Bouw Sint-Annabrug: tijdelijke hinder in maart op Graankaai en Willamekaai

Zicht op voetgangersbrug Graankaai

In maart zal de Graankaai een drietal weken en de Willamekaai enkele dagen afgesloten worden voor het verkeer. De Vlaamse Waterweg zal op beide kaaien enkele voorbereidende werken uitvoeren voor de aanleg van de Sint-Annabrug. Dat is de nieuwe voetgangersbrug over het kanaal die het station zal verbinden met de Willamekaai en het centrum.

  • Oeverwerken Willamekaai

Ter hoogte van de voormalige zeepfabriek Klaar wordt de Willamekaai hertekend opdat de voetgangersbrug er de nodige ruimte krijgt om te landen. Daardoor is de parking tijdelijk afgesloten.

Van 11 tot en met 23 maart  (14u) zal de Willamekaai gesloten zijn voor alle verkeer. Dit is nodig om de bestaande weg aan te sluiten op de nieuwe omleidingsweg.

Omleiding: Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding voorzien via de Slingerweg, de Leide, de Parklaan (fietsstraat) en de Basiliekstraat. Alle het andere verkeer wordt omgeleid via de Nederhem, de Vandepeereboomstraat en de Basiliekstraat.

Een kaart met de omleiding vind je hier.

  • Oeverwerken Graankaai

Vanaf woensdag 6 maart wordt de Graankaai voor een drietal weken afgesloten voor alle verkeer. Men voert er kernboringen en rioleringswerken uit. De berg grond op de Jean Laroystraat wordt uiterlijk tegen  dinsdag 26 maart helemaal verwerkt.

  • Voetgangers kunnen gebruik maken van de voetgangersbrug over het spoor
  • Voor de fietsers en het verkeer is er een omleiding voor zien via de Vandepeereboomstraat en de Nederhembrug

Voetgangersbrug brengt station dichterbij het centrum

De nieuwe voetgangersbrug, die de Sint-Annabrug zal heten, zal aansluiten op de bestaande voetgangersbrug over de spoorweg en zal landen op de Willamekaai in de buurt van de Dijkstraat, vroeger beter bekend als het ‘waggelbruggetje’. Door deze nieuwe brug kunnen fietsers en voetgangers rechtstreeks de oversteek maken van het station naar het centrum.

Flinke tijdswinst voor voetgangers en fietsers

  • De nieuwe brug zal een mooie tijdswinst opleveren voor fietsers en voetgangers die van de stationsomgeving naar het centrum van de stad willen. Zij moeten niet langer een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug.
  • Dit zal ongetwijfeld meer mensen aanmoedigen om met het openbaar vervoer naar Halle te komen. Het bus- en treinstation worden met de voetgangersbrug als het ware dichter bij het centrum gebracht.
  • Ook zal de voetgangersbrug meer inwoners overtuigen om minder vaak de wagen te gebruiken voor korte verplaatsingen tussen de Sint-Rochuswijk en het centrum van de stad.

 

Hallemaalbruggen.be

Naast de Sint-Annabrug start de Vlaamse Waterweg binnenkort ook met de bouw van de Zuidbrug en de stad Halle met de bouw van een nieuwe Zennebrug. Deze werken zijn één van de grootste die al uitgevoerd zijn in de stad en zullen ook een grote impact hebben op de mobiliteit. Om jullie zo goed mogelijk te informeren, lanceert de stad de website www.hallemaalbruggen.be.

Op deze website ontdek je hoe deze bruggen de mobiliteit zullen verbeteren. Van zodra de werken starten aan de Zennebrug en de Zuidbrug, geven we ook een overzicht van welke omleidingen je tijdens de werken het best kan volgen en hoe de handelaars bereikbaar blijven.

 

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht