#HallemaalBruggen | Vlaamse Waterweg neemt voetpaden Bospoortbrug weg

Werken te land en te water
De aannemer verwijdert de betonnen voetpaden en de stalen balken onder de voetpaden die na de aanvaring in 2018 ter versteviging werden aangebracht. Daarna plaatst hij een geleideconstructie, een soort van zware vangrail, voor de veiligheid van het wegverkeer.

Hij werkt zowel vanop een ponton onder de brug als met een telescoopkraan die hij opstelt net naast de brug ter hoogte van het kruispunt van de Sint-Rochusstraat met de Graankaai.

Valabel alternatief
Tijdens de werken, van 21 november 6.00 u tot 22 november 22.00 u, zullen de Bospoortbrug en de Graankaai niet toegankelijk zijn voor verkeer. Voor het wegverkeer is een omleiding voorzien via de Vandenpeereboomstraat, Nederhem, Fons Vandermaelestraat en Willamekaai.

De honderden voetgangers die dagelijks het kanaal oversteken kunnen gebruik blijven maken van de baileybrug iets verderop. De Vlaamse Waterweg nv heeft de toegangshellingen op beide kanaaloevers aangepakt, zodat de brug beter toegankelijk is voor mensen met een beperking en kinderwagens.

Nieuwe Bospoortbrug
Als de nieuwe Zuidbrug klaar is, zal de oude Bospoortbrug worden vervangen door een nieuwe brug. Deze nieuwe brug zal worden voorbehouden voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Het auto- en vrachtverkeer wordt afgeleid naar de nieuwe Zuidbrug. We verwachten het volledige Zuidbrug tracé in het voorjaar van 2023 te kunnen openstellen.

Meer info en contact