×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Elektriciteitscabines in Halle krijgen graffiti-jasje

elektriciteitscabine tussen Albertpark en Dijkstraat(c) Lynn Bruyeer

Vorig weekend kreeg de elektriciteitscabine aan het Albertparkpark een graffiti-jasje. Dit weekend wordt ook de cabine aan de Dijkstraat onder handen genomen. Met deze nieuwe kunstwerken profileert Halle zich opnieuw als graffitistad. Ze zijn bovendien de voorbode van enkele projecten die de Zenne zullen opwaarderen.

In de wereld van de streetart-kunst weten ze al langer waar Halle ligt. Elke graffitikunstenaar met wat naam en faam verleende de voorbije jaren zijn medewerking aan één van de vele monumentale graffitikunstwerken in de stad. Eerst werden de voetgangerstunnels van de stations in Lembeek en Buizingen volledig ‘gepaint’. Nadien werd de brandweertoren in de voormalige kazerne achter CC ’t Vondel onder handen genomen. Ook het interieur van de Paterskerk in de Volpestraat en de muur langsheen perron 1 in het station van Halle werden door enkele streetart-artiesten omgetoverd tot een graffiti-hotspot.

Vorig weekend liet kunstenaar TUZQ zijn creativiteit en spuitbussen de vrije loop op de elektriciteitscabine in het Albertpark. Dit weekend neemt hij de elektriciteitscabine  onder handen tussen het Albertpark en de Dijkstraat. De lokale fauna en flora vormen de rode draad in deze kunstwerken. Zo kreeg de boommarter een hoofdrol toebedeeld in het werk op de eerste elektriciteitscabine, een verwijzing ook naar het ‘Plan Boommarter’.

Voor de uitwerking van dit project deed Halle een beroep op Treepack, een firma die gespecialiseerd is in muurschilderingen en streetart-projecten. Treepack selecteerde TUZQ. Hij is geen onbekende want hij verleende ook al zijn medewerking aan het graffitikunstwerk aan het station.

De graffitikunstwerken zorgen voor kleur en leven op minder fraaie plekjes. Ze zijn trouwens de voorbode van een hele reeks projecten die de Zenne in Halle een eerherstel gaan bezorgen. Deze waterloop was decennialang een open riool. Maar met het project ‘Zuurstof voor de Zenne’ wil de Vlaamse Overheid de rivier in volle glorie herstellen tussen Zinnik (waar ze haar oorsprong heeft)  en Brussel. Ook de stad Halle heeft in het kader hiervan een aantal subsidies in de wacht kunnen slepen waardoor we op enkele locaties binnenkort structurele veranderingen kunnen aanbrengen zoals deze graffitikunst.

Meer info en contact:
Terug naar overzicht