Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

(c) Mooimakers

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Daarom neemt ook Halle deel aan de Vlaamse handhavingsweek van 17 tot en met 23 september.

Niet alleen het milieu kreunt onder het afval. Het komt steeds vaker in de voedselketen terecht, dus ook voor mens en dier zijn de gevolgen zeer nefast. Bovendien kosten deze bergen afval hopen geld aan de verschillende overheden.

Nochtans is het maar een kleine moeite om afval netjes in de juiste afvalzak te stoppen. Om mensen te motiveren worden er regelmatig doelgerichte acties op poten gezet met de Mooimakers en de afvalintercommunales. Maar tijdens de Vlaamse handhavingsweek ‘zwerfvuil en sluikstort’ gaan we nog een stapje verder.

Zowel politie, gemeenschapswachten, toezichthouders van o.m. Agentschap Wegen en Lerkeer en De Lijn, waterwegbeheerders maar ook GAS-vaststellers van de stad Halle zullen tussen 17 en 23 september extra toezien op zwerfvuil en sluikstorten. Overtreders zullen aangesproken worden op hun foutief gedrag en ook beboet worden. Uiteraard gaan we ook positieve acties van inwoners aanmoedigen!   

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?