×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

58,5% van het Halse restafval kan gerecycleerd worden

Intradura, dat verantwoordelijk is voor de afvalinzameling in onze regio, maakte een analyse van de restafvalzakken in de stad. Zo’n 100 lukraak gekozen restafvalzakken werden apart opgehaald en onderzocht. Volledig anoniem. De bedoeling? Te weten komen hoe goed de Hallenaar sorteert en voor welke afvalfracties we een tandje moeten bijsteken.

Restafvalzak op dieet

De grondige analyse leert dat 41,5% van de inhoud van de restafvalzakken effectief restafval is. De overige 58,5% van het aangetroffen afval is eigenlijk perfect recycleerbaar. Het hoort dus niet thuis in de zak. We geven je hier enkele tips. Zo is je vuilzak minder snel vol. En dat is goed voor jouw portemonnee én voor het milieu. Restafval wordt immers verbrand, terwijl recycleerbaar afval nuttig afval is.

In de restafvalzak zit 41,5% restafval en daarnaast ook nog…

De oplossing

40,5% gft-afval

Gft-afval kan je apart aanbieden in de gft-zak. Als je onderaan in je gft-zak wat krantenpapier legt, dan kan je je zak normaal gezien 3 weken gebruiken zonder dat hij begint te lekken.

Je kan ook voor een prikje een compostvat of -bak kopen. Daarmee recycleer je zelf je gft-afval tot waardevolle compost.

9,3% plastic verpakkingen Deze verpakkingen kan je gratis naar het recyclagepark brengen. Spaar ze op in een bak of zak en breng ze binnen bij je volgende bezoek.
2,7% papier en karton Papier en karton sorteren doen we in ons land als de beste. Kleine zaken zoals kassatickets of wc-rolletjes komen echter nog te vaak bij het restafval terecht. Denk eraan om ze ook bij het oud papier te doen. Want veel kleintjes maken echt wel een verschil!
6% andere recycleerbare fracties

Textiel, metalen, hout, PMD… Ook daar vonden we wat van terug bij het restafval, maar slechts in beperkte mate. Ook deze materialen kunnen apart aangeboden worden in het recyclagepark; de meeste zelfs gratis. Wie dus goed sorteert, wordt beloond!

Meer info: Intradura | www.intradura.be | info@intradura.be | 02 334 17 40 

 

 

Terug naar overzicht