×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Nieuws overzicht

Kunstacademie Halle gaat kunstkuur aan met buurtschool De Winde

De kunstacademie Halle ging dit schooljaar opnieuw een kunstkuur aan met twee basisscholen. Dankzij zo’n kunstkuur delen leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs de klasvloer met leerkrachten uit het dagonderwijs. En door die samenwerking ontstaat er een mooie uitwisseling van kennis en ervaring. De leerlingen van buurtschool De Winde gingen samen met dansleerkracht Maud aan de slag en maakten een fantastische choreografie. Hoe de leerlingen de lessen ervaren hebben? Dat vertellen ze jou zelf in deze reportage!

‘Happy (h)art’ een kunstzoektocht in het centrum van Halle

Van 18 tot en met 31 januari kan je op 15 locaties kunstwerken bewonderen van de leden van Open Armen en sympathisanten. Bovendien vind je op elke locatie een tip voor het oplossen van een wedstrijdvraag en leer je meer over de situaties van mensen in kwetsbare situaties en over de werking van Open Armen

 

#HallemaalBruggen | Invaren nieuwe Zuidbrug

Belangrijke mijlpaal voor onze nieuwe Zuidbrug: dit weekend wordt de nieuwe boogbrug naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd. Let op! We roepen iedereen op om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de hele invaaroperatie mooi in beeld en zullen die beelden na het invaren ook meteen met jullie delen.

Wij zoeken nog steeds leerbuddies!

Halle verlengt het project van de leerbuddies. Dit zijn vrijwilligers die leerlingen uit de 3de kleuterklas, het lager of secundair onderwijs helpen bij de leerstof en zo voorkomen dat er een te grote leerachterstand ontstaat. Het initiatief is één van de maatregelen van het corona-herstelplan van de stad en werd deze zomer een eerste maal opgestart. Met succes! Het college van burgemeester en schepenen wil daarom het initiatief vanaf december hernemen. Want ook dit schooljaar blijven bepaalde coronamaatregelen van kracht waardoor kwetsbare leerlingen het soms moeilijk hebben om te volgen.