Nieuws van Den Ast

Het Hallerbos

Het Hallerbos,een natuurmonument waar we erg trots op mogen zijn, krijgt eindelijk en voor het eerst een eigen boek. Dat kan alleen met jouw steun!

Growfunding is op zoek naar verhalen, getuigenissen, beeldmateriaal, foto's, ... die ze willen opnemen in het boek. 

Heb je materiaal of een verhaal, ... neem dan contact op met Johan Merckx via johan.merckx@gmail.com

Whiskydegustatie

De naam whisky is een verbastering van het Keltische 'Uisge Beatha' wat zoveel betekent als levenswater.  Over Schotland's nationale drank is al veel geschreven en gezegd. Wat velen niet weten  over whisky is dat deze spirit ontstaat uit het distilleren van een gerstebier. Traditioneel kon je dus in elke distilleerderij in Schotland wel een moutvloer vinden voor het mouten van de gerst.

Expo fabrieksburen komt terug !

Van 25 oktober tem 29 december 2017

De industrialisatie van de Zennevallei kwam rond 1880 op volle toeren. Door de nabijheid van vlotte toegangswegen, het aanbod van goedkope arbeidskrachten en de nabijheid van de grootstad Brussel vestigden tal van grote ondernemers zich in onze streek. Als gevolg hiervan schoten grote industriële complexen en nieuwe arbeiderswijken als paddenstoelen uit de grond.

Stem op Missia's missie!

Voor de 4de keer reikt de bibliotheekschool van Gent de bib web awards uit. Het educatieve pakket ‘Misia’s missie. Op speurtocht in het familieverleden” werd genomineerd in de categorie ‘Vroeg wijs’ . Om te kunnen winnen in onze categorie én om kans te maken op de publieksprijs hebben we jullie hulp nodig. Je kan nog t.e.m. 10 november 2017 stemmen op ons door te surfen naar https://nl.surveymonkey.com/r/bibwa2017 (doorscrollen naar ‘Vroeg wijs’ – Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei).

Word gratis lid van Herita

Herita wil jong en oud fan maken van erfgoed.  Monumenten vertellen ons over heden en verleden.  Wij zorgen ervoor dat iedereen van deze monumenten kan genieten.  Nu en in de toekomst.  Door de deuren van monumenten open te gooien en om te toveren tot plaatsen vol beleving en verwondering.

Word nu met het hele gezin gratis lid van Herita en geniet van een monumentaal aanbod vol activiteiten, kortingen, ... voor jong en oud.

Najaar in den AST

Tijdens de herfstvakantie (29 oktober tot en met 5 november) valt er in den AST heel wat te beleven!

Opgelet, wij zijn gesloten op 1 november!

 

Programma:

 

29/10: Theatervoorstelling “Operatie BHV”

Pagina's

Suggestie over deze website?