den AST

1 museum, 3 verhalen

de oude Mouterij Van Roye

Mout is een basisingrediënt voor bier. Het belevingsparcours in den AST dompelt elke bezoeker onder in het moutproces en laat de hoogtijdagen van de mouterij herleven via unieke getuigenissen.

 

Halle Heilig

Halle is een belangrijk bedevaartsoord met verschillende eeuwenoude religieuze tradities.  Onze-Lieve-Vrouw van Halle gidst je door 800 jaar stadsgeschiedenis.

 

Halle Duivels

Het ‘duivelse’ deel brengt een aantal andere Halse feesten en tradities voor het voetlicht. Halle is immers niet enkel een Mariastad, maar ook een stad met een rijke carnaval- en muziektraditie. Het Hals carnaval is zelfs bijna even oud als de Mariadevotie! Bij feest hoort natuurlijk muziek, er is speciale aandacht voor de  Halse cellovirtuoos François Servais .

 

Voor het hele gezin

Speel een gratis museumspel en ontdek het museum met al je zintuigen via allerlei doe-dingen. Er is een apart spel voor de kleinere (5 tot 7 jaar) en de iets grotere kinderen (8-12 jaar). Beiden zijn evenwel uitstekend te combineren zodat het hele gezin kan genieten van een (voor)middagje samen uit. 

 

Openingsuren: zondag vanaf 14 uur

Prijzen: 3 euro standaard - 2 euro leden herita, - 1 euro kompas – kinderen tot 12 jaar, lerarenkaart

Wanneer?
zondag 07 januari 2018 - 14:00 tot zondag 30 december 2018 - 17:00
Voor wie?
Voor iedereen
Waar?