Praatcafé dementie "Mantelzorg: waar draaglast en veerkracht mekaar ontmoeten"

Familieleden en mantelzorgers hebben vaak vele vragen en kampen met vele diverse gevoelens: verwarring, onrust, moeheid, onmacht, … Ons praatcafé wil mensen die met dementie te maken krijgen informeren, ondersteunen en dementie bespreekbaar maken.

Dementie heeft een grote invloed op de persoon met dementie en diens omgeving.

Tijdens het praatcafé wordt er informatie verstrekt, maar het is ook een plaats waar mensen die te maken hebben met dementie op een informele manier elkaar kunnen ontmoeten.

Tijdens het praatcafé is er een deskundige aan het woord: Erna Claes, psychologe.
Het thema van het praatcafé is “ Mantelzorg: waar draaglast en veerkracht mekaar ontmoeten.” Uiteraard kunnen vragen gesteld worden, maar gewoon luisteren kan net zo goed.

Naast kwaliteitvolle zorg voor de persoon met dementie is het erg belangrijk om ook een goede begeleiding aan te bieden voor familie en mantelzorg.
Zorgpersoneel en mantelzorg moeten samen op weg gaan in het begeleidingstraject van de persoon met dementie. Familie en mantelzorgers dienen hun vragen, gevoelens en ervaringen te kunnen ventileren. Bewaken van een evenwicht tussen draaglast en draagkracht is hierbij van essentieel belang. Tijdens dit praatcafé wordt hierop dieper ingegaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
WZC Sint-Augustinus
Monseigneur Senciestraat 4, 1500 Halle
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Prijs
gratis
Contact
Telefoonnummer: 023639940