×

Corona

Coronamaatregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin eget purus id sapien venenatis vestibulum. Curabitur consectetur erat sed accumsan volutpat. Integer vulputate accumsan enim tincidunt finibus. Curabitur dictum orci vel ex condimentum, vitae fringilla urna efficitur. Morbi ligula enim, mattis in lacus non, commodo consequat sem. Duis eget accumsan enim. Praesent volutpat metus elit, ac dapibus leo ultrices vel. Nunc tempor pharetra dictum.

Nunc augue elit, ornare sit amet nisi eget, ullamcorper placerat magna. Suspendisse quis auctor mi. Mauris cursus viverra purus non pellentesque. Mauris eget vulputate lacus, nec fermentum lectus. Nulla maximus mauris et elit gravida aliquam. Suspendisse porta ipsum vitae tortor tempor, eget vulputate ipsum placerat.

Sectie

Nieuws

Verzorg jezelf en hou vol

Dat je geregeld en grondig je handen moet wassen en je minstens 1,5 meter afstand moet houden van elkaar weet je ondertussen al. Maar wist je dat het nu even belangrijk is om te zorgen voor de nodige rust en routine en dat je nu meer dan ooit zorg moeten dragen voor elkaar? 

Hallerbos enkel toegankelijk voor wandelaars, lopers en fietsers uit de buurt

Enkel mensen uit de buurt van het Hallerbos zijn voorlopig nog welkom in het Hallerbos. Je mag er nog wandelen, lopen, fietsen, … maar alleen in het tijdsbestek dat echt nodig is en zolang je in beweging blijft. Volgens de actuele richtlijnen is het verboden om met jouw wagen naar het bos te komen. Er geldt dan ook een parkeerverbod en de politiezones houden er verscherpt toezicht.

Buitenspeeldag wordt verplaatst naar 14 oktober

Waarschijnlijk hadden jullie het voelen aankomen: de Buitenspeeldag van 22 april kan omwille van het coronavirus niet doorgaan. Het zou geen goed idee zijn om - drie dagen na de paasvakantie - kinderen op te roepen om massaal buiten te gaan ravotten, zeker als de kans groot is dat de huidige maatregelen nog verlengd zullen worden.

Oproep medisch & paramedisch geschoolde vrijwilligers

Ben jij bereid om - mocht het nodig zijn - je ook in te zetten als vrijwilliger om onze zorgverlening te versterken in de strijd tegen het coronavirus? Met deze oproep leggen we een reserve aan van medische profielen waarop we een beroep kunnen doen in functie van de nood aan versterking.

Zeg het met een tekening of een boodschap

Wil je de postbode bedanken omdat hij toch nog post bedeelt? Of wil je een ‘dikke merci’ zeggen tegen de vuilnisophalers omdat ze toch nog afval ophalen en recycleren? Doen! Zeg het met een tekening of een kattebelletje!

Opvang Servaisacademie en de Meiboom enkel op aanvraag

Sinds 13 maart worden er geen lessen meer gegeven in de Servaisacademie en de Meiboom om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We voorzien als dienstverlening wel nog voor opvang maar vanaf 25 maart gebeurt dit enkel op aanvraag en voor de leerlingen van wie de ouders werken in een cruciale sector.

Pre-triagecentrum aan AZ Sint-Maria Halle

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, Eerstelijnszone Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan.

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck, speciaal voor jullie ! #HalleHelpt

Blijf thuis, zorg voor jezelf en voor anderen!

UPDATE De Nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 27 maart 2020 besloten de bestaande voorzorgsmaatregelen te verlengen. Deze maatregelen blijven ten minste tot en met 19 april 2020 van kracht.

Recyclagepark gesloten

Alle recyclageparken worden vanaf 17 maart tot minstens 19 april gesloten. De huisvuilophaling blijft doorgaan volgens de gewoonlijke planning.

Meld je voor Halle Helpt !

Meer en meer Hallenaren zetten zich in voor elkaar. Hier en daar worden al de eerste acties opgestart om andere inwoners te helpen. Zoveel solidariteit waarderen we enorm en willen we ook aanmoedigen. We lanceren daarom een vrijwilligerspunt.

Cafés en restaurants gaan dicht, lessen worden opgeschort

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad heeft de regering donderdag enkele drastische maatregelen aangekondigd. Dit om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De aangekondigde maatregelen zijn van toepassing in het hele land. Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag middernacht tot en met 19 april. Net als voorheen zullen de ontwikkelingen dagelijks worden beoordeeld. Lees hier het overzicht van de maatregelen.

(Cyber)criminelen actief tijdens corona-crisis

Bescherm je tegen cybercriminelen tijdens je thuiswerk en als je online bent. Ze maken immers gebruik van het nieuws rond het coronavirus om via valse berichten geld en gevoelige informatie (paswoorden, codes,...) van je te stelen. 

