×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Laat je plukken! Plukteam voor hoogstamfruit

Jammer genoeg komen heel wat eigenaars er niet toe om hun hoogstamfruitbomen geplukt te krijgen. Een droevig zicht, al dat lekkere fruit dat aan de boom rot of op de grond valt. Geen nood, je kan steeds beroep doen op de gratis helpende handen van de vrijwilligers van het plukteam Pajottenland & Zennevallei. De oogst wordt in overleg verdeeld tussen plukker en eigenaar van de boomgaard.

zakken met fruit en vrijwilliger

Hoogstamboomgaarden zijn prachtig in het landschap en een vijfsterren hotel voor steenuilen, eikelmuizen… en andere Koesterburen. Groene stapstenen en rustplekken voor mens en dier.  Met de actie Plukteam zorgt Regionaal Landschap ervoor dat iedereen extra gemotiveerd blijft om boomgaarden als waardevolle landschapselement in stand te houden.

Boomgaard aanmelden of je kandidaat stellen als plukker: www.pajot-zenne.be/plukteam Via de website krijg je dadelijk een overzicht van al het fruit dat ‘te pluk’ wordt aangeboden in Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

Project in kader van de campagne Koesterburen met steun van provincie Vlaams-Brabant.

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht