Aangepaste sneeuwbestrijding op Beestenmarkt en omgeving zwembad

In Halle zal er deze winter bij hevige sneeuwval geen strooizout gebruikt worden op de Beestenmarkt, de Basiliekstraat, de Maandagmarkt, de Nederhembrug, de omgeving van het zwembad en het kerkhof in Lembeek. Elders in de stad wordt opnieuw het strooiplan toegepast.

foto strooiwagen(c) Juno Fotografie

Strooiplan

Het strooiplan bepaalt dat eerst de invalswegen en de belangrijkste locaties in de stad ijs- en sneeuwvrij worden gemaakt. Zo zal er eerst gestrooid worden in het stadscentrum, in de omgeving van het ziekenhuis, rusthuizen, scholen en in de omgeving van de 3 treinstations. Maar ook gevaarlijke hellingen en belangrijke wegen krijgen voorrang op andere straten. Klik hier voor meer details over het strooiplan.

Aangepaste sneeuwbestrijding op Beestenmarkt en Nederhembrug

Voor de aanleg van de nieuwe straten- en pleinen werden cementgebonden materialen gebruikt. Omdat het gebruik van strooizout zeer nefast is voor de levensduur van de pas aangelegde verhardingen, zal de stad andere technieken gebruiken om deze straten sneeuw- en ijzelvrij te maken. Zo zal de stad deze winter een sneeuwveger inzetten op de Beestenmarkt, de Basiliekstraat, de Maandagmarkt, de Nederhembrug, de omgeving van het zwembad in Halle en het kerkhof in Lembeek.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van zand om het wegdek minder glad te maken. De stad zal op die manier ook de voet- en fietspaden sneeuw- en ijzelvrij houden. Deze technieken zijn echter minder efficiënt dan het gebruik van strooizout. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten dus extra voorzichtig zijn op deze locaties.

Hou je stoep sneeuwvrij!

Wanneer het sneeuwt of ijzelt ben je verplicht om het voetpad aan je huis vrij te maken. Veeg de sneeuw niet in de goot (dit verstopt de afvoer) maar op de stoeprand. Vegen is ook beter voor het milieu dan het gebruik van zout. Wil je toch strooien: doe het enkel op plaatsen waar gelopen of gereden wordt, één handje zout volstaat per vierkante meter.  

Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?