×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Bedevaart beleeft dit weekend hoogtepunt

foto bedevaarders komen aan in Halle(c) Emile Devogeleer

Dit weekend is het Pinksteren en dan wordt Halle opnieuw overspoeld door bedevaarders. Naar aanleiding hiervan kan jong en oud genieten van de Sinksenkermis op het Possozplein.

Ver of dichtbij, mensen op bedevaart delen iets. Sommigen zijn op zoek naar zichzelf of willen hun dankbaarheid tonen voor iets dat ze overwonnen hebben. Iedereen bezoeker heeft dus zijn eigen verhaal. 

13 uren stappen naar Halle

De grootste delegatie komt dit weekend wellicht uit West-Vlaanderen, meer bepaald uit Wakken (Dentergem). De bedevaarders krijgen dit jaar het gezelschap van de bisschop van Brugge Mgr. Lode Aerts. Na 13 u stappen ronden ze zaterdag om 8u30 hun bedevaart af met een eucharistieviering in de basiliek die muzikaal zal worden opgeluisterd door Lisa del Bo.

Zondag 9 juni om middernacht vertrekt er een fakkeltocht vanaf het voormalige Wolvendriesschooltje (Ninoofsesteenweg) richting Grote Markt. Rond 1u is er een viering in de basiliek. Deze Pinksternacht wordt vervolgens afgesloten met een drankje in het O.L-Vrouwecentrum.

Sinksenkermis

Met Pinksteren kan jong en oud traditioneel genieten van de Sinksenkermis. Deze wordt donderdag 6 juni (meteen na de wekelijkse markt) opgebouwd. Hierdoor zal de markt op zaterdag tijdelijk uitwijken naar de parking aan sporthal De Bres aan de Monseigneur Senciestraat. 

Terug naar overzicht