Nieuws overzicht

Vriesweer: bescherm uw waterleiding en watermeter

foto vriesweer

De volgende dagen duikt het kwik ’s nachts onder 0 graden. Deze diepvriesminima kunnen ervoor zorgen dat uw waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan u ook heel wat geld kosten.  Om dit te vermijden, geeft De Watergroep ons graag enkele tips!

Hakhoutbeheer gepland langsheen de E429

De komende maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen. Ook in Halle zullen ze de beplanting in de wegbermen langsheen de E429 beheren.

Rookmelders redden levens

afbeelding huis

Woningbranden maken nog te vaak dodelijke slachtoffers. Meestal gaat het over bewoners die, diep in hun slaap, stikken door de rookontwikkeling van de brand. Nochtans volstaan twee eenvoudige en goedkope maatregelen om te vermijden dat jou hetzelfde overkomt: rookmelders en een vluchtplan.

Gedeeltelijk eenrichtingsverkeer in Dr. Spitaelslaan en Blekerijstraat

asfalt met pijl

In januari 2018 werd er als proef eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Dr. Spitaelslaan, meer bepaald in het gedeelte tussen de Berendries en de Blekerijstraat. Na een evaluatie besliste het bestuur om de huidige proefopstelling te behouden. Voorts wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd in een gedeelte van de Blekerijstraat.