×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Grote onderhoudswerken A8 tijdens zomer 2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 13 juli tot en met 31 augustus 2020 grote onderhoudswerken uit op de A8 in Halle. De werken worden bewust tijdens de zomermaanden uitgevoerd omdat er dan minder druk verkeer is op de A8.  Op zondag 12 juli worden al enkele voorbereidende werken uitgevoerd waardoor de oprit 22 in Halle (t.h.v. de Colruytsite) richting Doornik en de oprit 23 (Tubeke) richting Halle zullen afgesloten zijn voor alle verkeer. 

Nieuw wegdek over 3,5 kilometer (juli en augustus 2020)

Het wegdek van de A8 in Halle wordt over een afstand van ongeveer 3,5 kilometer volledig vernieuwd. ’t Gaat om het gedeelte tussen tussen de op- en afrittencomplexen  van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23)

De verharding en de fundering wordt opgebroken en volledig opnieuw aangelegd. Ook de waterafvoer langs de A8 krijgt een onderhoudsbeurt en de vangrails worden vervangen.

Omleiding: geen. Tijdens de ingrijpende werken zal het verkeer i.p.v. twee rijstroken per weghelft, maar over een rijstrook per rijrichting kunnen rijden. De werken worden bewust tijdens de zomermaanden uitgevoerd omdat er dan minder druk verkeer is op de A8.

Opgelet: voorbereidende werken op zondag 12 juli

Om op maandag 13 juli veilig van start te kunnen gaan, gaat Wegen en Verkeer de nodige signalisatie voor deze werken reeds plaatsen op zondag 12 juli en dit vanaf  5u 's ochtends. Hierdoor zullen de oprit 22 in Halle (t.h.v. de Colruytsite) richting Doornik en de oprit 23 (Tubeke) richting Halle afgesloten zijn voor alle verkeer. 

Onderhoud op- en afritten Halle en Tubeke (najaar 2020)

Daarnaast voert Wegen en Verkeer ook onderhoudswerken uit aan de op- en afrittencomplexen in Halle en Tubeke. De toplagen van de op- en afritten Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23) worden afgefreesd en vervangen door vers asfalt.

Omleiding: Overdag zal er geen hinder zijn, de werken worden immers ’s nachts uitgevoerd. Op dat ogenblik worden alle op- en afritten in de werfzone afgesloten.  Het verkeer zal worden omgeleid via het vorige of het volgende op- en afrittencomplex.

Onderhoud voor verbindingslussen A8 met binnenring (najaar 2020)

Verder plant het Agentschap Wegen en Verkeer binnen dit project een onderhoud van de oprit van de A8 naar de binnenring van de R0. De toplaag van de oprit van de A8 naar de Ring rond Brussel wordt afgefreesd. Daarna krijgt de oprit een nieuwe toplaag in asfalt. De wegmarkering aan de binnenkant van de bocht wordt verwijderd. Er wordt nieuwe wegmarkering aangebracht. Daarnaast worden de vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen.

Onderhoud A8 tussen Edingensesteenweg en Rodenemweg (najaar 2020)

Naast het stuk van de A8 tussen de op- en afrittencomplexen van Halle (nr. 22) en Tubeke (nr. 23), waar het wegdek volledig vernieuwd wordt (asfalt en fundering), zal Wegen en Verkeer ook nog werken uitvoeren op het stuk van de A8 tussen de Edingensesteenweg (N7) en de Rodenemweg. Op dat stuk wordt enkel de asfalt toplaag (bovenste asfaltlaag) van het wegdek vervangen, net zoals op de op- en afritten van Halle en Tubeke en de verbindingslussen van de A8 en de R0 (zie hierboven). In de rijrichting van Halle krijgt het rechterrijvak ook een nieuwe asfalt onderlaag.

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht