Inschrijven in kleuter-, lager of secundair onderwijs? Eerst online aanmelden!

foto eerst aanmelden

Sinds een aantal jaren is er in Halle een aanmeldingsregister voor de leerlingen die zich willen inschrijven in een kleuter- of lagere school. Maar voortaan vragen we aan ook de leerlingen die naar het eerste jaar secundair onderwijs gaan, om zich eerst aan te melden.

Met het centraal aanmeldingsregister zorgt Halle ervoor dat alle ouders evenveel kansen krijgen om hun kind in te schrijven in hun favoriete school. We voorkomen ook dat ouders dagenlang moeten kamperen aan de schoolpoort tijdens de inschrijvingsdagen.

Halle werkt voor het centraal aanmeldingsregister voor de kleuter- en lagere school samen met de buurgemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Alle scholen van alle netten zijn ook aangesloten. Voor het secundair onderwijs zijn naast Halle ook de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Lennik en Sint-Genesius-Rode bij het aanmeldingsregister betrokken.

  • Kleuter- en lagere school

Alle kinderen geboren in 2017 en die (in de loop van) volgend schooljaar 2019-2020 of in september 2020 voor het eerst naar school gaan, kunnen zich aanmelden tussen 18 maart en 5 april. Dit geldt ook voor alle oudere kinderen die nog niet naar school gaan of willen veranderen van school (op voorwaarde dat ze de school van de broer/zus als eerste schoolkeuze opgeven).

Meer info over hoe je jouw kind kan aanmelden en inschrijven ontdek je hier.

  • Secundair onderwijs

Ook alle leerlingen die in september 2019 starten in het eerste jaar secundair onderwijs, moeten zich voortaan eerst aanmelden tussen 14 maart en 5 april. Deze maatregel geldt niet voor wie zich wil inschrijven voor de hogere leerjaren of het buitengewoon secundair onderwijs.

Meer info over hoe je jouw kind kan aanmelden en inschrijven in het secundair onderwijs ontdek je hier.

Meer info en contact:
Terug naar overzicht