×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Zon. Beleef. Voel. Halle

In het jaar van corona is Halle ‘the place to be’ voor een fijne en veilige staycation. Er is zon in overvloed en een zee aan groen. Er zijn verfrissende bossen, een gezellige binnenstad met tal van toeristische hotspots, een winkelstraat en heel wat gezellige kroegen en restaurants. Maar vooral… hier hoef je ’s morgens aan het zwembad geen handdoek te leggen. Dus zon, beleef en voel Halle!

Zon. Beleef. Voel. Halle

 

Voor de kleinsten onder ons

Doeboekje tegen ververling

Buiten spelen, lopen, knutselen, voetballen, gek doen… Elk kind is zot van de zomervakantie. En toch, overal slaat de verveling wel eens toe. Zeker nu door de coronacrisis ons doen en laten wat wordt ingeperkt. Zoek je inspiratie om iets leuks te doen met je kinderen? Duik in het gratis Zomer Doeboekje vol toffe activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

 

Speelkoffer uitlenen

Deze zomer stelt Huis van het Kind en stad Halle verschillende speelkoffers ter beschikking van gezinnen, speelstraten en partnerorganisaties in Halle. Wij maakten 10 kleine en 5 grote koffers voor jullie klaar. Ontdek snel de inhoud en reserveer de jouwe!

 

Speelstraten

Tijdens de zomervakantie worden 22 Halse straten omgetoverd tot een speelstraat! Speelstraten worden overdag verkeersvrij gemaakt zodat ze een speel- en ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Dit jaar zetten we in verschillende buurten ook de sport- en spelkar in. Voorts kunnen speelstraten ook speelkoffers uitlenen. Plezier verzekerd dus! Zoek je een speelstraat in jouw buurt?

 

Project Superheld

Halle is in gevaar en enkel jij kan de stad redden! Volg het superheldenparcours en help enkele lokale helden bij deze missie. Bij elke opdracht die je goed uitvoert, bewijs je dat je een superkracht bezit en groeit het beschermingsschild van de stad. Klaar om de uitdaging aan te gaan? Haal je opdrachtenboekje en ga op pad!

 

 

Verken je eigen buurt

Belpop wandeling

Maak kennis met de muziekgeschiedenis van Halle tijdens deze Belpopwandeling. De audio- en videofragmenten transporteren je rechtstreeks naar het verleden!

 

Bierwandeling

De duivel waart rond in Halle. Ze zeggen dat hij bij de Hallenaren in het bloed zit en ook bezoekers kunnen vaak niet weerstaan aan zijn verleiding. Maar maak je geen zorgen, de duivel is hier geen beest van doemnis en verderf maar een plaatselijke eigenaardigheid uit de familie van de lambiekbieren bedoeld: het fel gesmaakte duivels bier. Deze wandeling gidst je door straten en pleinen, op zoek naar de geest van de duivel en de eeuwenoude Halse brouwerstraditie.

 

De Weg-Om

Geen Hallenaar die de Weg-Om niet gedaan heeft. En wie van buiten Halle komt en de Weg-Om doet, wordt daarmee zelf ook een beetje Hallenaar. De Weg-Om is één van de oudste processiewegen van het land, die verschillende kapelletjes in het centrum van Halle en de velden net buiten de stad verbindt. Een mooie wandeling van zo'n 5km lang die zeker op je bucket list thuishoort!

 

 

Kom de sfeer opsnuiven

Boottochten vanuit Halle

Halle ontdekken vanaf het water? of eerder door de sluizen van Lembeek en Ittre tot over het Hellend Vlak van Ronquières? Volledig zen of met aansluitende fietstocht. Kies de activiteit die bij jou past.

Livestream - concert Barbara Dex 

De lokale veiligheidscel heeft beslist om alle evenementen op te schorten tot 31/8. De zomerconcerten kunnen dus niet doorgaan, als alternatief gaan we het concert van Barbara Dex livestreamen. Jij kijkt toch ook mee?

Het laatste zomernieuws

5 tips voor een thuisvakantie vol natuur

Door de coronacrisis hebben veel mensen hun vakantieplannen moeten opbergen. Maar wat dacht je van een vakantie in eigen streek? De Zennevallei en het Pajottenland hebben immers heel wat verborgen natuurpareltjes. Bossen om in te ravotten, prachtige poelen vol leven, mysterieuze paadjes ... Trek je wandelschoenen aan of haal je fiets van stal en ontdek al deze groene plekjes vlakbij huis!

Vernieuwde speeltuinen in Halle

Halle vernieuwt opnieuw enkele speeltuinen. Dat is ook nodig want de meer dan 30 speeltuinen van deze kindvriendelijke stad worden echt wel druk bezocht door onze jongste inwoners. Daarbij besteden we ruime aandacht aan de toegankelijkheid.  We vinden het belangrijk dat ook rolstoelgebruikers en minder mobiele kinderen makkelijk kunnen meespelen met hun vriendjes. Dit jaar worden de speeltuinen in wijk Vogelweelde vernieuwd en wordt speeltuin Octaafke verder afgewerkt.

Deze zomer 22 speelstraten in Halle!

Tijdens de zomervakantie worden 22 Halse straten omgetoverd tot een speelstraat! Speelstraten worden overdag verkeersvrij gemaakt zodat ze een speel- en ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Dit jaar zetten we in verschillende buurten ook de sport- en spelkar in. Voorts kunnen speelstraten ook speelkoffers uitlenen. Plezier verzekerd dus!

Een zalige zomer vol sport- en speelplezier

Het coronavirus kan de sport- en speelpret in Halle niet drukken. Uiteraard zijn er heel wat activiteiten tijdens de zomervakantie afgelast of uitgesteld. Maar de stad start met enkele initiatieven die ervoor moeten zorgen dat de Halse kinderen zich niet vervelen.

Meer info

Toerisme Halle | www.visithalle.be | toerisme@halle.be | 02 365 98 50