×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Je kind inschrijven in een school? Eerst online aanmelden!

foto eerst aanmelden

 

Is jouw kind geboren in 2018 en mag het volgend schooljaar voor het eerst naar school? Of gaat jouw oogappel voor het eerst naar het lager onderwijs? Of wil je kind van school veranderen? Dan moet je het eerst aanmelden via het centraal aanmeldingsregister (CAR). Zo zorgt Halle ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school. Het online systeem voorkomt dat ouders dagenlang moeten kamperen aan de schoolpoort.

  •  Heeft jouw kind al een broer of een zus in jouw school van voorkeur? Of ben je zelf een personeelslid in een school. Dan krijgt je kind voorrang in die school. Je moet je kind wel aanmelden voor 17 januari 2020  op www.basisschool-aanmelden.be. Op 24 januari krijg je het resultaat van de aanmelding. Tussen 27 januari en 14 februari kan je vervolgens jouw kind inschrijven in de toegewezen school.
  • Alle andere kinderen kunnen zich aanmelden tussen 2 en 31 maart 2020, ook via www.basisschool-aanmelden.be Op 29 april krijg je het resultaat van de aanmelding. Tussen 4 en 26 mei kan je jouw kind inschrijven in de school die je werd toegewezen.

Het online systeem houdt in de eerste plaats rekening met de school van voorkeur. Enkel als de vraag groter is dan het aantal beschikbare plaatsen in een bepaalde school, zal de toewijzing gebeuren op basis van de afstand tussen de woonplaats van het kind en de gekozen school.

Nog vragen?

Op 18 februari organiseert Jeugd en Onderwijs hierover een infoavond in CC ’t Vondel. Kom zeker langs voor een antwoord op al je vragen.

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht