Wandeling doorheen het Hallerbos - 1h walk (+/- 4,5 km)

Het Hallerbos is het belangrijkste en meest uitgestrekte bosgebied tussen Zenne & Zoniën. We maken een lusvormige wandeling doorheen het meer dan 500 hectare grote bos. Op de rand van het Vlaamse Gewest genieten we van de rust en al het groen over smalle, mooie bospaden! Letterlijk 1 uur wandelen, niet meer of minder. Graag vooraf inschrijven via onze website!

Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website

Afstand: 4,5 km
Reliëf: soms vlak, soms licht hellend
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Vertrekpunt: parking 8 van het Hallerbos, einde van Vlasmarktdreef te 1500 Halle (de weg wordt er versperd door een slagboom en hier begint de “Achtdreven”).
Begeleider: Resi Vervaet (0484/348266) – resi.vervaet@hotmail.com


Het Hallerbos ligt grotendeels in het Vlaams Gewest, grondgebied Halle en Dworp maar brengt ons ook tot op de grens van Waals-Brabant. We kiezen een breed aarden pad dat lichtjes stijgt. Verderop een kruispunt waar 6 paden samenkomen, kiezen we het 3de links. Zachtjes dalend gaan we richting het “Keldergat”. Dan moeten we eventjes klimmen om een mooi pad tussen de varens te volgen. Verderop steken we even de grens over naar Woutersbrakel maar draaien rechtsaf de Bundervoet op. Langs brede mooie dreven keren we terug naar ons vertrekpunt. Wie meer wil te weten komen over het Hallerbos en zijn geschiedenis kan op www.hallerbos.be terecht.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg.

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via resi@effenweg.be.

Openbaar vervoer


Aan het station van Halle kunt u de bus nemen, Lijn 114 van TEC , richting Nijvelsesteenweg tot halte Vlasmarkt (deze rit duurt ongeveer 10 minuten). Daar stapt u af, steekt de straat over en neemt u de Vlasmarktdreef. U stapt voorbij het Bosmuseum en over de brug over de snelweg en na 1,3 km bereikt u parking 8. U komt aan de Achtdreven waar onze wandeling begint.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Hallerbos
Vlasmarktdreef z/n, 1500 Halle
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Prijs
€ 2.0
Contact
info@effenweg.be
Telefoonnummer: 0484/348266
Suggestie over deze website?