Automatische zelfuitleen in Halse bibliotheek

Vanaf 16 april start de bibliotheek in het stadscentrum met een automatisch uitleensysteem. Bezoeker kunnen er zelf de boeken, cd’s en dvd’s uitlenen. Werken terugbrengen kan ook via de intelligente inleverkast. Deze bevindt zich op de jeugdafdeling. Als gebruiker krijg je bovendien meteen een overzicht van de werken die ontbreken. Deze kan je ter plaatse eventueel verlengen.

Dankzij de komst van deze zelfuitleenbalies wordt de bib klantvriendelijker en flexibeler en kan de bib nog meer een service op maat leveren van de bezoekers. Deze automatisering van de bib werd mogelijk dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Meer aandacht voor de gebruiker

Dankzij de zelfuitleen zijn onze bibmedewerkers niet meer aan de balie gebonden en hebben zij meer tijd om de bezoekers te helpen, te inspireren en te informeren. Voortaan vind je hen dus tussen de bezoekers om hen bij te staan in hun zoektocht naar het geschikte boek of favoriete cd.

Boetesysteem wordt bijgestuurd

Met de zelfuitleen verandert ook het boetesyteem. Vanaf nu krijg je geen boete meer als je je materiaal enkele dagen te laat terugbrengt. In eerste instantie knijpen we dus een oogje dicht. Maar wie toch 3 weken of langer te laat is, mag zich wel verwachten aan een iets forsere boete van 10 euro of meer.

Meer info en contact:
Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?