×

Corona

Coronamaatregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin eget purus id sapien venenatis vestibulum. Curabitur consectetur erat sed accumsan volutpat. Integer vulputate accumsan enim tincidunt finibus. Curabitur dictum orci vel ex condimentum, vitae fringilla urna efficitur. Morbi ligula enim, mattis in lacus non, commodo consequat sem. Duis eget accumsan enim. Praesent volutpat metus elit, ac dapibus leo ultrices vel. Nunc tempor pharetra dictum.

Nunc augue elit, ornare sit amet nisi eget, ullamcorper placerat magna. Suspendisse quis auctor mi. Mauris cursus viverra purus non pellentesque. Mauris eget vulputate lacus, nec fermentum lectus. Nulla maximus mauris et elit gravida aliquam. Suspendisse porta ipsum vitae tortor tempor, eget vulputate ipsum placerat.

Sectie

Assistentiewoningen Jean Jacminstraat (Nieuw vanaf zomer 2020)

In de J. Jacminstraat bouwt de stad 40 nieuwe assistentiewoningen. Een glazen wandelgang zal het gloednieuwe gebouw verbinden met het woonzorgcentrum Zonnig Huis en het Centrum Van Koekenbeek. En ouderen met dementie kunnen er in een aangepaste tuin genieten van de rust en de natuur.

Heel wat Hallenaren zoeken een betaalbare assistentiewoning. De wachtlijsten in de bestaande centra Ten Hove en Van Koekenbeek zijn lang: vier tot acht jaar. Daarom investeert de stad ruim 10.400.000 euro (inclusief BTW) in de bouw van 40 nieuwe assistentiewoningen.
Een ondergrondse parking, goed voor 68 voertuigen, moet ervoor zorgen dat de parkeerdruk in de buurt niet toeneemt. De nieuwe assistentiewoningen zullen tegen de zomer van 2020 klaar zijn.


Alle comfort en een tuin vol rust

De nieuwe assistentiewoningen hebben een leefruimte met keuken, een slaapkamer en een badkamer. Er is ook een alarmsysteem aanwezig, zodat de bewoners snel hulp kunnen inroepen als dat nodig is.
Het nieuwe gebouw wordt met een glazen wandelgang verbonden met het Centrum Van Koekenbeek en het woonzorgcentrum Zonnig Huis. Daardoor zullen de bewoners gebruik kunnen maken van dezelfde gemeenschappelijke diensten zoals de animatie, de kapper, de pedicure of de eetruimte. In een mooie, omheinde tuin zullen ook dementerende ouderen op een veilige manier kunnen genieten van de rust en de natuur.