×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Nieuws

Wij zoeken opnieuw leerbuddies!

Halle verlengt het project van de leerbuddies. Dit zijn vrijwilligers die leerlingen uit de 3de kleuterklas, het lager onderwijs of de 1ste graad secundair onderwijs helpen bij de leerstof en zo voorkomen dat er een te grote leerachterstand ontstaat. Het initiatief is één van de maatregelen van het corona-herstelplan van de stad en werd deze zomer een eerste maal opgestart. Met succes! Het college van burgemeester en schepenen wil daarom het initiatief vanaf december hernemen. Want ook dit schooljaar blijven bepaalde coronamaatregelen van kracht waardoor kwetsbare leerlingen het soms moeilijk hebben om te volgen.

 

Werken CC ’t Vondel nemen meer tijd in beslag

De werken in cultuurcentrum ’t Vondel nemen meer tijd in beslag dan voorzien. Momenteel wordt onder meer de parketvloer vernieuwd, later wordt er ook een gloednieuwe tribune geplaatst en ook de artiestenbar krijgt een grondige facelift. Maar het drogen van het beton in de cultuurzaal duurt veel langer dan voorzien. Daardoor zal CC ’t Vondel pas half maart 2021 de deuren kunnen openen.

Tijdelijke sluiting toerismekantoor

In navolging van de winkels en vele bezienswaardigheden sluit het toerismekantoor in het historisch stadhuis op de Grote Markt tijdelijk de deuren. Met deze maatregel hopen we de stijging van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames te kunnen indammen.

UPDATE: Verscherping bezoekregeling AZ Sint-Maria vanaf 6 november

Vanaf vrijdag 6 november wordt de bezoekregeling in het AZ Sint-Maria verder verscherpt. Patiënten die gehospitaliseerd zijn kunnen vanaf 6 november geen bezoek meer ontvangen. Er is een uitzondering voor patiënten in hun levenseindefase. Voor materniteit, neonatologie, pediatrie, palliatieve en COVID-afdeling blijven specifieke regelingen van kracht.

Nog steeds mondmaskerplicht in drukste straten in centrum

Enkel in het centrum draag je nog steeds een mondmasker in de Ninoofsesteenweg (vanaf het kruispunt met Auguste Demaeghtlaan), Beestenmarkt, Maandagmarkt, Basiliekstraat, Grote Markt, Melkstraat, Volpestraat en het Stationsplein (maandag t.e.m zaterdag tussen 8u en 18u). Maar wordt het ergens druk? Draag dan zonder aarzelen een mondmasker.

Halse crisiscel onderwijs neemt extra coronamaatregelen

Er komen extra veiligheidsmaatregelen in de Halse scholen om de opmars van het coronavirus in te dammen. Dat heeft donderdag de lokale crisiscel voor het Halse onderwijs beslist. Zo wordt er o.a. tot en met minstens 22 november zoveel mogelijk afstandsonderwijs georganiseerd.

Keer je terug van een buitenlandse vakantie? Vergeet je verplichte registratie niet, binnen de 48u voor je thuiskomst!

Wie vanaf zaterdag 1 augustus terugkeert uit het buitenland, moet het online formulier invullen op travel.info-coronavirus.be. Dit moet door iedereen die ouder is dan 16 jaar ingevuld en doorgestuurd worden. Dit ongeacht de groene, oranje of rode zone en ongeacht je vervoermiddel (auto, trein, vliegtuig,…). Ook mensen die vanuit een ander land naar België reizen en hier langer dan 48u zullen verblijven vullen het in. Enkel wie minder dan 48u in het buitenland was telt als uitzondering. 

Voedselbedeling tijdens corona

Door de coronacrisis hebben kwetsbare gezinnen het extra moeilijk en is het belangrijk dat de verdeling van voedselpakketten niet in het gedrang komt. De vrijwilligers van Halle Helpt gingen dan ook een handje toesteken.

Hoe omgaan met conflicten in het gezin?

Door de coronacrisis viel het openbaar leven stil en zijn vele gezinnen noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan een dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk en geen vrijetijdsactiviteiten zijn risicofactoren voor conflicten in gezinnen. Wij geven alvast enkele tips die bijdragen tot een fijn en aangename sfeer in jouw gezin of relatie. 

