×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Nieuws

De mondmaskers van de federale overheid: Praktische richtlijnen

Vanaf maandag 15 juni start via de apothekers de verdeling van de stoffen mondmaskers van de federale overheid. Deze maskers maken deel uit van de versoepeling van de maatregelen. Maar om een stormloop te voorkomen, gebeurt de afhaling via een vaste procedure waarbij de oudste inwoners voorrang krijgen.

Herstelplan na corona voor inwoners, handelaars en verenigingen

Halle heeft een herstelplan uitgewerkt dat inwoners, verenigingen, handelaars en ondernemingen meer ademruimte moet geven na de coronacrisis. Het gaat daarbij niet enkel om fiscale maatregelen. We voorzien ook tal van acties die het algemeen welzijn in onze stad bevorderen.

Voedselbedeling tijdens corona

Door de coronacrisis hebben kwetsbare gezinnen het extra moeilijk en is het belangrijk dat de verdeling van voedselpakketten niet in het gedrang komt. De vrijwilligers van Halle Helpt gingen dan ook een handje toesteken.

Warme oproep: nog meer laptops voor kwetsbare jongeren gezocht

De scholen openden deze week opnieuw hun deuren voor sommige leerlingen. Maar het grootste deel van de leerlingen volgt nog steeds thuis les via digitale platformen. Maar niet iedereen beschikt helaas over een goed functionerende laptop. De stad Halle wil dat elke leerling over een goed functionerende laptop beschikt en slaat de handen daarvoor in elkaar met CoderDojo Belgium. Heb jij één of meerdere laptops beschikbaar, die je graag wil schenken, mail naar laptops@halle.be

Geen evenementen tot 30 juni

Alle grote en kleine recreatieve en publieke evenementen zijn verboden tot en met tenminste 30 juni.  Massa-evenementen zijn verboden tot en met 31 augustus en sportwedstrijden zijn afgelast tot en met 31 juli.  De federale overheid wil met deze maatregelen een verdere verspreiding van het coronavirus tegen gaan. 

Dan toch geen BK duatlon in Halle in 2020

Enkele maanden geleden zag het ernaar uit dat Halle een zeer sportieve zomer zou beleven met onder meer het Belgisch kampioenschap duatlon. Maar organisator Endurance Sports Halle VZW en de stad beslissen om de wedstrijd omwille van de coronacrisis niet te laten doorgaan.

Halse handelaars over de coronacrisis

"De Halse handelaars hebben enorm veel steun aan elkaar. We respecteren elkaar nog meer dan vroeger en er is enorm veel solidariteit." (Bruno Vandierendonck, Horeca Halle). Het volledige verhaal van Christine, Bruno en Bram , ontdek je in de nieuwe Info Halle digitaal!

Stroppenconcerten schuiven een jaartje op

(c) Emile Devogeleer

Vzw Halle Events had opnieuw een sterk muzikaal programma klaar voor 8 gratis Stroppenconcerten op maandagavond tijdens de zomer. Maar het is organisatorisch niet haalbaar om tijdens een drukke festivalavond op de Stroppenweide de veiligheidsafstand van 1,5 meter te garanderen. Daarom verplaatsten de vzw Halle Events en de Stad Halle met veel spijt  in hart de 23ste editie van de Stroppenconcerten naar 2021. 

Wees niet gek. Doe de tekencheck!

De laatste tijd maak je omwille van de coronamaatregelen misschien net iets vaker een wandeling in het bos of de natuur in je buurt? Of werk je vaker in de tuin? Dan is het goed om weten dat het tekenseizoen is begonnen. En die parasieten houden jammer genoeg geen afstand. Doe daarom na je buitenactiviteit zeker de tekencheck. 

Internetconnecties voor leerlingen zonder internettoegang

Nu de scholen gesloten zijn, geven de leerkrachten les via digitale platformen zoals Smartschool. Maar dat is natuurlijk knap lastig als je thuis geen computer of internet hebt. Daarom stellen Telenet en Proximus gratis wifi-verbindingen ter beschikking.   

Nieuw afhaalpunt restafvalzakken per stuk

Een volledige rol vuilniszakken kopen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom kon je in onze dienstencentra en buurthuizen ook afvalzakken per stuk aankopen. Nu deze plaatsen voorlopig gesloten zijn om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je aan de infobalie van het stadhuis terecht voor deze aankoop.

Buitenspeeldag wordt verplaatst naar 14 oktober

Waarschijnlijk hadden jullie het voelen aankomen: de Buitenspeeldag van 22 april kan omwille van het coronavirus niet doorgaan. Het zou geen goed idee zijn om - drie dagen na de paasvakantie - kinderen op te roepen om massaal buiten te gaan ravotten, zeker als de kans groot is dat de huidige maatregelen nog verlengd zullen worden.

Meld je voor Halle Helpt !

Meer en meer Hallenaren zetten zich in voor elkaar. Hier en daar worden al de eerste acties opgestart om andere inwoners te helpen. Zoveel solidariteit waarderen we enorm en willen we ook aanmoedigen. We lanceren daarom een vrijwilligerspunt.

