×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Halle introduceert de digitale bewonerskaart

In Halle kan je voortaan parkeren met een digitale (en dus onzichtbare) bewonerskaart. Deze parkeerkaart is immers gekoppeld aan je nummerplaat. De fysieke kaart verdwijnt dus. Dit bespaart je niet alleen tijd maar ook heel wat zorgen.  

verkeersbord parkeren uitgezonderd bewoners

De papieren bewonerskaart moest je in het verleden altijd goed zichtbaar op het dashboard plaatsen. Wie dit vergat, riskeerde een verkeersboete. Maar deze en andere zorgen behoren definitief tot het verleden met de digitale bewonerskaart.

Voor deze digitale bewonerskaarten maakt de stad gebruik van een online toepassing waarin de burger zijn bewonerskaart of parkeerabonnement kan aanvragen, verlengen of wijzigen. Met de tool kan je ook online betalen. Van zodra dit gebeurd is, kan je gebruik maken van je digitale bewonerskaart.

  • Wachttijden worden weggewerkt

Door de vele aanvragen bedraagt de wachttijd momenteel voor een (papieren) bewonerskaart langer dan de voorziene twee weken. Maar met de nieuwe aanpak zorgen we ervoor dat deze problemen voltooid verleden tijd zijn.

Wie de voorbije weken trouwens een bewonerskaart heeft aangevraagd, zal ook geen papieren exemplaar meer ontvangen maar wordt meteen in het nieuwe digitale systeem  opgenomen. Van zodra een digitale bewonerskaart geactiveerd is, wordt de aanvrager hiervan op de hoogte gebracht.

  • Wat moet ik doen tijdens de overgangsperiode?

Het is niet uitgesloten dat, omdat de wachttijd langer duurt dan de voorziene twee weken, je bewonerskaart vervallen is. Kreeg je hierdoor onterecht een boete? Laat het ons weten via parkeren@halle.be. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

De digitale bewonerskaart, hoe werkt het?

  • Hoe een bewonerskaart aanvragen?

Dat is poepsimpel! Surf naar halle.be/bewonerskaart. Daar kan jezelf en jouw wagen registreren. Hou tijdens de registratie je identiteitskaart en het inschrijvingsbewijs van je wagen binnen handbereik. 

  • Hoe een bewonerskaart verlengen?

Enkele dagen voor je bewonerskaart komt te vervallen sturen wij een herinnering via e-mail. Via de dezelfde tool kan je je bewonerskaart vervolgens verlengen, betalen en opnieuw 24 maanden lang zorgeloos parkeren.

  • Papieren bewonerskaarten blijven geldig

Je papieren kaart blijft geldig tot de vermelde vervaldatum.We hebben jouw bewonerskaart ook al gedigitaliseerd! En vanaf 2020 hoef je de papieren bewonerskaart zelfs niet meer op het dashboard te plaatsen. Het is pas als je kaart gaat vervallen, dat je een nieuwe digitale bewonerskaart moet aanvragen.

  • Heb je geen computer?

Breng een bezoekje aan Openbaar Domein, dan maken we samen werk van jouw registratie. Breng zeker jouw identiteitskaart en het inschrijvingsbewijs van je wagen mee. Dit kan  elke werkdag van 9u tot 12u (met/zonder afspraak), van 13u30 tot 16u30 (op afspraak) en ook op donderdagavond van 17u tot 20u.

  • Hoeveel moet je betalen?

Een eerste bewonerskaart is nog steeds gratis en is 24 maanden geldig. Wil je een tweede of derde bewonerskaart? Dan betaal je €50/kaart. Deze kaarten zijn 12 maanden geldig. 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht