×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Lachende smileys, graag!

In de buurt van verschillende Halse scholen plaatste de stad vaste snelheidsinformatiedisplay, dat is een elektronisch smileybord dat ‘glimlacht’ wanneer je je aan de snelheid houdt. De stad wil hiermee de schoolomgevingen verkeersveiliger maken.

smiley-bord

In elke schoolomgeving mag je nooit sneller dan 30 km/uur rijden. “Dat is wel zeer traag”, hoor je soms wel eens zeggen. Maar zo zie je veel beter wat er links en rechts van je gebeurt. En je kan ook tijdig reageren op mogelijke hindernissen of onverwachte manoeuvres van scholieren. Bij 30 km/uur heb je letterlijk meer oog voor andere weggebruikers.

Helaas leeft niet iedereen de maximumsnelheid altijd na. Daarom krijden de buurten van de Don Boscoschool (Lenniksesteenweg), de Zilverberk (Pastoor Bernaertsstraat), H-H & College Essenbeek (Kasteelstraat) en het H-H & College Sint-Rochus (Halleweg) vaste snelheidsinformatiedisplays. Ook vlakbij de sportterreinen op de E. Ysayestraat prijkt er sinds deze week zo’n smileybord. De displays moeten de autobestuurders eraan herinneren dat ze zich in een zone 30 bevinden en dus best hun snelheid aanpassen.

Ook al gaat het om vaste smileyborden, toch kunnne we ze vlot verplaatsten. Zo zullen de borden tijdens de zomermaanden opgesteld worden in de buurt van de Alsembergsesteenweg (waar twee maanden lang kampen georganiseerd worden in Zennedal) en in de Brouwerijstraat (vlakbij speelplein Joepie). Aan de Don Boscoschool zullen de smileyborden geactiveerd blijven omdat er hier tijdens de zomermaanden ook een uitgebreide speelpleinwerking georganiseerd wordt.

Kindvriendelijke stad

Halle trekt resoluut de kaart van ‘kindvriendelijke stad’! Heb je zelf ook suggesties voor een duurzaam en kindvriendelijk beleid of wens je meer info? Surf dan naar www.kindvriendelijkhalle.be

Meer info en contact:
Terug naar overzicht