Sportcomplex de Bres opent opnieuw de deuren

Vanaf dinsdag 9 juni zijn de Halse sportclubs opnieuw welkom in sportcomplex de Bres. Bij de clubs werd er onlangs een rondvraag gehouden of ze interesse hebben om de trainingen te hervatten. Zij die dat wensen, zullen nu één of meerdere trainingsmomenten toegewezen krijgen.  

De bib ontvangt opnieuw bezoekers vanaf 2 juni

Juno fotografie

Goed nieuws! De bib ontvangt opnieuw bezoekers vanaf 2 juni. Je kan opnieuw zelf materiaal uitlenen. Inleveren van materiaal kan enkel via de inleverbox. Kranten lezen, studeren, printen, kopiëren of gebruik maken van onze computers kan voorlopig niet. Om praktische redenen werden ook de openingsuren aangepast en blijft de bibliotheek van Essenbeek helaas voorlopig gesloten. Ontdek snel alle afspraken.

Opnieuw voedingsmarkten (donderdag & zaterdag) en Voddekesmarkt in Halle

Je kan opnieuw brengen aan de wekelijkse voedingsmarkten op donderdag- en zaterdagochtend in Halle. Vanaf volgende week donderdag opent ook de Voddekesmarkt opnieuw de deuren. Maar uiteraard gelden er voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe beter iedereen deze opvolgt, hoe veiliger ook het marktbezoek kan verlopen.

Opnieuw veilig winkelhieren in Halle!

Vanaf 11/5 mag je opnieuw winkelhieren in Halle. De stad Halle, de Verenigde Handelaars en de ondernemersorganisatie Unizo zijn volop bezig met het treffen van een aantal voorzorgsmaatregelen zodat iedereen ook veilig en rustig kan shoppen. Maar we rekenen vooral op het gezond verstand van iedere klant of bezoeker.

Hoe omgaan met conflicten in het gezin?

Door de coronacrisis viel het openbaar leven stil en zijn vele gezinnen noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan een dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk en geen vrijetijdsactiviteiten zijn risicofactoren voor conflicten in gezinnen. Wij geven alvast enkele tips die bijdragen tot een fijn en aangename sfeer in jouw gezin of relatie. 

Geen blokspot in JC De Kazerne

Drie keer per jaar komen heel wat studenten in de blokspot studeren in JC De Kazerne. Maar dicht op elkaar de hersenen pijnigen en bergen leerstof absorberen, is niet bevorderlijk voor het bestrijden van het coronavirus. Omdat de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, blijft de blokspot tijdens deze examenperiode gesloten.  

Wacht niet met jouw pensioenaanvraag

Voorlopig houdt de federale pensioendienst geen zitdagen in het Sociaal Huis om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar dat mag geen reden zijn om je pensioen of inkomensgarantie tijdig aan te vragen. Want we blijven bereikbaar via de gratis pensioenlijn 1765 en www.mypension.be.

Wat kan ik doen als ik anderen de maatregelen zie overtreden?

Houden je buren een feestje met vrienden of zitten mensen te dicht bij elkaar op een bankje of pleintje in de buurt? Aarzel dan zeker niet om meteen de politie te verwittigen.

 

(Cyber)criminelen actief tijdens corona-crisis

Bescherm je tegen cybercriminelen tijdens je thuiswerk en als je online bent. Ze maken immers gebruik van het nieuws rond het coronavirus om via valse berichten geld en gevoelige informatie (paswoorden, codes,...) van je te stelen. 

Zeg het met een tekening of een boodschap

Wil je de postbode bedanken omdat hij toch nog post bedeelt? Of wil je een ‘dikke merci’ zeggen tegen de vuilnisophalers omdat ze toch nog afval ophalen en recycleren? Doen! Zeg het met een tekening of een kattebelletje!

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck, speciaal voor jullie ! #HalleHelpt

Stad & VHH lanceren 'Halle handelt' om lokale handelaars te steunen

Alle niet-essentiële winkels moeten tijdelijk de deuren sluiten. Op die manier beperken we de menselijke contacten en beschermen we de klanten en het personeel. Voor de lokale handel worden het moeilijke weken maar we blijven niet bij de pakken zitten. De stad en de Verenigde Handelaars lanceren samen de actie ‘Halle handelt’. Een online initiatief waarop we een overzicht bieden van alle restaurants en handelszaken uit Halle waar je online kan bestellen en/of afhalen. Op die manier kunnen alle klanten in deze moeilijke periode ‘winkelhieren’ en de lokale handel en horeca steunen.

Sportoase Hallebad sluit de deuren: geen paniek, wel gezond verstand

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen per direct te sluiten tot en met 31 maart 2020.

We blijven benadrukken dat zwemwater of sporten geen verhoogd risico met zich meebrengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater (dat chloor bevat).

Gezocht: leerbuddies voor de zomervakantie!

