×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Madoka Nakamaru, Danuta Zawada & Hildebrandt Consort

Vioolconcerti J. S. Bach & W. Dekoninck

Na 300 jaar blijft J. S. Bach nog steeds musici over heel de wereld inspireren, van oost tot west, jong en oud, van klassieke tot jazz- en popmuzikanten.

Wie smelt niet weg bij zijn dubbelconcerto voor 2 violen in d BWV 1043? Maar ook J. S. Bach liet zich inspireren: gefascineerd door de Italiaanse meesters, componeerde hij zijn vioolconcerti naar Italiaans model en bewerkte hij talloze van hun concerti voor orgel of klavecimbel.

Begeesterd door Bachs concerti én die van zijn Italiaanse tijdgenoten, componeerde de Halse organist en klavicinist Wouter Dekoninck op 16-jarige leeftijd een concerto voor 2 violen, cello en orkest. Hij won er als jonge snaak prompt een compositiewedstrijd mee!

Vandaag, 23 jaar later, na de geslaagde internationale passage van zijn Grosse Messe 1739 für Bach und Luther op de Thüringer Bachwochen (door de Duitse pers als ‘geniaal’ bestempeld: lees hier het artikel), brengt Wouter Dekoninck met zijn eigen ensemble, Hildebrandt Consort exclusief zijn eigen concerto samen met J. S. Bachs vioolconcerto in a BWV 1041 en diens dubbelconcerto in d BWV 1043 in de Raadzaal van het Halse stadhuis op 19 oktober om 20:00 en op het openingsconcert van Bach in Leuven in de Leuvense Sint-Geertruikerk op 20 oktober om 15:00.
Een niet te missen concert!

Madoka Nakamaru, vioolsolo
Danuta Zawada, vioolsolo
Wouter Dekoninck, klavecimbel & artistieke leiding
Hildebrandt Consort

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Raadzaal, Oudstrijdersplein 18
Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 25.0
Contact
Telefoonnummer: 02 305 65 60