×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Deel deze inhoud via email

Voetgangersbrug t.h.v. Bospoortbrug wordt toegankelijker gemaakt

De stalen voetgangersbrug, ter hoogte van de Bospoortbrug, wordt toegankelijker gemaakt. Ook het zebrapad op de Willamekaai wordt verplaatst waardoor het kruispunt verkeersveiliger wordt. 

Aan de zijde van de Willamekaai is er momenteel een nogal steile overgang tussen het wegdek en de stalen voetgangersbrug. Deze betonnen overgangshelling en ook een deel van het verhoogde voetpad van de Bospoortbrug worden daarom volledig weggewerkt. Op die manier wordt de toegang naar de stalen voetgangersbrug comfortabeler en minder steil. De aanpassing naar de stalen voetgangersbrug was nodig omdat de voetpaden op de Bospoortbrug omwille van stabiliteitsproblemen binnenkort worden afgesloten en verwijderd.

Voorts schuift het zebrapad op de Willamekaai wat meer op richting Bospoortbrug. Op die manier wordt de verkeerssituatie op het kuispunt met de Basiliekstraat en de Sint-Rochusstraat  overzichtelijker en ook veiliger. Niet alleen voor de voetgangers maar ook voor het andere verkeer, zeker als je weet dat de Willamekaai  vanaf 18 januari een tweerichtingsstraat wordt. Dit is nodig om de Suikerkaai beter te ontsluiten tijdens de bouw van de Zenne- en Zuidbrug.  Omwille van de extra verkeerstromen op de Willamekaai is het belangrijk dat de zichtbaarheid van de voetgangers op het zebrapad geoptimaliseerd wordt.

Ook aan de zijde van de Graankaai wordt binnenkort de toegankelijkheid van de stalen brug verbeterd. De brug zelf wordt uitgerust met antislipstrippen. Dat is nodig omdat de brug bij regen- of vriesweer bijzonder glad is.

Lees meer op halle.be