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Heb je nood aan een luisterend oor of een gezellige babbel? Hulp nodig met boodschappen doen of de hond uitlaten?  Halle Helpt staat voor jou klaar, met momenteel al zo’n 250 vrijwilligers! Deze oproep valt ook via een flyer eerstdaags in de bus van elke Halse 65+er.

Wat met grofvuil nu het recyclagepark gesloten is?

Een extra ophaling van grof vuil is op dit moment niet mogelijk. De volgende grof vuil inzameling is volgens de afvalkalender voorzien op 19 mei (enkel op afroep).

 

Ik ben Hallenaar, mag ik in het Hallerbos gaan wandelen?

Enkel mensen uit de buurt van het bos die het bos te voet of per fiets kunnen bereiken, mogen nog naar het bos. Volgens de actuele richtlijnen mag je immers de wagen of het openbaar vervoer niet nemen om je te verplaatsen naar een bos. Dat is namelijk geen noodzakelijke verplaatsing. 

Aangepaste dienstverlening bib, afhalen mogelijk na reservatie

De bibliotheek van Halle is nog enkel open voor de afhaling van boeken, cd’s en dvd’s die je vooraf online of telefonisch reserveert. Dit kan enkel tijdens de week van maandag tot vrijdag tussen 14 en 17 uur. Met deze voorzorgsmaatregel willen we de verspreiding van het coronavirus beperken. Zo’n afhaalservice vraagt een enorme organisatie. Daarom beperken we deze afhaalservice tot de hoofdbibliotheek van Halle en blijft de bib van Essenbeek gesloten.

Ook werven HallemaalBruggen liggen gedeeltelijk stil door corona

Om het coronavirus verder tegen te gaan, hebben de Vlaamse Waterweg en de stad Halle op een aantal werven de activiteiten stilgelegd. De veiligheidsafstand van 1,5 meter kan er immers niet  gegarandeerd worden. Dat is onder meer het geval op de werf voor de Klarabrug en de Zennebrug.

Mariaprocessie zal niet uitgaan in 2020

Mariaprocessie '18 - bezoek koningin Mathilde

De Mariaprocessie zal dit jaar niet uitgaan. Dat zijn de stad en de Broederschap van O.L.-Vrouw overeengekomen. De processie wordt elke twee jaar georganiseerd op Pinksteren. Maar omwille van de huidige voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus kan de plechtige optocht niet op een goeie manier voorbereid worden.

Corona-infopunt Halle dit weekend even dicht

​Afgelopen week vonden ruim 800 Hallenaren de weg naar het corona-infopunt van de stad. Jullie mailden, belden of chatten massaal met onze medewerkers. Zij zochten op hun beurt naar een antwoord met de meest actuele informatie op alle mogelijke vragen.

Ook politiezone Zennevallei neemt voorzorgsmaatregelen

Ook de politiezone Zennevallei neemt enkele voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo wordt vanaf vrijdag onder meer de politiepost in Halle gesloten. Voor klachten en meldingen kan je nog steeds terecht op het hoofdkantoor in Sint-Pieters-Leeuw maar enkel op afspraak. 

Stad & VHH lanceren 'Halle handelt' om lokale handelaars te steunen

Alle niet-essentiële winkels moeten tijdelijk de deuren sluiten. Op die manier beperken we de menselijke contacten en beschermen we de klanten en het personeel. Voor de lokale handel worden het moeilijke weken maar we blijven niet bij de pakken zitten. De stad en de Verenigde Handelaars lanceren samen de actie ‘Halle handelt’. Een online initiatief waarop we een overzicht bieden van alle restaurants en handelszaken uit Halle waar je online kan bestellen en/of afhalen. Op die manier kunnen alle klanten in deze moeilijke periode ‘winkelhieren’ en de lokale handel en horeca steunen.

Plots een zee van tijd? Lees eens een goed boek uit de bib!

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn de verschillende afdelingen in onze bibliotheek niet toegankelijk. Maar de collectie is dat wel. Die kan je raadplegen via www.bibliotheekhalle.be.  Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder.  Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je je resultaten verfijnen. Je kan de filters naar hartenlust combineren. Proberen maar!

Bezoek patiënten AZ Sint-Maria wordt sterk ingeperkt

Het bezoek aan patiënten in het AZ Sint-Maria wordt  sterk ingeperkt. Enkel in de afdeling materniteit, pediatrie en de palliatieve dienst is bezoek nog mogelijk maar zeer beperkt. Patiënten op de spoedafdeling mogen door slechts 1 persoon begeleid worden. Tot slot heeft het ziekenhuis een gedeelte van een afdeling ingericht waar risicopatiënten worden opgevangen en behandeld.

Sportoase Hallebad sluit de deuren: geen paniek, wel gezond verstand

Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het Coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen per direct te sluiten tot en met 31 maart 2020.

We blijven benadrukken dat zwemwater of sporten geen verhoogd risico met zich meebrengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater (dat chloor bevat).

Gaat de afvalophaling door?

Ja, alle geplande afvalophalingen in Halle gaan door zoals voorzien op de afvalkalender. Intradura vraagt wel om het aantal zakken per adres te beperken.

Mag ik nog buiten sporten?

Ja, nu het verenigingsleven gestopt is en sportzalen gesloten zijn, is buiten sporten een goed alternatief.  Hierbij 5 praktische richtlijnen voor veilig sporten tijdens de corona-periode...

Ik moet werken tijdens de paasvakantie, waar kunnen mijn kinderen terecht?

De buitenschoolse kinderopvang de Varkenssnuit en speelplein Joepie zullen tijdens de paasvakantie geen activiteiten organiseren om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Maar natuurlijk laten we de ouders die werken in de gezondheids- of de veiligheidssector niet in de steek. 

Erfgoeddag 2020 wordt uitgesteld

Erfgoeddag, normaal gezien op zaterdag 25 en zondag 26 april, kan dit jaar niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot.

Enkel noodopvang tijdens paasvakantie in buitenschoolse kinderopvang

De buitenschoolse kinderopvang de Varkenssnuit en speelplein Joepie zullen tijdens de paasvakantie geen activiteiten organiseren om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Maar natuurlijk laten we de ouders die werken in de gezondheids- of de veiligheidssector niet in de steek.

Hyacintenfestival slaat jaartje over door corona

Met spijt in het hart melden we dat ook het Hyacintenfestival dit jaar niet kan doorgaan. Het Hallerbos lokt in april en mei altijd duizenden bezoekers omwille van het unieke paarse schouwspel van de natuur. Dit jaar worden echter alle activiteiten geschrapt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. We roepen iedereen dan ook om NIET naar het Hallerbos te komen. Een massale toestroom van bezoekers is momenteel echt niet verantwoord.

Blijf online in contact met je buren via Hoplr!

Halle maakt sinds kort gebruik van Hoplr, een private en gratis buurtwebsite. Tof dat jullie intussen al met meer dan 1000 huishoudens aangesloten zijn bij dit buurtnetwerk! Dankzij Hoplr kunnen buren zonder enig risico makkelijk contact houden met elkaar.

AZ Sint-Maria op zoek naar mondmaskers

We kunnen het niet genoeg benadrukken: mondmaskers zijn van cruciaal belang voor de bescherming van ons medisch personeel. Om ervoor te zorgen dat de voorraad ook in Halle toereikend blijft, lanceert de stad en het ziekenhuis nogmaals een oproep. Deze keer specifiek naar de mensen uit de technische sector (carrosseriebedrijven, bouwbedrijven, schilders, ….)

Groetjes uit Halle!

Wil je de groeten overmaken aan je tante die nu alleen is? Heb je een leuke tip om je kinderen zinvol bezig te houden? Of wil je even applaudisseren voor al die mensen uit de zorg die vandaag hun beste beentje voorzetten? Dat kan dankzij ‘Groetjes uit Halle!’.

Maak je eigen mondmasker

Ben je gedreven in het stikken en naaien? De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft intussen een patroon gelanceerd om je eigen mondmasker te maken. Het patroon kan je hier downloaden. Zelfgemaakte maskers zijn nuttig voor wie ziek is en iedereen in de omgeving wil beschermen tegen besmetting. Zo kunnen de professionele maskers voorbehouden worden voor gezondheidswerkers.

Binnen- en buitenspeeltuinen gesloten

Niet alleen binnenspeeltuinen maar ook buitenspeeltuinen moeten dicht om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Ook skateparken of voetbalveldjes vallen onder deze maatregel.

Wij doen een oproep voor mondmaskers

Ook in Halle is een nijpend tekort aan mondmaskers om ons zorgpersoneel te beschermen. Dus heb je thuis nog (verpakte) fijnstofmaskers (FFP2 of FFP3 masker) of chirurgische maskers liggen? Dan kan je deze tijdens de openingsuren afleveren voor het stadhuis.

Stad Halle blijft bereikbaar

Het stadhuis en het Sociaal Huis in Halle blijven bereikbaar maar enkel nog op afspraak, online en telefonisch. Op die manier voorkomen we wachtrijen aan de balies en kunnen we onze dienstverlening toch garanderen. Heel wat attesten en formulieren kan je trouwens online of telefonisch aanvragen.