×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Zwerfkatten

Ondervind je overlast door zwerfkatten? Neem dan contact op met de dienst Ruimte en wonen. De stad werkt samen met een erkend dierenasiel en een plaatselijke dierenarts om zwerfkatten te vangen, te steriliseren of te castreren en te behandelen tegen ziektes.

Zwerfkatten zijn schuwe verwilderde katten, waarvan de vrouwtjes per jaar soms wel tien nakomelingen kunnen krijgen. Ze doden helpt nauwelijks omdat hun territorium dan door andere katten wordt ingenomen: steriliseren is beter. Zo blijft de kattenpopulatie onder controle en dat is een goede zaak voor de natuur.

Last van zwerfkatten?

Neem dan contact op met de dienst Ruimte en wonen.
De stad werkt samen met een erkend dierenasiel en een plaatselijke dierenarts om zwerfkatten te vangen, te steriliseren of te castreren en te behandelen tegen ziektes.
De gevangen zwerfkatten worden ook gemarkeerd, zodat ze niet meerdere keren moeten worden geopereerd. Men knipt onder verdoving een driehoekje in het oor. Nadien worden ze vrijgelaten. Het castreren zorgt ervoor dat katers rustiger worden, steriliseren voorkomt verdere voortplanting.  

Meer info en contact