×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Deel deze inhoud via email

Erfgoeddag 2020 wordt uitgesteld

Erfgoeddag, normaal gezien op zaterdag 25 en zondag 26 april, kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om in 2021 opnieuw iets te organiseren dat past binnen dit thema. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april.

Waarom deze beslissing? 

Net zoals de rest van de wereld volgt FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed de coronacrisis op de voet. Het welzijn van de tienduizenden bezoekers en de meer dan 615 erfgoedorganisaties primeert. Ook uit de erfgoedsector zelf kwamen er afgelopen week meer en meer signalen dat de meer dan 890 geplande en zorgvuldig voorbereide activiteiten maar beter niet konden doorgaan. De grootste voorzichtigheid is immers geboden.​

Wat met Erfgoeddag 2021? 

Er is beslist om het thema van dit jaar in 2021 te hernemen. Zo kunnen de voorbereidende inspanningen renderen. Onderwijs zou de rode draad vormen doorheen Erfgoeddag 2021. Dat thema wordt verschoven naar 2022. De coronacrisis heeft immers ook een bijzonder grote impact op het onderwijs. Daardoor komt de voorbereidingstijd voor een echte samenwerking tussen de onderwijs- en cultureel-erfgoedsector in het gedrang.

Met andere woorden: het is uitkijken naar de 21e editie van Erfgoeddag, op 24 en 25 april 2021 in teken van 'De Nacht'.

Lees meer op halle.be