Nieuws overzicht

Zennefeest

01/05/2017
11:00 tot 17:00

Beleef een onvergetelijke dag in het park van Buizingen met een speeldorp voor groot en klein, een picknick in een knapzak, een woonwagen vol spelmateriaal, een circusworkshop, verschillende infostands, leeshoekjes in het bos, een expo in de kapel van het kindersanatorium, een goochelshow op de zolder van Den herberg, …

Week van de Anderstalige Klant

Onze stad neemt opnieuw deel aan de Week van de Anderstalige Klant. Van 2 tot 8 mei kunnen anderstalige klanten Nederlands oefenen tijdens hun dagelijkse inkopen. Ook komen er cursisten Nederlands van volwassenenonderwijs GLTT en het Centrum voor Basiseducatie naar het stadscentrum, om in kleine groepjes een oefenparcours langs de deelnemende handelaars af te leggen.

Lezing: eerste hulp bij klimaatverwarring

28/04/2017 20:00

Kom tijdens deze lezing te weten waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem. 'Eerste hulp bij klimaatverwarring’ brengt je de essentie van de klimaatkwestie bij. Want ondanks alle media-aandacht bestaat nog veel verwarring over dit onderwerp. Laat je ontwarren op vrijdag 28 april om 20u in stadhuis van Halle. De lezing is gratis maar inschrijven doe je best via milieu@halle.be.

Hoe wil jij onze wilde hyacintentapijten in het Hallerbos behouden?

Deze duizenden bezoekers brengen heel wat uitdagingen voor het bos mee. Het is belangrijk dat we een goed evenwicht vinden tussen enerzijds de bezoekers zo goed mogelijk te ontvangen en anderzijds onze natuur en wilde hyacint te behouden. Student Tom Bogaert wil te weten komen welke behoudsmaatregelen de bezoekers en de buurtbewoners zelf zouden verkiezen. Je kan ook zelf meedoen aan de bevraging via https://bevraginghallerbos.neocities.org/.

Kruiskensheide, Steengroefstraat, Kriekenveld: bestrijding wateroverlast Lembeek-centrum

De riolering in de verbindingsweg tussen de Vredelaan en Kruiskensheide werd volledig geplaatst. Ondertussen is de aannemer gestart met het aanleggen van de riolering in de Kruiskensheide, richting zijtak. Vanaf maandag 24 april starten de werken in de zijtak zelf. In de Steengroefstraat voert men momenteel bijkomende grondsonderingen uit, waardoor de rioleringswerken daar even stil liggen.

Suggestie over deze website?