×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Heropstart Horeca

Sinds 8 juni mag de horeca haar deuren opnieuw openen. De Nationale Veiligheidsraad heeft hiervoor enkele veiligheidsvoorschriften uitgeschreven en ook de stad treft enkele maatregelen om de horeca te ondersteunen (zoals de mogelijkheid tot terrasuitbreiding). We zetten al deze maatregelen en voorschiften even op een rij.

Preventierichtlijnen Nationale Veiligheidsraad

  • Tafels dienen opgesteld te worden met een minimum afstand van 1,5 meter tussen de gasten, ook wanneer de gasten naar de toiletten gaan. Het aantal tafels in de ruimte dient hieraan aangepast te zijn. Tafels mogen ook gescheiden worden door plexiglazen wanden of gelijkwaardige alternatieven met een minimale hoogte van 1,8 meter.
  • Alle zone's dienen aangepast te worden zodat de afstandsregel gerespecteerd kan worden (kassa, terras, in de toiletten, op de parking … . Elk contact met andere klanten en het personeel moet in alle omstandigheden tot een minimum beperkt worden, en steeds met 1,5 meter afstand.
  • Zorg voor een goede ventilatie.
  • Het personeel moet een mondmasker of ander alternatief dragen op de werkvloer.
  • Stel handgel of ontsmettingsmiddelen ter beschikking aan de in- en uitgang en waar nodig, zoals aan de toiletten of op het terras. 
  • Werk zo veel mogelijk op reservatie
  • Een maximum van 15 personen per tafel is toegestaan
  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk
  • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegelaten.
  • Pas de tafelaankleding aan (menu's, papieren tafellakens, geen zout- & pepervaatjes, …).
  • Horecazaken mogen tot één uur ‘s nachts open blijven, take-away na sluitingsuur is niet toegelaten.

Meer info nodig? Bekijk het overzicht van algemene richtlijnen of lees het sectorprotocol (Horeca Vlaanderen) na voor jouw activiteit.

 

Steunmaatregelen vanuit de stad

  • Communiceer ook duidelijk over deze richtlijnen met je gasten. De stad stelt hiervoor affiches en stickers ter beschikking. Download ze hier of kom je exemplaren ophalen (op aanvraag) aan het onthaal van het stadhuis.
  • Ter ondersteuning van de Halse horeca biedt de stad de mogelijkheid voor bestaande terrassen om uit te breiden indien de ruimte dit toelaat en onder de voorwaarde dat de uitbreiding de veiligheidsdiensten niet hindert. Elke uitbater die zijn terras wil uitbreiden moet zelf een aanvraag indienen via het webformulier.
  • Benieuwd wat de stad nog allemaal doet voor onze handelaars, horeca en ondernemers?

Meer info en contact