Bezoek het museum!

 Je kan een bezoek brengen op woensdag, donderdag of vrijdag tussen  9u en 12u en 14u en 17u. Bovendien is het museum tot en met 31 augustus volledig gratis. Vooraf je bezoek reserveren is wel een voorwaarde.  

Den Ast is een schatkamer van verhalen rond 5 thema’s die Halle uniek maken: 

Bier: Het museum belicht het rijke verleden en veelzijdige erfgoed van de lokale brouwcultuur. Hoe kan het ook anders? Het museum is gevestigd in een oude mouterij, een pareltje van industrieel erfgoed. Kortom een uniek verhaal, in een uniek kader. 
Religie: Halle is al eeuwenlang een belangrijk bedevaartsoord. Kom meer te weten over de mythische Onze-Lieve-Vrouw van Halle en verdiep je in enkele bijzonder rijke religieuze tradities.  
Muziek: Geen veldheer of wetenschapper siert de Grote Markt, wel cellist-componist Servais kreeg er een standbeeld. 
Carnaval: Eén feest overtreft alle andere: carnaval Halle. Tijdens de halvastenperiode wordt de stad ondergedompeld in een groot, kleurrijk en volks feest. Iedereen viert mee. 
Sint-Veroonmars: De eeuwenoude Sint-Veroonsmars in deelgemeente Lembeek vindt plaats op Paasmaandag ter ere van patroonheilige Sint-Veroon en is de enige militaire mars in zijn soort in Vlaanderen. Erkend als immaterieel Vlaams erfgoed.

Gratis toegang tot en met 31 augustus.

Heel veel toeristische attracties en hotspots blijven deze zomer uit voorzorg gesloten. De ideale gelegenheid dus om eens kennis te maken met een museum in eigen stad. Om de inwoners aan te moedigen en de drempel nog te verlagen is het stadsmuseum gratis tot en met 31 augustus! We vragen wel om je bezoek vooraf te reserveren. Op die manier bewaken we het overzicht en kan elk bezoek ook veilig georganiseerd worden. Een reservatie maken kan via denast@halle.be of  telefonisch op het nummer 02 365 97 70 (elke werkdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u).

Veiligheidsmaatregelen: 

We werken op afspraak. Dit doen we omdat we maar een beperkt aantal bezoekers zullen kunnen ontvangen. Je ontvangt een mail met daarin meer details over je bezoek en wat wij voorzien hebben zodat je de tentoonstelling veilig kan bezoeken. 

Om jou en je omgeving te beschermen, worden de veiligheidsmaatregelen ook bij ons toegepast. Groepsbezoeken en activiteiten zullen daardoor helaas niet mogelijk zijn. Een museumuitstap met het gezin is wel nog mogelijk. Maar de opdrachten hebben we wel wat aangepast en coronaproof gemaakt.

We kijken er naar uit om jullie binnenkort te mogen ontvangen en bereiden momenteel volop onze heropening voor. Richtlijnen en tips voor een vlot museumbezoek vind je vanaf terug op www.denasthalle.be. 

Voor vragen of reservering: denast@halle.be of 02 365 97 70 

Terug naar overzicht