze problemen definitief tot het verleden. Geschrankt parkeren wil zeggen dat we vaste parkeerplaatsen voorzien, afwisselend links en rechts van de rijweg.

Op die manier pakken we ook de snelheidsproblemen aan in de Kasteelstraat. We krijgen zeer regelmatig klachten over onaangepast rijgedrag. De Kasteelstraat is - zeker vlakbij de Nijvelsesteenweg – een zeer brede weg, wat sommige chauffeurs uitnodigt om het gaspedaal wat dieper in te duwen. Door geschrankt parkeren in te voeren en de rijweg op verschillende plaatsen te vernauwen, zullen autobestuurders noodgedwongen hun snelheid moeten aanpassen.

De nieuwe parkeerregeling wordt een proefopstelling. Deze wordt na 4 maanden door de bewoners geëvalueerd. De inwoners van de Kasteelstraat zullen dus in oktober bevraagd worden over de nieuwe regeling. Op basis daarvan kan de parkeerregeling eventueel nog bijgestuurd worden en zal dit al dan niet een blijvend karakter krijgen.

Terug naar overzicht