Nieuws overzicht

#HallemaalBruggen | Vlaamse Waterweg neemt voetpaden Bospoortbrug weg

Op zaterdag 21 november en zondag 22 november neemt een gespecialiseerd aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv in Halle de voetpaden van de Bospoortbrug over het Kanaal naar Charleroi weg. De betonnen voetpaden voldoen niet meer aan de norm. Ze werden in juni van dit jaar dan ook al afgesloten uit veiligheidsoverweging. 

#HallemaalBruggen | De Klarabrug is geland

De nieuwe Klarabrug in Halle is bijna klaar! Vanmorgen werd door de Vlaamse Waterweg het stalen gevaarte van 88 ton, 50 meter lang en 4 meter breed via een ponton op de juiste plaats gedropt tussen de spoorwegbrug en de Willamekaai. Deze goed voorbereide klus nam zo’n 4 uren in beslag. Wij vatten het effe samen in 2 minuten! Veel kijkplezier.

Dankzij de Klarabrug kan je binnenkort rechtstreeks van het station en de Sint-Rochuswijk naar het centrum. Je hoeft dus niet langer een ommetje te maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug.

Veel gestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Vuurkruisenstraat behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Vuurkruisenstraat opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

Veel gestelde vragen: hoelang zullen de werken duren?

De bouw van de Zenne- en Zuidbrug ging van start! Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode afgesloten is voor alle verkeer. Maar hoelang gaan die werken nu eigenlijk duren? Dat is één van jullie veel gestelde vragen. Het antwoord vind je hieronder.

Jaagpad langs kanaal wordt volwaardige fietssnelweg

(c) Vlaamse Waterweg

De Vlaamse Waterweg start begin februari met het aanpassen van het jaagpad langs het kanaal naar Charleroi tussen Waterloobrug (Halle) en het viaduct van de ring rond Brussel (Sint-Pieters-Leeuw). De werken kaderen in de opwaardering van het kanaal. Het toekomstige jaagpad zal bovendien deel gaan uitmaken van fietssnelweg F20 Halle-Brussel.

Veel gestelde vragen werken Zenne- en zuidbrug: Blijven de handelaars bereikbaar?

Op 18 januari 2020 start de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode wordt afgesloten voor alle verkeer. Elke maandag behandelen we een vaak gestelde vragen. Deze keer luidt die: “Blijven de handelaars bereikbaar?“

Veelgestelde vraag | Waarom is de bouw van de Zuidbrug nodig?

In 2020 starten de langverwachte werken aan de Zenne- & Zuidbrug. We begrijpen dat inwoners, handelaars of bezoekers tal van vragen hebben. De antwoorden op veelgestelde vragen hebben we daarom gebundeld. Elke week zetten we één vraag voor jullie in de kijker.

Hoe zal de nieuwe Zenne-Zuidbrug er uitzien?

De voorbereidingswerken voor de bouw van de nieuwe Zuid- en Zennebrug zijn in volle gang. Ben je ook benieuwd hoe deze bruggen er gaan uitzien? Kijk en luister even mee!

Halle NIEUWS | Zennebrug is geland

Met enkele indrukwekkende montagekranen werd vandaag de Zennebrug op haar definitieve plek gedropt. Kijk je even mee?

Klarabrug wordt geplaatst

Hallenaren Gaston en Roger hebben wel heel belangrijk nieuws over de Klarabrug! Benieuwd? Kijk dan even mee want het is zover....

En de nieuwe voetgangersbrug heet …

De voetgangersbrug die momenteel gebouwd wordt over het kanaal, heeft eindelijk een naam: de Klarabrug. De naam verwijst naar de vlakbij gelegen voormalige zeepfabriek Klaar. Door de naam te vervrouwelijken ondersteunt Halle ook de actie #meervrouwopstraat van radiomaakster Sofie Lemaire

#HallemaalBruggen | De Zennebrug is afgebroken

De Zennebrug is volledig afgebroken. Verwacht werd dat de werken ruim een week in beslag zouden nemen maar al na twee dagen zat het werk erop.

Veel gestelde vragen: waar ligt die Zennebrug nu precies?

De bouw van de Zenne- en Zuidbrug ging van start! Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode afgesloten is voor alle verkeer. Maar waar ligt die Zennebrug nu precies? Dat is een van jullie veel gestelde vragen. Het antwoord vind je hieronder.

Omleidingsplan werken Zenne- en Zuidbrug is klaar!

Zondag 19 januari om 10 u wordt de Zennebrug afgesloten en wordt het omleidingsplan van kracht. Daardoor zal het een pak drukker worden op de N6. Daarom werd de Auguste Demaeghtlaan vandaag heringericht om de hinder te beperken. Kijk even mee wat er zoal veranderd is op de Auguste Demaeghtlaan.  

Veel gestelde vragen werken Zenne- en zuidbrug: omleiding personenvervoer

Op 18 januari 2020 start de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode wordt afgesloten voor alle verkeer. Elke maandag behandelen we een vaak gestelde vragen. Deze keer luidt die: “Welke omleiding is er voor wagens?“

Vlaamse Waterweg nv geeft startschot voor nieuwe Zuidbrug in Halle

Nu de bouw van de voorafgaandelijke oeverwerken bijna klaar zijn, kan op 19 januari 2020 gestart worden met de bouw van de nieuwe Zuidbrug over het kanaal in Halle. Het project kadert in een breder pakket aan maatregelen die de toegankelijkheid van het kanaal naar Charleroi op termijn moeten verhogen. In één klap willen De Vlaamse Waterweg nv en Halle Halle ook de leefbaarheid en de mobiliteit rond het kanaal verbeteren.

Waar komt de nieuwe voetgangersburg over het kanaal?

Langs de Graan- en Willamekaai voert De Vlaamse Waterweg momenteel voorbereidende werken uit voor de bouw  van een gloednieuwe voetgangersbrug over het kanaal. Deze kreeg de voorlopige naam Sint-Annabrug mee. Door deze brug kan je binnenkort rechtstreeks van het station naar het centrum wandelen. Maar waar precies komt deze brug? Kijkt u even mee!

#HallemaalBruggen | Zuid- en Zennebrug krijgen stilaan vorm

De Zennebrug kan over een paar weken al geplaatst worden en ook het eerste stuk van de Zuidbrug krijgt stilaan vorm. Halle NIEUWS legde zijn oor te luisteren bij de Vlaamse Waterweg voor een stand van zaken.

Vlaamse Waterweg sluit voetpaden Bospoortbrug af

Op vrijdag 26 juni 2020 zullen de voetpaden op de Bospoortbrug worden afgesloten in afwachting van de definitieve afbraak van de voetpaden in het najaar. Voetgangers kunnen gebruik maken van de baileybrug iets verderop. De Vlaamse Waterweg nv heeft de toegangshellingen op beide kanaaloevers aangepakt, zodat de baileybrug beter toegankelijk is voor mensen met een beperking en kinderwagens. Als de werken verder volgens planning verlopen, zal in het najaar ook de nieuwe Klarabrug een comfortabel alternatief zijn voor de Bospoortbrug.

Veelgestelde vragen: Blijven alle parkings bereikbaar tijdens de werken?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Ben jij ook benieuwd of alle parkings bereikbaar blijven tijdens de werken? Kijk even mee!

Veelgestelde vragen: Waarom wordt de knip op de Biezeweide behouden?

Elke week behandelen we in deze reeks een vraag die regelmatig gesteld wordt in het kader van de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Tijdens deze werken volgt het verkeer een omleidingsplan rond het historisch centrum. Sommige vragen zich af of het niet zinvol zou zijn om de knip in de Biezeweide opnieuw open te stellen in het kader van de omleiding?

Veel gestelde vragen werken Zenne- en zuidbrug: Klopt het dat er een groter aanbod aan openbaar vervoer is?

Op 18 januari 2020 start de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode wordt afgesloten voor alle verkeer. Elke maandag behandelen we een vaak gestelde vragen. Deze keer luidt die: “Klopt het dat er tijdens de werken een groter aanbod aan openbaar vervoer is?“

Dit is de omleiding tijdens werken Zenne- en Zuidbrug

Omwille van de bouw van Zennebrug en Zuidbrug werd op verschillende plaatsen de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht.

Veel gestelde vragen werken Zenne- en zuidbrug: omleiding openbaar vervoer

Op 18 januari 2020 start de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode wordt afgesloten voor alle verkeer. Elke maandag behandelen we een vaak gestelde vragen. Deze keer luidt die: “Welke omleiding is er voor het openbaar vervoer?“

Halle klaar om te overbruggen

In 2020 starten de langverwachte werken aan de Zenne- & Zuidbrug. Gevolg is dat de Suikerkaai, één van de belangrijkste invalswegen naar de stad, maandenlang afgesloten blijft voor het doorgaand verkeer (handelaars blijven bereikbaar). Het spreekt voor zich dat dit een grote impact zal hebben op de mobiliteit. De stad heeft daarom een omleiding uitgewerkt waarbij de voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer slechts beperkte hinder zullen ondervinden van de werken. Maar ook voor het autoverkeer worden er tal van maatregelen voorzien die moeten zorgen voor een vlotte doorstroming en bereikbaarheid van het centrum.

Wat gebeurt er op linker- en rechteroever?

Langs het kanaal naar Charleroi worden de linker- en rechteroever (ter hoogte van de Suikerkaai) klaargestoomd voor de bouw van een nieuwe Zuidbrug. Kijk even mee welke werken er precies worden uitgevoerd?