Nieuwe Groenzone in Dorpslaan

Vorig jaar kreeg Buizingen een gloednieuwe minipitch vlakbij jeugdhuis Eenders. Het pleintje tussen de Nachtegaalstraat en de Dorpslaan, waar voorheen de minipitch stond, krijgt nu een nieuwe inrichting. Het wordt een groene zone met verschillende spelelementen. In november 2016 werd er een uitgebreide bevraging gedaan bij de buren en de Chiro. Op 19 januari keurde het college van burgemeester en schepenen de volgende herinrichting van het pleintje goed.

  • Meer groen: De stad zal nieuwe bomen aanplanten aan de kant van de Nachtegaalstraat. Hierdoor zullen de bomen langs beide kanten van het pleintje hetzelfde zijn. Het dolomiet wordt vervangen door gras en de notelaar krijgt een meer centrale plaats op het pleintje.
  • Meer spel: Op de ondergrond van de vroegere minipitch zullen met markering op de grond verschillende spelletjes zoals een slang met het alfabet, een hinkelspel, Twister, darts en een ladderspel aangebracht worden. Zo wordt een maximum aan plaats op het pleintje behouden en zijn er toch voldoende en vernieuwende spelelementen.
  • Meer toegankelijkheid en rust: om mensen een rustplek te geven of te laten genieten van hun spelende (klein)kinderen worden er drie zitbanken op het pleintje geplaatst.

De herinrichting zal zo’n 12.795 EUR kosten en zal tegen ten laatste april klaar zijn. Buizingen wordt hiermee groener en krijgt opnieuw meer speelruimte.

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?