×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Naar een bib op maat van onze inwoners

In 2022 wordt onze bibibliotheek aan de Basiliekstraat grondig vernieuwd. Maar voor we de plannen uittekenen, polsten we enkele jaren geleden al naar de bib-wensen van de volwassenen Hallenaren. Deze zomer kreeg de Halse jeugd de kans om via een enquête hun bib-dromen en plannen uit de doeken te doen. Dat leverde heel wat interessante tips en frisse ideeën op waarmee de collega’s van de bib en de architect binnenkort enthousiast aan de slag gaan!

Wat staat er bovenaan het verlanglijstje

Er is duidelijk een grote nood aan knusse plekjes om te lezen. In de bib van jullie dromen mag zeker geen gezellig hoekje ontbreken met sofa’s, ligkussens, decoratie en sfeerverlichting. Maar in de vernieuwde bib mag er ook gewerkt worden. Zo vinden veel jongeren het belangrijk dat er ook plaats voorzien wordt waar ze in stilte kunnen studeren of kunnen samenzitten voor een groepswerk of een workshop.

Waarvoor ga je naar de bib?

Het aanbod dat de jongeren wensen, sluit trouwens grotendeels aan bij de toekomstideeën die de bib zelf in gedachten heeft. Zo wil de bib werken aan een zeer divers aanbod. Naast de nog steeds heel populaire boeken, cd’s en dvd’s wil de bib ook inzetten op gezelschapsspelen (spelotheek), workshops en misschien zelfs videogames en schoolmateriaal.

Voor al deze activiteiten en belevingen willen we plaats voorzien. Van stille ruimtes tot gezellige hoekjes waar je een beetje mag babbelen, samenwerken of creatief bezig zijn. Misschien komt er zelfs een plekje waar je iets kan drinken.   

Wat doen we rond de bib?

Ook voor buiten kregen we inspirerende tips mee. Een gezellige leestuin of leespark met bankjes, picknicktafels, een afdak en een ligweide spraken ons zeker aan. Daarnaast kan de fontein met een paar aanpassingen misschien toegankelijk gemaakt worden zodat je in de zomer met je voeten in het water kan genieten.

Begin 2022 zullen deze verbouwingen starten en krijgt de bib tijdelijk elders onderdak. Tot dan zullen we samen verder dromen over de dag dat we dit allemaal kunnen ontdekken.

En de winnaar is….

Onder de deelnemers werd een Halle Handelt-bon van 50 euro verloot en Ismaïl O. is de gelukkige winnaar. Wat hij met de bon zal doen, weet hij echter nog niet.

Terug naar overzicht