Nieuws overzicht

Niet weggooien, maar herstellen!

Ook dit jaar organiseert Halle enkele ‘Repair Cafés’. Tijdens deze gratis bijeenkomsten kan je zelf kapotte spullen herstellen: kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, …

Oeverwerken Suikerkaai: éénrichtingstraat vanaf 18 februari

Banner Oeverwerken

Vanaf 18 februari start de Vlaamse Waterweg met oeverwerken langs de Suikerkaai. Daardoor wordt de Suikerkaai voorlopig een eenrichtingstraat (in de richting van de Bospoortbrug). Op de René De Boecklaan (Zennebrug) daarentegen kan het verkeer nog steeds in beide richtingen rijden, de KMO-zone blijft dus vlot bereikbaar. 

Open milieuraad: de Milieuboot vaart uit!

zaterdag 16 maart 2019 - 14:00 tot 18:00

Op 16 maart om 14 uur vertrekt de Milieuboot vanaf de Suikerkaai in Halle. De bootreis vaart deze keer richting Anderlecht. Onderweg krijg je uitleg over de geschiedenis van het kanaal Charleroi-Brussel en over de toekomstplannen. Want er staat heel wat te gebeuren! Daarnaast komen ook heel wat zaken over het leven op, rond en in het water aan bod. De kinderen kunnen ondertussen proefjes doen om de kwaliteit van het water te meten. Deelnemen is volledig gratis maar snel inschrijven is de boodschap!

Grote bosplantactie in het Hallerbos: kom mee bomen planten!

Wie Halle zegt, denkt meteen aan het Hallerbos. Dit bosgebied wordt binnenkort uitgebreid met zo’n 10 hectare. Op 3 maart planten we samen de eerste bomen tijdens een grootse aanplantactie. En uiteraard verwachten we ook jou op deze feestelijke afspraak!

Bouw Sint-Annabrug: Willamekaai gesloten op 19 februari

Op 19 februari is de Willamekaai afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding voorzien via de Slingerweg, de Leide, de Parklaan (fietsstraat) en de Basiliekstraat. Al het andere verkeer wordt omgeleid via Nederhem, Vandepeerenboomstraat en de Basiliekstraat.