×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Nieuws overzicht

Speciale aandacht voor ouderen

Het blijft nog even heet, daarom ook vandaag een oproep: zorg goed voor jezelf en elkaar! Heb je een probleem of ben je bezorgd om iemand? Neem dan contact op met de sociale dienst of thuishulp.

Wees zuinig met water!

De laatste week was er een grote stijging in het gemiddelde dagverbruik van drinkwater. De hittegolf zal daar een belangrijke rol in spelen. Denk maar aan het bijvullen het zwembad, het gazon besproeien, ... Om de levering van lekker en gezond drinkwater te kunnen blijven verzekeren, roepen we iedereen op om zuinig te zijn. Door samen solidair te zijn, zorgen we ervoor dat er bij iedereen water uit de kraan blijft komen. We geven jullie graag enkele tips.

Kunstwerk voor nieuw landschapspark

De stad Halle heeft groen licht gegeven voor de realisatie van een kunstwerk in het landschapspark. Dat langgerekte park zal een groen en blauw lint vormen tussen de deelgemeenten Lembeek en Buizingen. Om een geknipte kunstenaar te vinden, doet de stad Halle een beroep op het ‘Platform Kunst in Opdracht’ van de Vlaamse Overheid.

Bewoners kiezen zelf voor een mobiliteitsoplossing in Lembeek

We ontvingen de voorbije maanden verschillende bezorgdheden en klachten over de mobiliteit in Lembeek. De stad wil de problemen nu aanpakken en wil hier de inwoners bij betrekken. Daarom werden een aantal straten opgenomen binnen een participatietraject. Met de ideeën en bevindingen van de buurtbewoners zullen we aan de slag gaan om enkele aanpassingen uit te voeren om de buurt verkeersveiliger te maken.

Bijkomende parkeergelegenheid (tijdelijk) in J. Laroystraat

Er werd bijkomende parkeergelegenheid gecreëerd in de Jean Laroystraat, meer bepaald in het gedeelte waar momenteel enkel eenrichtingsverkeer is toegelaten. Het gaat om een tijdelijke maatregel want in 2021 wordt hier een fietssnelweg aangelegd.

Ook in Halle sinds zaterdag code rood wegens extreme hitte

Sinds zaterdag geldt in bijna het hele land code rood door het uitzonderlijk warme weer. Dat meldt het KMI. Ook in Halle blijft het nog even bijzonder warm. Bij code rood krijgt iedereen de raad zich zeer goed te beschermen tegen de hitte.