Museumspel "Op zoek naar Opa Miel"

Vanaf maandag 30 oktober tot eind december kan je met het hele gezin in den AST terecht voor een spannend museumspel.

Tijdens het museumspel krijgen kinderen de kans om in de huid te kruipen van een aantal bijzondere werknemers van de oude mouterij Van Roye. Zo kunnen ze zelf ‘moutmeester’ van de mouterij worden. In de verschillende ruimtes van de oude mouterij worden een aantal ludieke opdrachten uitgevoerd. Brengt men die tot een goed einde, dan kan men bloemen verdienen om opa Miel (die eigenlijk de voormalige eigenaar Gustave Emile van Roye is) in de bloemetjes te zetten.

Het museumspel hoort bij de gratis tentoonstelling ‘Fabrieksburen – industrie in de Zennevallei’ die opnieuw in den AST te zien is van 25 oktober tot en met 31 december.  Industriële geschiedenis begrijpen is vaak niet eenvoudig voor kinderen. Daar wil den AST een mouw aan passen. Door het museumspel ‘Op zoek naar opa Miel’ te spelen, krijgen de kinderen kijkwijzers aangereikt om op kindermaat naar een oud industrieel complex zoals de Mouterij van Roye – waarin den AST gevestigd is - te kijken. Ze leren ook het Halse industriële verleden beter kennen. Dat natuurlijk allemaal in een leuk en kindvriendelijk jasje.

"Op zoek naar opa Miel" werd uitgewerkt door de Kleine Expeditie, die ook de expo verzorgde bij Fabrieksburen. Het spel kan doorlopend gespeeld worden tijdens de openingsuren van den AST, en duurt ongeveer anderhalf uur. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. We voorzien ook aanknopingspunten voor jongere kinderen zodat ook zij kunnen genieten van een fijne uitstap.

Met steun van de erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei, stad Halle en de Vlaamse overheid.

 

Praktisch :

- in de herfstvakantie : * van maandag 30 oktober tem vrijdag 3 november, van 9u tot 12u en van 14u tot 17u (op woensdag 1 november gesloten)
                                     * op zondag van 14u tot 17u

- na de herfstvakantie: tot 31 december tijdens de normale openingsuren van den AST

                                     * van woensdag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u, op zondag van 14u tot 17u

- kinderen <12 jaar : GRATIS ; volwassenen 3€

 

Meer info en contact:
Terug naar overzicht
Suggestie over deze website?