×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Steun de lokale handelaars en horeca! Stad Halle trakteert met 10% korting

Nu de winkels en marktkramers, horeca opnieuw de deuren hebben geopend, willen we alle inwoners oproepen om in eigen stad te shoppen en van de horeca te genieten. Door de coronacrisis beleefden onze handelaars & horeca immers moeilijke maanden. Door lokaal te kopen en consumeren, vergroot jij hun overlevingskansen. En dankzij de Halle trakteert-bonnen van de stad kan je genieten van een korting van 10% op je eerste aankopen. Deze actie kwam tot stand met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Waarom lokaal kopen/consumeren?

 • Je maakt het verschil voor de lokale economie. De Halse handelaars en horeca beleefden moeilijke maanden als gevolg van de coronacrisis. Door lokaal te kopen en consumeren, help je hen overleven en bezorg je hen opnieuw een toekomstperspectief.
 • Je steunt de lokale tewerkstelling.
 • Je steunt het Halse sociale leven. Want als onze verenigingen sponsors zoeken voor hun activiteit, zijn het doorgaans de lokale handelaars die een duit in het zakje doen.
 • Je krijgt een fijne dienst na verkoop. Geen ellenlange wachtmuziekjes aan de telefoon, wel een direct contact met de handelaar in hoogsteigen persoon.
 • Je kan bovendien genieten van extra korting van de stad Halle dankzij de Halle trakteert-bonnen.

Wat is een Halle-Trakteert-bon?

Koop je een Halle trakteert-bon, dan geniet je van 10% korting. Je kan kiezen uit bonnen met een waarde van 25, 50 of 100 euro. Wie bijvoorbeeld een bon van 100 euro koopt, moet dankzij de stadskorting maar 90 euro betalen. Let wel: 100 euro is ook de maximumwaarde die je per persoon kan uitgeven via een Halle Trakteert-bon. De stad neemt dit initiatief als een onderdeel van de steunmaatregelen voor de lokale handelaars en horeca na de coronacrisis.

 • Koop je waardebon(nen) online via de knop hieronder
 • Gebruik de kortingscode HALLETRAKTEERT als je afrekent
 • Je krijgt meteen na je aankoop (via e-mail) een QR-code
 • Deze QR code kan je bewaren in je mailbox, de Halle app of afdrukken
 • Vanaf 1 juni kan je met deze QR-code betalen bij onze lokale handelszaken en marktkramers, horeca. De “Halle trakteert”-bon heeft een geldigheidsduur van 2 maanden vanaf je aankoop.
 • Je mag je waardebon op meer dan 30 verschillende adresjes gebruiken en zo verschillende lokale handelaars en marktkramers steunen

Er zijn dus geen papieren bonnen. En daar hebben we enkele goeie redenen voor.

 • In coronatijden is een papieren versie niet aan te raden. Het coronavirus kan immers een tijdlang aan papier blijven kleven.
 • Het voorkomt een administratieve rompslomp.
 • Door deze aanpak zorgen we ervoor dat het geld vrijwel onmiddellijk op de rekening staat van de handelaar waar je je Halle trakteert-bon spendeert.
 • Op die manier controleren we dat zoveel mogelijk mensen van het systeem kunnen genieten.
   

Bij welke handelaars/horecazaken kan ik terecht?

Bij alle handelaars en horecazaken die je terugvindt in deze lijst. En dat zijn er intussen meer dan 30! 

Om deze actie te financieren maakt de stad in totaal zo’n 10.000 euro vrij.

En ‘OP = OP’. Van zodra het voorziene budget is opgebruikt voor deze actie, stopt de actie. Snel zijn is dus de boodschap. De “Halle trakteert”-bon heeft een geldigheidsduur van 2 maanden vanaf je aankoop.

Let op! De bonnen kunnen niet gebruikt worden voor de aankoop van tabakswaren en/of kansspelen. Het volledige reglement vind je hier.

Registreer jouw handelszaak

Doe mee en registreer jouw handelszaak voor Halle Handelt-waardebon. Alle info over de vervollediging van jouw registratie via de knop hieronder.


En dan is er ook de Halle Handelt-bon!

Maar ook zonder de stadskorting kan je de lokale handelaars steunen door een Halle Handelt-bon aan te kopen. Vergelijk het met de vroegere cadeaucheques. Zo’n Halle Handelt-bon is altijd handig voor wie niet goed weet, welk cadeau hij of zij aan iemand wil geven. Iemand anders smaak inschatten is nooit eenvoudig en de reden waarom zoveel cadeaus na kerst bijvoorbeeld op eBay of andere verkoopplatformen belanden. Met de Halle Handelt-cadeaubon loop je dat risico niet. Want de gelukkige ontvanger, kan meteen shoppen bij meer dan 30 handelaars.

Ook deze Halle Handelt-bonnen kan je enkel online aankopen. Je krijgt na je aankoop een QR-code die je print of doorstuurt via je smartphone. Met deze QR-code kan nadien de waarde uitgegeven worden in een winkel naar keuze. Deze actie kwam tot stand met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Let op! De bonnen kunnen niet gebruikt worden voor de aankoop van tabakswaren en/of kansspelen. Het volledige reglement vind je hier.

Meer info: Communicatie