×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Bouw Sint-Annabrug: Graankaai opnieuw open vanaf 29 april!

Zicht op voetgangersbrug Graankaai

De voorbereidende werken voor de aanleg van de voetgangersbrug vorderen goed. Op 23 maart werd de Willamekaai opnieuw opengesteld voor het verkeer en vanaf 29 april mag het verkeer (uitgezonderd zwaar verkeer) opnieuw gebruik maken van de Graankaai.

De voorbije weken voerde de Vlaamse Waterweg op beide kaaien enkele voorbereidende werken uit voor de aanleg van de Sint-Annabrug. Dat is de nieuwe voetgangersbrug over het kanaal die het station zal verbinden met de Willamekaai en het centrum.

  • Oeverwerken Willamekaai

De Willamekaai werd hertekend ter hoogte van de voormalige zeepfabriek Klaar opdat de voetgangersbrug er de nodige ruimte krijgt om te landen. Die werken zijn intussen afgerond. Het verkeer kan dus opnieuw langs de Willamekaai rijden. Ook de parking wordt in de nabije toekomst heraangelegd.

  • Oeverwerken Graankaai

Op de Graankaai legt de Vlaamse Waterweg een nieuwe riolering aan. Deze bevindt zich momenteel in de buurt van de oevermuur. Maar die wordt binnenkort afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe oevermuur en dus moet ook de riolering verplaatst worden.

Op 29 april worden deze werken afgerond en wordt de Graankaai opnieuw opengesteld voor het verkeer (uitgezonderd zwaar verkeer). Fietsers moeten ter hoogte van de voetgangersbrug over de sporen wel een kleine omleiding maken.  

Voetgangersbrug brengt station dichterbij het centrum

De nieuwe voetgangersbrug, die de Sint-Annabrug zal heten, zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat, vroeger beter bekend als het ‘waggelbruggetje’. Door deze nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers rechtstreeks de oversteek maken van het station naar het centrum.

Flinke tijdswinst voor voetgangers en fietsers

  • De nieuwe brug zal een mooie tijdswinst opleveren voor fietsers en voetgangers die van de stationsomgeving naar het centrum van de stad willen. Zij moeten niet langer een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug.
  • Dit zal ongetwijfeld meer mensen aanmoedigen om met het openbaar vervoer naar Halle te komen. Het bus- en treinstation worden met de voetgangersbrug als het ware dichter bij het centrum gebracht.
  • Ook zal de voetgangersbrug meer inwoners overtuigen om minder vaak de wagen te gebruiken voor korte verplaatsingen tussen de Sint-Rochuswijk en het centrum van de stad.

 

Hallemaalbruggen.be

Naast de Sint-Annabrug start de Vlaamse Waterweg binnenkort ook met de bouw van de Zuidbrug en de stad Halle met de bouw van een nieuwe Zennebrug. Deze werken zijn één van de grootste die al uitgevoerd zijn in de stad en zullen ook een grote impact hebben op de mobiliteit. Om jullie zo goed mogelijk te informeren, lanceert de stad de website www.hallemaalbruggen.be.

Op deze website ontdek je hoe deze bruggen de mobiliteit zullen verbeteren. Van zodra de werken starten aan de Zennebrug en de Zuidbrug, geven we ook een overzicht van welke omleidingen je tijdens de werken het best kan volgen en hoe de handelaars bereikbaar blijven.

 

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht