Jouw favoriete idee voor een Halle met een hart voor jou is... een rap op stap-kantoor

Welke ideeën voor ‘idee ZKT stad’ gaat Halle nu ook effectief realiseren? Dat hebben jullie de voorbije maanden beslist via onze stadsapp! Kijk even mee...

Prioriteit 4

Meer dan 450 ideeën

Met de actie ‘idee ZKT’ stad’ kregen we een beeld van jullie verlanglijstjes want de stad werd bedolven onder ruim 450 ideeën. 8 ervan werden weerhouden voor de shortlist. Het ging om ideeën die op korte termijn gerealiseerd konden worden, betaalbaar waren en die nog niet opgenomen zijn in de meerjarenplanning. 

En de winnaar is…

Twee maanden lang werd er intensief gestemd via de Stadsapp en daaruit bleek dat jullie volgende ideeën de leukste vonden: 

 • Zomerse openluchtcinema: tijdens de zomer organiseert de stad een aantal filmvoorstellingen in open lucht.
 • Waterspeeltuin: Halle telt vandaag al meer dan 30 speeltuinen, maar nog geen waterspeeltuin. Dit wordt een absolute topper tijdens de warme zomermaanden.
 • Rap op stap-kantoor: Iedereen heeft het recht op vakantie. Daarom baat de stad samen met een aantal vrijwilligers een Rap op Stap-kantoor uit waar mensen met een beperkt budget toch een vakantie, een dagactiviteit, een sport- en cultuuractiviteit kunnen boeken. Dit is mogelijk dankzij het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’, dat zo’n 2000 sociale en toeristisch partners telt. 
 • Inwonersdrink: De stad organiseert een grote inwonersdrink, waar de mogelijkheid bestaat om met elkaar en het stadsbestuur in gesprek te gaan. Kortom: een laagdrempelig en gezellig samenzijn, waar iedereen welkom is.

Het is alvast de bedoeling om alle ideeën op een relatief korte termijn te realiseren. 

Dat betekent dat de spelavonden, de wedstrijd ‘meest fleurige straat’, de ruilwinkel voor baby- en kinderkleding en de ideeënsessies het net niet gehaald hebben. Maar het is niet omdat ze de stemming niet overleefd hebben dat ze daarom niet op een later tijdstip alsnog kunnen opgevist worden. Hetzelfde geldt trouwens voor alle ingezonden suggesties. Vaak waren die verrassend, origineel of verrijkend. Dat overzicht zal het beleid ongetwijfeld verder inspireren bij de opmaak van de meerjarenplanning. We zijn jullie dus allemaal zeer dankbaar voor jullie frisse kijk op onze stad. 

 

Voor dit thema ontvingen wij de volgende ideeën

 1. Een ruimte voor jong en oud waar plaats is voor creativiteit, ontspanning, inspiratie, nieuwe dingen, stimulatie, try-outs,... Een plek met plaats voor verenigingen, initiatieven, jonge ondernemers,... Een plaats waar bruggen kunnen ontstaan tussen verschillende instanties en personen. Een permanentere plek zoals ‘t Pand dus!
 2. Ergens een plaats voorzien waar geliefden een liefdesslot kunnen hangen aan een kunstwerk? bv Kardinaalplein , stationsplein....
 3. Op de speeltuin van Stroppen een stukje speeltuin zoals deze aan de ingang van het ocmw rusthuis zodat de allerkleinste die naar hier komen zich ook kunnen uitleven ,momenteel is de speeltuin niet echt geschikt voor de  allerkleinsten, ook voor kinderen met een handicap zouden een stuk moeten krijgen met aangepaste toestellen voor hen ..
 4. "Een losloopweide voor de honden op Stroppen. Mensen laten vaak hun hond(en) los rond lopen op Stroppen, wat vaak tot problemen leid wanneer ze andere honden tegen komen. Met een losloopweide kunnen mensen op die plaats hun honden los laten lopen en kunnen de mensen met minder sociale honden rustig hun wandeling doen zonder bang te moeten zijn."
 5. "Meer in the picture plaatsen van de gewone mens die het echte werk verrichte voor bepaalde realisaties ipv focus te leggen op het bestuur. Meer werkend personeel en aandacht voor teamwerking binnen de staddiensten met aandacht voor niet erkenningen uit het verleden als vaste benoemingen, mensen die gepasseerd werden, ... minder politieke mandaten, en schepenen zou veel budget vrijmaken voor dienstverlening. Of vb alle schepenen en burgemeester vergoed met zitpenning ipv maandeljks loon zou mooi budget vrijmaken voor de werkgelegenheid en uitstraling van onze Stad"
 6. Kinderen uit Halle voorrang geven in halse scholen
 7. We leven met z'n allen achter onze muren, terwijl onze voortuintjes een ideaal plekje kunnen zijn voor het sociale, creatieve leven in de straat. Laten we er voor de kinderen van de straat een leuke schommel of schuifaf in plaatsen, of een gemeenschappelijk verticaal kruidentuintje tussen twee huizen. Of een aantrekkelijk zithoekje voor een babbel in de zomer of een rustplek voor wandelaars. Laten we de bijen welkom met een leuke bloemenweide voor het huis. Laten we weer buitenkomen en kennis maken met de mensen van de straat. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Onbetaalbaar. Je hoeft niet elders je 'foortuin' te zoeken!
 8. Hoor buurten waar buurtwerking kan opgevolgd worden. Vb. https://blog.hoplr.com/stad-brugge-op-hoplr-resultaten-na-succesvol-proefproject"
 9. "The Human Library - Een levende bibiliotheekWAT IS EEN LEVENDE BIBLIOTHEEK? Een Levende Bibliotheek of Human Library is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen boeken maar echte mensen. Mensen van vlees en bloed die op een bepaald moment in hun leven geconfronteerd worden of werden met een vooroordeel en die ervaring graag delen.Voorbij het cliché: Drankverslaafde. Feministe. Europees ambtenaar. Gesluierde vrouw, politicus.. Al deze kenmerken, onderdeeltjes van identiteiten, roepen onmiddellijk clichés op. Achter de vooroordelen schuilen altijd echte mensen. De Human Library geeft slachtoffers van allerlei vormen van discriminatie een stem. Elk levend boek krijgt de kans om tijdens een tête-à-tête zijn verhaal te vertellen en helpt zo om stereotypen te doorbreken. https://www.youtube.com/watch?v=CjFHlR5DmJk"
 10. Leerlingenbegeleiding  door leerkrachten, directie van scholen, vrijwilligers,  ... richting school vanaf de verschillende randparking en station waarbij de begeleiders gratis gebruik mogen maken van de parking. Fietsbegeleiding van leerlingen richting school vanaf randparkings en station door mensen van de fietsersbond
 11. Spreekbeurten van de gemeenteraadsleden over hun passie om alzo de mens achter de politieker te leren kennen, los van politieke ideologie.
 12. Openbare veiling diensten van Schepenen en Burgemeester voor het goede doel of verdeling over verschillende goede doelen, waarbij een van de schepenen bijvoorbeeld clown komt spelen voor uw kinderfeestje, de tuin komt omploegen, haag bijknippen, een dag chauffeur voor de winnaar van de veiling speelt ... Doel politici korter bij de mensen brengen.
 13. Schoolbussen regelen voor kleuters van Zilverberk (en naastliggende scholen). Schoolbussen zouden het parkingprobleem oplossen van de school Zilverberk.
 14. Een Labyrint, altijd leuk voor de kinderen.
 15. "BIN's Buurt Informatie Netwerken via whatsapp groepen of online groepen waar buurtbewoners elkaar kunnen verwittigen voor verdachte zaken. (vb. verdachte dakwerkers).En waar buurtbewoners ook dingen kunnen aanbieden, (vb. ik ga naar de Makro kan ik iets meebrengen voor iemand?)"
 16. "Mensenbibliotheek een namiddag, avond waar mensen iemand kunnen ""uitlenen""  om samen een koffie te drinken. Mensen die zich aanbieden om uitgeleend te worden hebben verschillende achtegronden als holebi, inwijkeling, vluchteling, geboren en getogen Hallenaar met verhalen uit lang vervlogen tijden,... Idee van in iemand anders schoenen te stappen en het leven van een andere kant te leren kennen."
 17. Politie, burgemeester en/of ambtenaren die contact maken met mensen in zones die als gevaarlijk worden ervaren. Vb stationsbuurt niet enkel politiepatrouilles met de wagen maar ook te voet  die contact leggen met de jongeren ook als er geen problemen zijn..of andere vertrouwenspersoon. Wil wel zeggen investeren in mensen/personeel niet meer doen met minder mensen. En een bestuur dat naar het gevoel van mensen reageert, bij een incident ter plekke gaat, luistert naar de mensen en hun voorstellen en dan actie onderneemt.
 18. Een hondenlosloopweide in Lembeek.  Hondenpoepzuilen/ vuilbakken in de omgeving van de malakoff weide, thv de DrSpitaelslaan. En ook hoger gelegen delen van Lembeek, Kasteelbrakelsesteenweg steenweg. Nergens een vuilbak voor de hondenzakje te vinden. Een bank in die omgeving mag er ook bij.
 19. Een permanent Pand waar zowel jong en oud kan samenkomen! Een plek waar artiesten en kunstenaars kunnen samen komen om  grote projecten te realiseren / tentoon te stellen. Maar ook om ideeën en tips uit te wisselen. Een soort openbaar atelier waar je altijd terecht kan als creatieveling. Zoals  het pand!
 20. Een Rap op Stap - kantoor: dit is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor, getrokken door vrijwilligers, ondersteund door de stad. Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden en richt zich mensen met een laag inkomen. Meer info vind je via:  https://iedereenverdientvakantie.be/rap-op-stap
 21. Aangepaste dienstverlening op maat van blinden- en slechtzienden. Bijvoorbeeld: aanbieden van (kinder) brailleboeken in bibliotheek, auditieve feedback bij oversteekplaatsen, aankoop brailleprinter om externe communicatie te versturen (InfoHalle) , ...
 22. Voetpad aan de Bremstraat in Lembeek, zodat kinderen veilig naar school de klimop kunnen vanuit Prinsenbos wijk.
 23. Één speeltuin omgeving Congo-Malheide zodat kinderen in de buurt elkaar leren kennen
 24. Rustbanken op veilige en mooie plaatsen in de stad. (vb. rondom het Park , het college, en veel andere groene omgevingen in de stad.) Stimuleert de samenhorigheid en onderbreekt de eenzaamheid van veel oudere mensen. Maak een rustige, aangename, omgeving waar de mensen graag wonen en elkaar kunnen vinden en gezellig praten. Pluspunt voor de tuinaanleg rondom de St. Rochuskerk. 
 25. Uitbreiden van speeltuigen in speeltuin Parkske en ook enkele picnic tafels rondom die speeltuin
 26. Meer dingen organiseren voor de LGBTQ+ personen zonder haat
 27. Het inrichten van een OverKop huis in Halle (https://overkop.be/wat-overkop) Kan makkelijk met eetfestijn georganiseerd door Stad Halle waarbij alle politieke partijen samenwerken en bijvoorbeeld 10% van hun eigen kermissen afstaan aan dit mooie sociale doel. Tegelijk een mooie teambuilding oefening van de gemeenteraadsleden, schepenen en burgemeester. Ondersteuning van YAR Vlaanderen (https://www.yarvlaanderen.be/) jongeren met uitdagingen die het door omstandigheden te bond manken in samenwerking met Yar Vlaanderen op een nieuw beter spoor helpen en ondersteunen. Meer bekendheid geven rond dit initiatief dat ook zijn werking in Vlaams Brabant heeft en waar iedereen ondersteuning aan kan bieden. Inkomsten uit extra mandaten worden afgestaan aan sociale doelen als OverKop huis of andere initiatieven.
 28. We zien in Info Halle heel wat activiteiten voor jongere kinderen, voor gezinnen (waar we vaak aan deelnemen), voor ouderen,... maar we vinden dat de jeugd vanaf het secundair nog meer kan 'aangesproken' worden. Ze worden te weinig uitgedaagd om andere jongeren te leren kennen. Er zijn te weinig plaatsen / activiteiten waar ze zelfstandig naartoe kunnen. Ze hebben wel hobby's, een speelplein in de zomer, een skatepark en een zwembad, maar meer afwisseling is welkom. Dus ons idee: Meer activiteiten voor onze jeugd vanaf 13 jaar: klimmuur, deathride, acrobranche, trampolines,  georganiseerde uitstappen, ontspannings- en ontmoetingsruimte (met bv. kikker, ping pong, biljart, gezelschapsspelen, ...), wandelen met een ezel / paard, parcours voor freerunning, allerlei -afwisselende- cursussen voor deze leeftijd ( tekenen, fotografie, handlettering, vilten, ...)
 29. Bied leegstaande panden voor een lage prijs aan psychologen, diëtisten, kinés, juristen, ... In ruil werken ze een bepaald percentage van hun tijd gratis voor kwetsbare mensen die anders uit de boot dreigen te vallen.
 30. Bij verkiezingen, barbecue of andere weerstand in der scholen of andere waar mensen gaan stemmen ten voordele van deze locatie. Win/Win voor de locatie en verbindend naar de wijkbewoners toe. Gebeurt reeds in bepaalde Leuvense wijken met succes.
 31. In Buizingen wordt de Hoplr buurtapp uitgerold sinds 27/05. We zouden deze app met heel Halle kunnen gebruiken om elkaar te leren kennen, in gesprek te gaan, kleine en grote events te organiseren, elkaar te helpen, ... Meer info: http://www.hoplr.com"
 32. Naakt of andere speciale kalender van Burgemeester, schepenen en voorzitter ter ondersteuning van de warmste week in december.
 33. In de Jan Boonlaan het parkje omvormen tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud om gezellig te kunnen buurten met een petanque baantje en een bankje.
 34. Een plek waar jongeren met een beperking de kans krijgen om zich te laten zien door samen met anderen enkele keren per week een koffiehuis te openen waar ze zelfgemaakte koekjes, taarten,.... aanbieden en verkopen.
 35. Jeugdhuis in de buurt van Lembeek/Halle. Waardat jongeren voor een klein prijsje kunnen samenkomen.
 36. Stimuleren van kleinschalige woonprojecten voor alleenstaanden (zowel jong als oud), met gemeenschappelijke binnen- en buitenruimten, boodschappendienst, deelfietsen en -auto’s,...
 37. Opstarten van vrijwilligers ploeg die gratis baby's en peuters opvangen als de mama moet boodschappen doen !
 38. De Fietsbieb: een initiatief van Beweging.net dat reeds in andere steden ontplooid werd. Beweging.net wil dit ook in Halle lanceren maar kan hulp van de stad gebruiken voor subsidies/locatie. De Fietsbieb speelt in op ‘het nieuwe delen’ en wil het fietsen stimuleren; bij kinderen, maar ook in gezinsverband. Het initiatief kadert in de circulaire economie. Bij de Fietsbieb kan je tweedehands kinderfietsen goedkoop lenen. Er is een aanbod voor kinderen tot 12 jaar. Voor € 20,00 fietsgeld en een waarborg van € 20,00 mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Tijdens dat jaar mag je die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit ons aanbod. Wil je per gezin meer dan één fietsjes gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg. Schenk je een eigen kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb? Dan ontvang je 1 jaar fietsgeld in ruil. De waarborg krijg je terugbetaald wanneer je de fiets weer in goede staat inlevert. De fiets staat tiptop in orde als je hem begint te gebruiken! Tijdens het gebruik sta je zelf in voor het onderhoud en eventuele kleine herstellingen. Je kunt een fiets kiezen in één van de uitleenpunten. In dit uitleenpunt breng je de fiets na één jaar terug of verleng je je lidmaatschap voor het volgende jaar."
 39. Een wijkgezondheidscentrum zodat gezondheidszorg voor elke Hallenaar toegankelijk wordt.
 40. SkatePark op maat: Het skatepark aan sportcomplex de Bres is een gigantisch succes.  Dat is geweldig natuurlijk!  Helaas is het zo dat er daardoor onvoldoende plaats is voor iedereen. Vandaag rijden de jongeren met steps, BMX'en en skateboards kris kras door elkaar.  Dat zorgt vaak voor gevaarlijke situaties; vooral de 'oudere' jongeren op hun snelle BMX  palmen de piste in waardoor 'kleinere' jongeren en kinderen naar de zijkant gedrumd worden en vanop de atletiekpiste moeten toekijken, tot wanneer de 'groten' klaar zijn.Is het geen idee om een skatepark beschikbaar te stellen in zones? In Zone 1 kunnen steppers & skaters terecht.  In zone 2 de BMX'ers.  Het is vooral deze 2de categorie die voor het gevaar zorgen m.b.t. hun relatief hoge snelheid in vgl met de skaters en de steppers.
 41. Aangepaste dienstverlening op maat van blinden- en slechtzienden. Bijvoorbeeld: aanbieden van (kinder) brailleboeken in bibliotheek, auditieve feedback bij oversteekplaatsen, aankoop brailleprinter om externe communicatie te versturen (InfoHalle) , ...
 42. Een permanente ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar iedereen zijn creatieve geest kwijt kan, kortom zich zelf kan zijn. Iets zoals ‘t pand!
 43. Repetitieruimtes (te huur voor een dag, maand, of per jaar)  voor muzikanten, individueel of in groep om te kunnen repeteren, liefst met geluidsdemping, omdat niet alle buren blij zijn met muzikanten naast hun huis die repeteren (betekent vaak repetititief studeren om uiteindelijk een mooi resultaat te bekomen) Dit zo laagdrempelig mogelijk. Het kan ook een creatieve ontmoetingsplaats zijn.  Voor scholieren die studeren is er natuurlijk de blokspot, voor studerende muzikanten ligt dit natuurlijk wat moeilijker...
 44. Speeltuinen in Lembeek uitbreiden met peuter/kleuter-speeltuigjes en meer zitbanken. Nu zijn de speeltuinen enkel toegankelijk voor grotere kinderen.
 45. Meer initiatieven om culturen en nationaliteiten samen te brengen en te leren kennen. Vb. wereldmarkt met eetstandjes uit verschillende culturen, ontmoetingsplek waar kinderen/ mensen die de Nederlandse taal nog niet goed spreken naartoe kunnen voor een gewone babbel, hulp met huiswerk, administratie, gezelschapsspelletjes, ... Er zijn al initiatieven zoals het multicultureel feest op Stroppen,  maar deze zijn niet genoeg gekend bij de gemiddelde Hallenaar.
 46. Middelen voor scholen met okan-klassen zodat zij kunnen inzetten op opvoeders, therapeuten, meer taalondersteuning, enz ... Zij vangen tenslotte kinderen en pubers op die soms al heel wat meegemaakt hebben, een veilige plek nodig hebben met succeservaringen om hun welbevinden te verhogen en heel wat ondersteuning om te kunnen meedraaien in het Nederlandstalig onderwijs. Hoe sneller ze zich thuis voelen, hoe beter. En dat begint op school
 47. De openingsuren van de speelwolk uitbreiden. Deze zijn nu zeer beperkt voor kindjes die middagdutjes doen, 's middags groentepap eten, enz ...
 48. Graag meer parkeerplaatsen in Halle voor mensen met een g- parkeerkaart. Parkeerplaatsen die blauw geschilderd zijn en de juiste breedte hebben, zodat rolstoelgebruikers er gebruik van kunnen maken. Verder stoepen die rolstoelvriendelijk zijn dwz geen hoge stoepen van 8 cm, maar stoepen die afhellen aan kruispunten met witte stippen voor de slechtzienden. Winkels die plankjes of dergelijke leggen aan de ingang, zodat rolstoelgebruikers binnen kunnen. En eens binnen voldoende brede gangen. Zodat ook mensen met een beperking kunnen en durven buiten komen. Wegenwerken = chaos en chaos = verlies voor de handelaars.  Maak van deze chaos gebruik om de bevolking aan te zetten tot stappen en trappen. Voorzie aangepaste trajecten die ook toegankelijk zijn voor de kinderkoetsen en de rolstoelen. Maak eventueel gebruik van een soort getrouwheidsabonnement bij de lokale handelaars .
 49. Leren fietsen voor volwassenen vindt plaats in september, tof. Misschien ook achteraf een systeem van velotheek of van aankoop van twedehanxdsfiets voor de cursisten met participatie van de gemeente. 50/50?
 50. Meer parkeerplaatsen voor vrachtwagens die duidelijk gecommuniceerd worden naar betrokken vrachtwagenbestuurders. Met toiletvoorzieningen waar buschauffeurs ook overdag hun rustpauze kúnnen nemen.
 51. Met de onbereikbaarheid van Halle campagne met gratis verdeling van stappentellersdie aantal stappen online registreerd op site van Stad Halle. Kan bijvoorbeeld gepaard gaan met campagne Halle gaat voor 1.000.000.000 stappen per dag. En de hoogste scoorde van elke maand krijgt bijvoorbeeld een 10 beurten kaart om te gaan zwemmen in Hallebad. Past mooi in concept van Halle gezonde stad. En wordt er eindelijk ook eens gedacht aan de voetgangers en wandelaars."
 52. Parken waar kinderen kunnen ravotten, klimmen springen, in contact komen met de ""wilde natuur"" hun eigen natuur. Met campagne die dit geheel ondersteunt als project Wild Thing : https://vimeo.com/68072823
 53. Breng de natuur terug in de stad met bijvoorbeeld stadsboerderij ook."
 54. Fuckup Nights zoals deze al jaren doorgaan in Brussels (Brussels Fuckup nightshttps://www.eventbrite.com/e/fuckup-nights-brussels-vol-xxiv-tickets-63107345770?aff=ebdssbdestsearch) waarbij de aftrap bijvoorbeeld gegeven wordt door de lokale politici die hun fuckups van de afgelopen jaren delen en latere sessies lokale zelfstandigen zodat mensen van elkaars fuckups kunnen leren...
 55. Als mama van een tweeling van 3,5 jaar met autisme en een mentale beperking zou het echt leuk zijn moest er eens aan hen gedacht worden. Een speeltuin die volledig is dichtgemaakt met een veiligheidspoortje om er in -en uit te komen. En zonder veel loshangende of losliggende materialen zoals boomschors of steentjes. Dan zou ik ze ook eens eindelijk veilig kunnen laten spelen zonder bang te zijn dat ze op straat zouden lopen want 2 in het oog houden is niet simpel maar dan met hun beperking is het volledig onmogelijk.
 56. Een openbare (eventueel betalende) toilet in het centrum van Halle. Spijtig dat je nu naar huis moet of in een café iets moet gaan drinken om naar het toilet te gaan. Dit houdt mensen langer in de winkelstraat en is ook goed voor mensen met kinderen of een medisch probleem.
 57. Leenfiets na diefstal - Fiets gestolen? Dan leen je op vertoon van het proces-verbaal van je aangifte een maand gratis een fiets bij het bv fietsherstelplaats, fietspunt, ... . Zo krijgen slachtoffers van fietsdiefstallen wat meer tijd om een nieuwe fiets te kopen.
 58. Leren koken van andere nationaliteiten.
 59. Naailessen voor jongeren.
 60. Spelotheek waar Hallenaren speelgoed kunnen uitlenen zoals je boeken, CD's en DVD's uitleent in de bibliotheek.
 61. Hondentoilet aan de Sint-Rochuskerk. Naast de glasbollen is nog plaats.
 62. De app 'too good to go' promoten bij handelaren. Dit is een app tegen voedselverspilling waarmee handelaar hun overschotten beschikbaar kunnen stellen en mensen deze aan een lage prijs kunnen aankopen. Goed voor bakkerijen, restaurants, supermarkten,... die nog veel te vaak dingen weggooien en er zo een centje aan kunnen verdienen. Goed voor de klant die zo een centje kan besparen.
 63. Ik zou graag een educatief gemeenschappelijk bio bloemen en groententuin willen opstarten waar alle Hallenaren welkom zijn om wat bij te leren.
 64. Animaties organiseren voor alle leeftijden zodat iedereen hieruit zijn eigen gezonde voeding leert te kweken en een groen handje krijgt."
 65. Een VR cafe om mensen die ziek zijn of minder bedeeld zijn een stapje in de wereld te laten zetten. Origineel was dit idee bedoelt voor cliniclowns en terminale patienten een leuk moment te geven.
 66. Een ruilwinkel voor baby- en kinderkledij zoals die bestaat in Sint-Pieters-Leeuw. Ze hebben daar zoveel succes dat ze niet meer kunnen volgen. Zie https://www.sint-pieters-leeuw.be/leven-welzijn/huis-van-het-kind/kinderruilwinkel-t-ruilhuisje
 67. Gepensioneerde vrijwilligers zoeken om terug onze begraafplaatsen 's morgens en 's avonds te openen en te sluiten . Een sleutel die past op alle sloten van de begraafplaatsen  , zodanig indien er iemand ziek is of op verlof gaat een andere de taak kan overnemen . Dit om vandalisme , diefstal en nog andere zaken te vermijden .
 68. Ondersteuning voor projecten met laaggeschoolde volwassenen uitbreiden. Locaties zijn noodzakelijk om iedereen "een plaats" te geven in onze maatschappij . Logistieke steun dus...
 69. Het zou nuttig zijn mensen die iets organiseren waardoor er NOG meer volk naar Halle komt te belonen.
 70. Ipv regenboog zebrapad als overal in andere steden originele kunstwerkjes van lokale artiesten uit de meiboom bijvoorbeeld. Zie voorbeeld uit Gent. Nodigt mensen gewoon uit om even te stoppen
 71. Hoek achter glascontainers aan Kerk van Sint-Rochus die reeds afgemaakt is me haag omvormen tot nuttig hondentoilet met poepzuil erbij. Veel minder onderhoud dan speciaal gras dat er moet inkomen, nuttig voor mens en dier. Gras waar mensen op zitten en piknikken blijft drom vrij en hondjes kunnen hun behoefte doen op hun speciale plekje.
 72. Een specifieke motorparking aan het Possozplein zodat motorrijdende bezoekers duidelijk weten waar ze kunnen staan en niet verwezen worden naar stoepen of tussen geparkeerde wagens.