De stad Halle start deze zomer met een project van leerbuddies. Dit zijn vrijwilligers die leerlingen uit de 3de kleuterklas, het lager onderwijs of de 1ste graad secundair onderwijs helpen bij de leerstof en er mee voor zorgen dat deze leerlingen vanaf september zo goed mogelijk kunnen volgen op school. Het initiatief is een onderdeel van het herstelplan dat de stad Halle n.a.v. de coronacrisis goedkeurde.

Ook opnieuw Voddekesmarkt in Halle !

Vanaf morgen kan je ook opnieuw een bezoek brengen aan de tweewekelijkse Voddekesmarkt. Maar uiteraard gelden er voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe beter iedereen deze opvolgt, hoe veiliger ook het marktbezoek kan verlopen.

Wat met het skateprark, de atletiekpiste en andere sportterreinen in Halle?

Goed nieuws voor de skaters, lopers en andere sporters! Heel wat sportterreinen worden opnieuw opengesteld maar wel onder bepaalde voorwaarden en mits het naleven van de 5 basisregels. Zo zijn onze atletiekpiste en petanquebanen zijn opnieuw geopend en vanaf zondag 24 mei opent het skatepark ook opnieuw de deuren! Natuurlijk kunnen we enkel openen onder bepaalde voorwaarden, ontdek ze snel.

Shop lokaal! Stad Halle trakteert met 10% korting

Nu de winkels en markten opnieuw de deuren hebben geopend, willen we alle inwoners oproepen om in eigen stad te shoppen. En dankzij de Halle trakteert-bonnen kan je vanaf 1 juni genieten van 10% korting.

Contactonderzoek - samen het coronavirus vertragen

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, werkt de overheid met contactonderzoek. Wat is dat en hoe gaat het in zijn werk? Ontdek het in deze video

Sport Halle schrapt alle sportactiviteiten tot 8 juni en alle sportwedstrijden tot 31 juli

Sportactiviteiten in buitenlucht en waarbij contact vermeden wordt, zijn in zeer beperkte kring opnieuw toegelaten. Maar daarbuiten blijven alle voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus ook in de sportwereld van kracht. Dus voorlopig geen competitiewedstrijden, toernooien of andere sporthappenings. Ten vroegste 8 juni zullen kleinschalige evenementen in openlucht mogelijk worden maar dat is nog onder voorbehoud. Daarom schrapt Sport Halle tot 8 juni noodgedwongen alle sportactiviteiten en tot 31 juli alle sportwedstrijden die voorzien waren op de Halse sportkalender.

AZ Sint-Maria over de coronacrisis

Luc Gordts

"Tijdens de krokusvakantie werd duidelijk dat we ons best konden voorbereiden op het ergste. We hebben toen niet geaarzeld, gelukkig maar." Het volledige verhaal van Lieve Suenens, hoofdverpleegkundige op een corona-afdeling en Werner Devogelaere, hoofdverpleegkundige op de spoedgevallendienst in het AZ Sint-Maria Halle, ontdek je in de nieuwe Info Halle digitaal: www.halle.be/infohalledigitaal!

Vlaggen hangen halfstok aan stadhuis

In Halle hangen de vlaggen aan het stadhuis halfstok als eerbetoon aan de vele slachtoffers van het coronavirus en als blijk van waardering voor al het zorg-, veiligheids- en logistiek personeel. 

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Heb je nood aan een luisterend oor of een gezellige babbel? Hulp nodig met boodschappen doen of de hond uitlaten?  Halle Helpt staat voor jou klaar, met momenteel al zo’n 250 vrijwilligers! Deze oproep valt ook via een flyer eerstdaags in de bus van elke Halse 65+er.

Blijf online in contact met je buren via Hoplr!

Halle maakt sinds kort gebruik van Hoplr, een private en gratis buurtwebsite. Tof dat jullie intussen al met meer dan 1000 huishoudens aangesloten zijn bij dit buurtnetwerk! Dankzij Hoplr kunnen buren zonder enig risico makkelijk contact houden met elkaar.

Ook politiezone Zennevallei neemt voorzorgsmaatregelen

Ook de politiezone Zennevallei neemt enkele voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo wordt vanaf vrijdag onder meer de politiepost in Halle gesloten. Voor klachten en meldingen kan je nog steeds terecht op het hoofdkantoor in Sint-Pieters-Leeuw maar enkel op afspraak. 

Stad Halle blijft bereikbaar

Het stadhuis en het Sociaal Huis in Halle blijven bereikbaar maar enkel nog op afspraak, online en telefonisch. Op die manier voorkomen we wachtrijen aan de balies en kunnen we onze dienstverlening toch garanderen. Heel wat attesten en formulieren kan je trouwens online of telefonisch aanvragen.

Ook een vraag over het Coronavirus? Surf naar info-coronavirus.be

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het dreigingsniveau voor het nieuwe coronavirus opgetrokken tot 'zeer hoog'. Ze roept alle landen op om zich voor te bereiden op het virus. Intussen zijn wereldwijd al meer dan 85.000 besmettingen vastgesteld. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen gebracht op www.info-coronavirus.be.