×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Historisch stadhuis niet langer in de steigers

historisch stadhuis uit de steigers

Maandag zal het statige historisch stadhuis opnieuw in zijn volle glorie schitteren op de Halse Grote Markt. Want nu de buitenrestauratie van het dak, de ramen en de gevels voltooid is, zal de aannemer de werfpanelen en de steigers grotendeels verwijderen.

Sinds 2 mei 2018 staat het historisch stadhuis in de steigers voor een grondige opknapbeurt. Nu - 19 maanden later – zijn het volledige dak, de toren, de dakkapellen, de sierelementen en de gevels volledig gerenoveerd. Ook de buitenramen en -deuren werden volledig vernieuwd, uiteraard naar historisch model. Nu deze renovaties erop zitten, kunnen we het monument (dat al beschermd is sinds 1933) ontdoen van alle werfzeilen en werfpanelen.

Maar het is niet omdat de steigers verdwijnen, dat het restauratiewerk er ook op zit. Wel integendeel. Zo wordt de volgende weken het historisch stadhuis  toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Om dit mogelijk te maken wordt de trappenpartij uitgebreid met een hellend vlak.

Binnenkort valt ook het doek over de binnenrestauratie en kan het toerismekantoor terugkeren naar zijn vertrouwde locatie. Van zodra dit gebeurd is worden de huidige containers van het toerismekantoor verwijderd. Toch blijft de werfzone op het J. Possozplein behouden met het oog op een nieuwe achterbouw. Het is immers de bedoeling om de lift, de bergruimten, de technische ruimte en de toiletten onder te brengen in een nieuwbouw op het J. Possozplein. De achterbouw komt volledig los te staan zodat het zicht op de achtergevel bewaard blijft, maar de twee gebouwen zullen wel met elkaar verbonden zijn. Op basis van een eerste voorontwerp worden de plannen binnenkort geconcretiseerd.

Meer info en contact:
Terug naar overzicht