Onze activiteitenkalender

Eeuwherdenking WO I

woensdag 05 september 2018 - 17:00 tot zondag 25 november 2018 - 17:00

In 2018 is het maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. De stad Halle wil deze eeuwherdenking niet zomaar laten voorbijgaan en plant dit najaar samen met enkele partners een aantal activiteiten. Er wordt niet enkel gekeken naar het verleden, er is in het programma ook aandacht voor oorlog vandaag. Neem de brochure bij de hand en plan een uitstap op maat dankzij het diverse aanbod. Het volledige aanbod kan je ook online raadplegen via www.halle.be/oorloginhalle.

Geraakt door de oorlog

woensdag 05 september 2018 - tot donderdag 08 november 2018 -
voorstelling kleine grafkistjes

De titel ‘Geraakt door de oorlog’ spreekt voor zich, oorlogsbeelden raken ons allemaal. Met het einde van de herdenkingen rond WOI staan we dan ook graag samen met u stil bij wat oorlog met ons doet. De tentoonstelling bestaat uit 2 delen: het kunstwerk 'In flanders fields' van Kathy Vandamme en de oorlogstekeningen van August Campe.

In samenwerking met het Rodenbachfonds en streekvereniging Zenne en Zoniën.

Familierondleiding

zondag 18 november 2018 - 14:00 tot 15:30

Een gids neemt kinderen, (groot)ouders, tantes en nonkels  spelenderwijs mee op sleeptouw in het museum.  Er zijn heel wat werken die voor kinderen super boeiend zijn. Je ontdekt niet alleen de tentoonstelling(en) maar gaat ook samen creatief aan de slag!

De rondleiding is gratis voor kinderen. Volwassenen betalen 2 euro. Inschrijven is verplicht via deze link. De plaatsen zijn beperkt.

De Grote Oorlog in kleine verhalen

zondag 11 november 2018 - 14:00
klaprozen

De Servaisacademie, den AST en Cultuurcentrum 't Vondel bundelen de krachten om 100 jaar vrede te herdenken met een voorstelling die doet nadenken over de oorlog en ons hoopvol stemt. Acteurs verhalen het leven van Halse soldaten en families.  Oorlogsdagboeken- en brieven vormen de basis. Leerlingen en leerkrachten van de Servaisacademie gaan met dit materiaal creatief aan de slag: zij brengen een onvergetelijk verhaal van hoop.

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zondag 11 november om 14u met bijkomende voorstelling om 19u indien de eerste voorstelling volzet is.

 

Door de lens van de bezetter

woensdag 05 september 2018 - tot zondag 25 november 2018 -
flyer

Honderd jaar geleden trok een groep Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten door ons land voor een uniek project. Tussen de zomer van 1917 en de herfst van 1918 maakten ze meer dan 10.000 beeldopnames van Belgische kerken, begijnhoven, kastelen, burgerwoningen, gedenktekens, kunstwerken en interieurs, allemaal op glazen platen. Dit najaar laten we een stukje zien van dit uitzonderlijke fotomateriaal in een openluchttentoonstelling op de Halse Grote Markt, het Cardijnplein, en in de Basiliek.  Een unieke blik op Halle en de regio door de lens van de Duitse bezetter.

WOI in Halle, 100 jaar later - Workshop klaprozen vilten voor kinderen

vrijdag 02 november 2018 - 14:00 tot 16:00
klaproos in vilt

De klaproos staat symbool voor het oorlogsgeweld en voor de herdenking aan de slachtoffers van conflicten wereldwijd. In deze workshop leer je een klaproos vilten, die je nadien mee kan nemen naar huis! (Groot)ouders kunnen ook deelnemen aan de workshop of genieten van een museumbezoek.

Workshop klaprozen vilten voor kinderen vanaf 5 jaar.

Suggestie over deze website?