Ook werven HallemaalBruggen liggen gedeeltelijk stil door corona

werken zuidbrug

Om het coronavirus verder tegen te gaan, hebben de Vlaamse Waterweg en de stad Halle op een aantal werven de activiteiten stilgelegd. De veiligheidsafstand van 1,5 meter kan er immers niet  gegarandeerd worden. Dat is onder meer het geval op de werf voor de Klarabrug en de Zennebrug.

 

Werf per werf bekijken we of alle preventieve maatregelen van de overheid, zoals het houden van de nodige afstand tussen werknemers, kunnen gegarandeerd worden. Op die manier zorgen we voor de veiligheid van de werknemers en dragen we ons steentje bij om de verspreiding van het virus mee tegen te gaan. 

  • De werven aan de Zuidbrug 

De werkzaamheden op linkeroever (Suikerkaai) en rechteroever (kant spoorweg) gaan gewoon door. Bij de werkzaamheden zijn er momenteel vooral kranen en vrachtwagens actief. Uiteraard worden bij deze werken de voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden. Zo is er geen contact tussen de kraanmannen en vrachtwagenchauffeurs die op en af rijden, de pauzes worden gespreid genomen, de medewerkers komen allemaal individueel naar de werf,….

  • De werven aan de Graankaai, de Klarabrug en de Zennebrug 

De werkzaamheden worden voorlopig stopgezet. Dit zijn vrij kleine werven waardoor de werknemers te vaak in elkaars buurt komen en de veiligheidsmaatregelen niet ten allen tijde gegarandeerd kunnen worden.

De ingang van de Graankaai (ter hoogte van de Bospoortbrug) werd vorige week wel nog geasfalteerd. Op die manier wordt de overgang naar de tijdelijk voetgangersbrug  over het kanaal toegankelijker gemaakt. Door de heraanleg krijgt ook het autoverkeer meer ruimte en is het nu ook visueel duidelijk waar zich het wegdek bevindt. Vroeger moest het autoverkeer haast noodgedwongen even over voet-en fietspad rijden omwille van de uitsprong van de brug. Maar de afwerking zal dus nog even op zich laten wachten omwille van de voorzorgsmaatregelen.   

Terug naar overzicht