×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Trefdag: Halle pakt de werelddoelen aan

Boeiende sprekers, uitnodigende stadsgesprekken en aanstekelijke performances zetten de 17 werelddoelen in de kijker en laten je kennismaken met de 17 wegen om Halle tegen 2030 écht te veranderen.

Deze Trefdag verkent welke serieuze stappen Halle kan zetten om onze wereld gezonder, eerlijker en rechtvaardiger te maken.  De urgente lokale en mondiale uitdagingen - leefbaarheid, klimaat, gezondheid, voedsel, onderwijs, economie, energie, mobiliteit, armoede, milieu, technologie, innovatie, ongelijkheid, afval, vrede... -  vragen om ingrijpende en duurzame oplossingen. De zorgwekkende noodtoestand in de wereld mag ons echter niet verlammen, maar moet ons vooral aanzetten om actie te ondernemen. Daarom is de Trefdag op zaterdag  9 november geen vrijblijvende talkshow, maar een levendige dag die nagels met koppen wil slaan.

Eten roert de planeet

10u tot 11u  

organisatie i.s.m. Rikolto - Vredeseilanden

In ‘Ik ben meer dan mijn kassaticket’ zoekt SDG-expert Hannelore Tyskens van Rikolto naar lokale oplossingen: hoe maken we van gezond en eerlijk eten de makkelijkste keuze voor jou en mij?

Begint de waterstofrevolutie in Halle?

11u tot 12u  

organisatie i.s.m. Stephan Windels Colruyt Group Energy

Onze economie, gebaseerd op de verbranding van fossiele brandstoffen, zal worden omgevormd tot een waterstofeconomie en de gevolgen zullen niet gering zijn.  Begint de waterstofrevolutie in Halle?

Hoe kunnen we alle jongeren laten schitteren?

12u tot 13u  

organisatie i.s.m. onderwijsactoren

Goed onderwijs is essentieel voor een beter leven en iedereen heeft recht op kwaliteitsonderwijs: SDG-expert Marie-Anne Persoons, Departement Onderwijs, geeft enkele voorzetten voor wat er te doen is om alle jongeren te laten schitteren.

Afval bestaat niet
14u tot 15u 
organisatie i.s.m. VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten).

‘Circulair denken, en vooral doen’, is het antwoord van Loes Weemaels, ingenieur en projectcoördinator bij de VVSG, op onze vraag: ‘Wat kunnen we in Halle doen en waar beginnen we?’

Naar een glokale to do lijst

15u tot 16u  

organisatie i.s.m. Cleantech Flanders

Stef Denayer van Cleantech Flanders, dat bedrijven en overheden helpt bij het integreren van groene technologie in hun beleid, leidt ons doorheen een constructieve en actuele SDG-oefening: hoe vertalen we de werelddoelen (SDG’s) naar het lokaal niveau? 

Van dippen naar dimmen

16u tot 17u  

organisatie i.s.m. Groep INTRO

Zinderend relevant stadsgesprek met Virginie Bauveroy van Groep INTRO: "Het is tijd dat we omschakelen van het denken in problemen (dippen) naar het denken in mogelijkheden (dimmen)."

De kaart is niet het gebied

17u tot 18u  
organisatie i.s.m. UCLL

Filosofe en lector economie Bernadette Meeus, UCLL, gaat in dialoog met SDG’s: naast de wetenschap kan ook de kunst ons emotioneel en ethisch bewegen tot daden.

Ontmoeting in verscheidenheid
20u tot 21u  
organisatie vzw AIF+ en de Integratieraad Halle 

Bijzondere avond met de voorstelling en de ondertekening van een charter voor een interlevensbeschouwelijke dialoog en ontmoeting in Halle en dit tegen de achtergrond van de werelddoelstellingen rond vrede (SDG 16) en partnerschap (SDG 17).

Waar
SDG-partners in Halle / Mondiaal Halle
9 Kardinaal Cardijnstraat , 1500 Halle
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
SDG-partners in Halle / Mondiaal Halle