Grote opkomst op Open Monumentendag

543 bezoekers in den AST

den AST bood de 543 bezoekers een gevarieerd programma aan. Naast de tijdelijke expo ‘Fabrieksburen’, waarbij vier fabrieken uit de Zennevallei zich voorstellen aan de hand van archiefmateriaal en unieke getuigenissen van oud-werknemers, kon het publiek aansluiten bij een GPS-wandeling langs het industriële verleden van Halle en kon het één van de op maat van den AST uitgewerkte theatervoorstellingen bijwonen.

De GPS-wandelingen die door PASAR werden uitgewerkt rond het thema ‘industrie in Halle’, waren een succes met meer dan 70 deelnemers. De theatervoorstellingen van theatergezelschap DEFDEF, die speciaal voor Open Monumentendag  op maat van den AST waren gemaakt en heel wat gezinnen en kinderen op een ludieke manier lieten kennismaken met de geschiedenis van mouterij van Roye, waren alle drie volzet.

Op de museumzolder werden enkele Halse fabrieken opnieuw voor het voetlicht geplaatst. Ook de permanente tentoonstelling binnen het museum den AST kreeg heel wat lovende commentaren.

Maar het wat toch vooral de expo  ‘Fabrieksburen’ die heel wat bezoekers op de been bracht. De verhalen van de fabrieken en getuigenissen van oud-werknemers maakten dan ook heel wat emoties los bij het publiek.

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?