Albertstraat wordt volwaardige fietsstraat

foto fietsstraat

De Albertstraat wordt getransformeerd tot een volwaardige fietsstraat. Daarbij wordt een rode toplaag aangebracht zodat het duidelijker wordt dat dit een fietsstraat is. Voorts worden de voetpaden er verbreed en komen er groenvoorzieningen. De werken starten op maandag 16 april.

In een eerste fase worden de voetpaden vernieuwd en wordt de toplaag van de Albertstraat verwijderd. Deze werken zullen duren tot 19 mei. Vervolgens zal de Albertstraat opnieuw opengesteld worden omwille van de werken in de Halleweg.

Vanaf 31 mei start de tweede fase. Dan wordt onder meer de rode toplaag aangebracht, worden de nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en worden ook de groenvoorzieningen aangebracht. In principe kunnen de werken afgerond worden op vrijdag 8 juni.

 

Omleiding en tijdelijke haltes De Lijn

Tijdens de werken is de Albertstraat afgesloten voor alle verkeer (behalve tussen 19 en 31 mei), ook voor fietsers en voetgangers. Bewoners kunnen uiteraard steeds te voet hun woning bereiken. Al het verkeer dat van Essenbeek richting Halle wil, kan het best omrijden via de Eugène Ysayestraat en de Welkomstlaan. Door de werken zullen ook de bussen van De Lijn een tijdelijke omleiding volgen. De vervoersmaatschappij voorziet ook enkele vervanghaltes.

Klik hier voor een overzicht van de tijdelijke haltes en de alternatieve routes van de lijnen 107 en 155.

 

Huisvuilophaling

Tijdens de duur van de werken zal er geen huisvuil opgehaald worden in de Albertstraat. De bewoners kunnen afval wel aanbieden op één van de volgende locaties:

  • kruispunt Albertstraat / Sint-Rochusstraat
  • kruispunt Albertstraat / Balthazarstraat
  • kruispunt Albertstraat / K. Mercierplein​

 

Meer details over de werken, de planning en de omleidingen voor het verkeer en het openbaar vervoer, lees je hier.

Kindvriendelijke stad

Halle trekt resoluut de kaart van ‘kindvriendelijke stad’! De stad investeert daarom ook in een veilige infrastructuur voor onze jongste inwoners.

Heb je zelf ook suggesties voor een duurzaam en kindvriendelijk beleid of wens je meer info? Surf dan naar www.kindvriendelijkhalle.be

Meer info en contact:
Terug naar overzicht