 73. Ticketloze parkings via ANPR. Misschien ideaal om te testen met ondergrondse parking van het Stadhuis in de weekends. Gratis voor inwoners  betalend voor andere. Extra rendement van plaats. In Gent kan het al en sluit mooi aan bij Halle digitale Stad. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/06/24/gent-opent-eerste-volledig-ticketloze-parking-van-belgie/"
 74. Een echt kindvriendelijke Stad niet enkel voor het logo maar ook voor de kinderen. Met kindvriendelijke maatregelen dus geen wagens die afgeleid worden naar een sociale wijk met spelende kinderen en speeltuintje. Speeltuintjes die onderhouden worden. Speelplek rond de werk van Sint-Rochus ipv siertuin waar kinderen zich kunnen en mogen in uitleven ipv groen museum waar kinderen niet in mogen of kunnen bewegen enkel kijken. Natuurlijke klim en klautermogelijkhede n bomen, parcours in hout zoals in het warandepark."
 75. Gratis ter beschikking stellen van tafels en stoelen  voor organisaties die sociale bijdrage leveren aan de bevolking. Wiens inkomsten terugvloeien naar de gemeenschap.  (Politieke partijen maken hier geen deel van uit)
 76. Wanneer ouders samen met hun kindje naar Halle gaan om te winkelen bijvoorbeeld, doen ze bij goed weer ook graag eens een terrasje. De kindjes kunnen moeilijk stilzitten en zitten wat rond te lopen op de grote markt en klimmen op het podium of op het standbeeld. Een beetje speeltuigen (glijbaan, misschien zandbakje of waterspeelgoed) zou misschien wel leuk zijn op de grote markt binnen bepaalde uren en bij goed weer. En zou kunnen de ouders misschien wat langer genieten van hun terras of blijven ze wat langer in Halle centrum.
 77. Bij grote projecten zoals Nederhem , ruimtes voorzien voor creches  en peuter/kleuter school. Ze zetten ik weet niet hoeveel woningen voor jonge gezinnen, maar er komen geen crèches bij.
 78. Voorzien van permanente drinkwaterfonteinen zodat mensen zich bij (extreme) warmte kunnen verfrissen, wandelaars hun kruik kunnen bijvullen, en honden hun dorst kunnen lessen en/of baasje kruik van favoriete viervoeter kan bijvullen.
 79. Veganisme promoten in Halle om zo naar een diervriendelijke, milieuvriendelijke en gezonde stad te streven.
 80. Veel meer verbinding met de WZC. Als deze mensen niet meer zo makkelijk naar 'het verenigd Halle' kunnen, breng Halle dan binnen in het WZC. Er zijn al zoveel superinitiatieven, die werken en die gekopieerd kunnen worden : bv : muzieklessen van kleuters in het WZC, een klas in het WZC, samen zingen met volwassenen in het WZC, knutselnamiddagen tijdens de vakantie, ...  Dit zijn win-win situaties voor alle partijen !! Opnieuw meer contact tussen senioren en jongeren en volwassenen, meer participatie, meer deelname aan de samenleving, meer afwisseling,... Voorbeelden: https://www.weliswaar.be/sites/default/files/media/WW139_LR08.pdf  https://perrekes.be/debetties.html"
 81. Organiseer tweemaal per jaar een autoloze zondag in het historisch ei (2maal per jaar het ei autovrij)
 82. Opwaarderen van het stationsplein : maak er parcours van voor kleine fietsers kleurrijk ontworpen (alleen met wat verf kan er al veel gebeuren). zowiezo zie ik 's avonds ouders met kleine kinderen daar rondfietsen en kleine kinderen vinden dat plein heel leuk om te fietsen
 83. Voorzie in de speeltuinen meer zitbanken in de schaduw. Voorzie daar zowiezo meer (half)schaduwplekjes waar de kinderen even kunnen uitblazen.
 84. Praktijktesten organiseren om racisme tegen te gaan (zowel op de huurmarkt als op de arbeidsmarkt).
Suggestie over deze website?