Nieuws overzicht

De beste wensen aan jullie Hallemaal!

De stad Halle heeft voor jou een wel heel bijzondere wenskaart klaarstaan. Kijk je even mee? Klik op 'meer lezen'

 

We zoeken 2 nieuwe gemeenschapswachten!

2 gemeenschapswachten praten met burger

Stad Halle is op zoek naar 2 nieuwe gemeenschapswachten die willen meebouwen aan een aangename, leefbare en veilige stad! Interesse? Solliciteren kan tot 27/12/2019.

Vlaamse Waterweg nv geeft startschot voor nieuwe Zuidbrug in Halle

Nu de bouw van de voorafgaandelijke oeverwerken bijna klaar zijn, kan op 19 januari 2020 gestart worden met de bouw van de nieuwe Zuidbrug over het kanaal in Halle. Het project kadert in een breder pakket aan maatregelen die de toegankelijkheid van het kanaal naar Charleroi op termijn moeten verhogen. In één klap willen De Vlaamse Waterweg nv en Halle Halle ook de leefbaarheid en de mobiliteit rond het kanaal verbeteren.

Halle beloont milieuvriendelijke verenigingen!

Kinderen plantten bomen tijdens BoomplanactieLynn Bruyeer

De stad Halle beloont 8 verenigingen, die de voorbije maanden zwerfvuilacties of natuurbeheeracties organiseerden, met een subsidie. In totaal gaat het om 6.500 euro. Met deze financiële ondersteuning wil de stad de organisaties motiveren om ook volgend jaar de handen uit de mouwen te steken voor het milieu.

Vrijwilligers gezocht!

Het hele jaar door organiseert Halle vrijetijdsactiviteiten voor anderstalige kinderen, jongeren en volwassenen. En om deze activiteiten mee in goeie banen te leiden, zijn we nog op zoek naar leuke vrijwilligers! Íets voor jou? Kom naar het infomoment op 16/12 om 19u in het stadhuis en we vertellen je er graag meer over!

Versnelde verledding van de Halse openbare verlichting

afbeelding straat met straatverlichting

De inwoners van Halle willen voluit gaan voor het verduurzamen van de openbare verlichting. Zowel voor het verledden als het dimmen is er een zeer groot draagvlak. Dat blijkt uit een enquête van de stad en netbeheerder Fluvius waaraan zo’n 500 Hallenaren deelnamen en de burgerontmoeting die begin mei in Lembeek georganiseerd werd.