×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Halle maakt zich op voor coronaproof BK wielrennen op 22/09

Op dinsdag 22 september 2020 wordt het Belgisch kampioenschap wielrennen georganiseerd. Een hoogdag voor het wielrennen en ook voor Halle! Want dit BK start in Halle. Maar uiteraard waken we over de veiligheid van dit evenement. Een feestelijke start zoals andere jaren tijdens Halle-Ingooigem is dus dit jaar niet mogelijk. Zo is er in het rennersdorp geen publiek toegelaten. De doortocht op de Grote Markt bijwonen kan wel, op voorwaarde dat je er plaats neemt op één van de vele terrassen. Wil je er zeker van zijn dat je een glimp kan opvangen? Kom dan naar de officiële start aan de Ninoofsesteenweg.

Het Belgisch kampioenschap wielrennen wordt gereden tussen Halle en Anzegem en vervangt dit jaar de wielerklassieker Halle-Ingooigem. De start is voorzien om 12u op het Possozplein. Nadien trekt de karavaan naar de Ninoofsesteenweg voor de officiële start aan café De Lamme Gisj. De aankomst in Anzegem is voorzien omstreeks 17u50.

Het startcomité Halle-Ingooigem en de stad Halle sleutelden al maanden aan de voorbereiding van deze wielerhoogdag. Maar de sporthappening zal iets minder uitbundig zijn dan voorzien omwille van de coronacrisis. Zo kunnen we jammer genoeg geen publiek toelaten in de rennersdorpen op het J. Possozplein, de parking sportcomplex De Bres en parking Leide. Ook de voorstelling van de renners op het J. Possozplein kan je dit jaar niet bijwonen.

Om 12u wordt de start gegeven op het Possozplein. Dit vertrek kan je ook niet bijwonen maar van de doortocht op de Grote Markt hoef je niet te missen op voorwaarde dat je plaats neemt op één van de vele terrassen. De politie en stewards zullen hier ook op toekijken.

Eenmaal de wielrenners de Ninoofstesteenweg bereikt hebben, wordt ter hoogte van café Lamme Gisj de officiële start gegeven. Wielerliefhebbers die niets van het vertrek willen missen, kunnen het best afzakken naar de Ninoofsesteenweg. We voorzien er voldoende ruimte voor de toeschouwers zodat overal ook de veiligheidsafstand van anderhalve meter kan bewaard worden tussen de wielerliefhebbers. Zorg er zeker voor dat je mondmasker op zak hebt. Wordt het plotseling toch druk dan kan je jezelf en de andere toeschouwers beschermen.

Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Halle

Deze sporthappening brengt mogelijk ook verkeershinder met zich mee. Tijdens de doortocht (vanaf 12u) zijn immers heel wat straten een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Ook in de buurt van het rennersdorp (Monseigneur Senciestraat, Leide, Vondel) zal er vanaf 8u45 geen verkeer mogelijk zijn.

Kom dus op 22 september het best met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets naar Halle. Lukt dit niet kan je nog steeds je wagen achterlaten op parking Nederhem, de parking aan het station, de Welkomstlaan of parking de Gooikenaar.

Je kan niet parkeren op het J. Possozplein, in Vondel, Leide, Mgr Senciestraat, parking De Bres, parking Willamekaai (achter de atletiekpiste), Fons Vandemaelestraat en de Thibautstraat. Tegen uiterlijk 14 uur zal de verkeershinder worden weggewerkt.

Het sociaal restaurant 't Vondel blijft te voet bereikbaar maar enkel via de achterzijde (Leide), niet via Possozplein. Ook de cafetaria aan sportcentrum De Bres blijft te voet bereikbaar via Thibautstraat.

Volg de start thuis van uit je zetel

Sporza zendt het vertrek in Halle (12 uur) rechtstreeks en sprokkelt ook heel wat sfeerbeelden en interviews. Nadien schakelt Sporza over naar de finale en aankomst van het BK wielrennen Dames Elite dat ondertussen in Anzegem zelf wordt gereden. En nadien zoomt Sporza opnieuw in het BK bij de mannen. 

Info: www.startcomitehalleingooigem.be

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht