Artistieke sterrenbeelden kleuren steunmuur in het station van Halle

graffitikunstwerk© Juno Fotografie

Na de succesvolle graffitiprojecten in de stations van Lembeek en Buizingen werd beslist om ook de steunmuur van perron 1 in het station van Halle onder handen te laten nemen door 24 gerenommeerde graffitikunstenaars . Met de droogtoren aan het Jeugd- en Cultuurcentrum en de jungle in de Paterskerk, is Halle met dit project weer een kunstwerk en trekpleister rijker.

Kwaliteitsvolle graffiti aanbrengen in en rond de stationsomgeving, heeft zijn voordelen al bewezen. Onderhoudsbeurten en oververven van muren behoren quasi tot het verleden. En het draagt bovendien ook bij tot een aangenamere omgeving wat het veiligheidsgevoel van pendelaars en passanten alleen maar ten goede komt.

Voor de organisatie werd er opnieuw samengewerkt met Killerbee VZW. Het creatieve luik van het project werd gedragen door de lokale graffitiartiest Koen ‘Eres’ Deweerdt.

De werken zijn van de hand van Joachim & Adrien Roubens, Massi & Monja, Cee Pil & Hoer, Piet Rodriguez & Tuzq, Eres & Ben Hendlisz, Ocréos & Mache, Smok & Dpoint, Iota & Kshit, Gorka & Mooms, Faker & Traz, Morshe & Tony en Beireh & Mari. ​Een kunstwerk van 800 m² groot over een lengte van bijna 200 meter is het verbluffende resultaat van twee dagen en twee nachten werk door de 24 kunstenaars. Per twee werkten ze elk aan een tafereel die de twaalf sterrenbeelden voorstelt, elk in hun eigen stijl en kleuraccenten.

Door de slechte weersomstandigheden is het kunstwerk nog niet volledig afgeraakt. In vlotte samenspraak met NMBS en Infrabel zullen de artiesten hun werk verder afwerken in de komende weken.

 

Galerij

Meer info en contact:
Terug naar overzicht