×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Mondmaskers voor Halle

De stad Halle start een uniek initiatief waarbij de eigen inwoners en verenigingen worden opgetrommeld om zelf zoveel mogelijk mondmaskers te produceren.  Ze moeten dit niet gratis doen. Want voor elk mondmasker dat voldoet aan de kwaliteitsnormen betaalt de stad 1,5 euro aan een lokale vereniging. Er moeten wel minstens 25 stuks gemaakt worden.  De stad stelt ook de stoffen en linten ter beschikking. Halle maakt voor dit initiatief in totaal zo’n 80.000 euro vrij. Op die manier kunnen we de maskers hopelijk sneller leveren en investeren we het budget dat we gereserveerd hebben voor de aankoop van mondmaskers in de eigen verenigingen en het Halse sociale leven.

Halle gaat aan de slag

De vergoeding kan enkel toegekend worden aan verenigingen. Individuele inwoners kunnen geen vergoeding krijgen als ze maskers maken maar ze kunnen het verdiende bedrag wel laten storten op de rekening van een Halse vereniging die ze een warm hart toedragen.

Wil je meedoen? Registreer jezelf of je vereniging via Wij willen mondmaskers maken. Je kan je ook laten registreren via mondmaskers@halle.be of bellen naar het corona-infopunt 02 365 99 11 tussen 9u en 12u en tussen 13u30 en 16u30. Ook op donderdagavond zijn we bereikbaar tussen 17u en 20u.

Mondmaskers aanvragen

Wens je mondmasker? Laat het ons weten via Ik wil een mondmasker. Doe een registratie voor al jouw gezinsleden die op hetzelfde adres wonen. Registreren kan tijdens de openingsuren ook telefonisch via 02 365 99 11. Eind mei ontvang je de mondmaskers voor jouw gezin in de brievenbus.

Teller - 25 mei 2020

 

Alle info en voorwaarden nogmaals nalezen? Dat kan in het nieuwsbericht over Halle mobiliseert inwoners/verenigingen voor productie mondmaskers.

Een vraag over onze mondmaskers? Bekijk de veelgestelde vragen pagina.