×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Deel deze inhoud via email

Halle organiseert blokspot voor Halse studenten die nood hebben aan een rustige studeeromgeving

Drie blokspots om te studeren

  • JC De Kazerne opent zijn deuren vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met zondag 31 januari 2021. Hier is plek voor een 26-tal studenten.
  • Ook de vzw ‘Vrienden van het Lindegroen’ opent opnieuw hun zaal en kan hier een 18-tal studenten een plek geven. Deze locatie zal geopend zijn van woensdag 16 december 2020 tot en met 6 januari 2021.
  • Daarnaast kunnen een 12-tal studenten ook terecht in de lokalen van speelplein Joepie (Sint-Rochus) tussen de periode van dinsdag 22 december 2020 en dinsdag 5 januari 2021.

Alle locaties zijn geopend tussen 8u en 22u. Op 1 januari zijn alle locaties gesloten.

In totaal is er op de drie locaties dus plaats voor 60-tal studenten. Hierbij werd rekening gehouden met de huidige maatregelen zodat we voor alle studenten de nodige ruimte en afstand kunnen creëren. Omdat we weten dat de vraag vaak groter is dan dit aanbod, zal deze blokspot enkel toegankelijk zijn voor studenten die wonen in Groot-Halle.

Studenten moeten zich op voorhand inschrijven voor de blokspot van hun keuze via de website www.jonginhalle.be. Inschrijven kan steeds een week op voorhand. Op deze manier willen we iedere student de kans geven zich in te schrijven. Toegang tot de blokspot krijgen studenten enkel met een ticket van inschrijving.

Afzonderlijke blokspot voor leerlingen uit het secundair onderwijs

Voor studenten uit het secundair onderwijs opent JC De Kazerne zijn deuren van 30 november tot en met 14 december 2020. Studenten uit het secundair onderwijs die op zoek zijn naar een rustige studeerplek, kunnen via hun school aanmelden voor de blokspot. De blokspot zal tijdens deze periode open zijn tijdens de weekdagen en dit tussen 8u00 en 16u30. Vanaf 16 december worden de deuren van JC De Kazerne geopend voor de studenten van het hoger onderwijs.

Strenge voorzorgsmaatregelen van toepassing

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden op de 3 locaties dezelfde strenge voorwaarden.

Zo is er enkel een ruimte ter beschikking waar studenten rustig kunnen studeren en waar wifi voorzien is. Jammer genoeg zal er geen ontspanningsruimte zijn. Er wordt ook geen koffie, water of een frigo aangeboden. Elke locatie zal een circulatieplan met looprichtingen hebben.

Bij aankomst en vertrek moeten studenten hun handen ontsmetten. Ook dient men zijn aanwezigheid te bevestigen bij aankomst. Dit kan door zijn naam aan te duiden of zijn  “inschrijvingsticket” te scannen. Hierdoor worden de aanwezigen bijgehouden zodat eventuele contacttracing vlot kan verlopen als dat nodig zou zijn.

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij elke verplaatsing in de blokspot. Het mondmasker mag enkel afgezet worden als de student neerzit om te studeren. Elke student reinigt zijn tafel en stoel bij het verlaten van de blokspot op het einde van de dag. De nodige producten worden hiervoor op de blokspot voorzien.

Wij wensen alle studenten veel moed!

Lees meer op halle.be