Wacht niet met jouw pensioenaanvraag

Voorlopig houdt de federale pensioendienst geen zitdagen in het Sociaal Huis om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Maar dat mag geen reden zijn om je pensioen of inkomensgarantie tijdig aan te vragen. Want we blijven bereikbaar via de gratis pensioenlijn 1765 en www.mypension.be.

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Heb je nood aan een luisterend oor of een gezellige babbel? Hulp nodig met boodschappen doen of de hond uitlaten?  Halle Helpt staat voor jou klaar, met momenteel al zo’n 250 vrijwilligers! Deze oproep valt ook via een flyer eerstdaags in de bus van elke Halse 65+er.

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck

Een boodschap van burgemeester Marc Snoeck, speciaal voor jullie ! #HalleHelpt

Kom te voet of per fiets naar het Hallerbos of parkeer je op de randparkings

Het is ideaal weer om tijdens een wandeling van de herfstkleuren te genieten in het Hallerbos. Om te voorkomen dat het te druk wordt aan de parking aan de Achtdreef, vragen we om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het Hallerbos te komen. Kom je toch met wagen? Gebruik dan een van de randparkings. 

Smakelijk Halle!

#ikbestelinhalle | Wil je weten waar je de komende periode terecht kan om een lekkere maaltijd, verse charcuterie, versnaperingen of belegde broodjes af te halen of te laten leveren?

Mooi weer, tijd om te wandelen

Mooi weer de komende dagen, doe je wandelschoenen aan en trek erop uit. In het spoor van Maria, de boommarter en de Halse muziekgeschiedenis,… Ontdek enkele mooie wandelingen.

AZ Sint-Maria schakelt andermaal over naar nieuwe covid-fase

De gezondheidszorg staat onder druk. Het aantal coronabesmettingen en de opnames in de ziekenhuizen blijven stijgen. Daarom schakelt ook het AZ Sint-Maria meteen over naar fase 2B. Concreet worden er nu op de afdeling intensieve zorgen 8 bedden en op de covid-afdelingen 32 bedden vrijgehouden voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Alle niet-dringende zorgen worden nog steeds met vier weken uitgesteld. 

Nieuwe lockdown vanaf maandag 2 november

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. En de druk op de ziekenhuizen neemt enorm toe. De federale regering heeft daarom beslist dat we vanaf zondagnacht in een nieuwe lockdown gaan. De nieuwe maatregelen zijn erop gericht dat we zo weinig mogelijk mensen ontmoeten. Hoe minder we elkaar ontmoeten, hoe groter de kans dat we het coronavirus onder controle krijgen. Deze strenge maatregelen zijn helaas hard nodig. Respecteer ze! Op die manier zorgen we samen voor dat lichtpuntje waar iedereen zo naar verlangt en creëren we hoop voor een veiliger 2021.

Voorlopig enkel nog meeneem-eetfestijnen in Halle

Omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen mogen er in Halle voorlopig enkel meeneem-eetfestijnen georganiseerd worden. Door de maaltijden te laten afhalen of aan huis te leveren, waarborgen de verenigingen hun extra inkomsten en voorkomen we dat teveel mensen gaan samenzitten in een feest- of parochiezaal.

Ga je naar de wekelijkse markt? Vergeet je mondmasker niet!

Ga je donderdag of zaterdag naar de wekelijkse markt? Leuk! Maar vergeet je mondmasker niet. Door het dragen ervan te verplichten willen we een verdere verspreiding van het virus voorkomen. En we vinden het ook belangrijk dat marktkramers en bezoekers zich veilig voelen.

Contactonderzoek - samen het coronavirus vertragen

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, werkt de overheid met contactonderzoek. Wat is dat en hoe gaat het in zijn werk? Ontdek het in deze video

Blijf online in contact met je buren via Hoplr!

Halle maakt sinds kort gebruik van Hoplr, een private en gratis buurtwebsite. Tof dat jullie intussen al met meer dan 1000 huishoudens aangesloten zijn bij dit buurtnetwerk! Dankzij Hoplr kunnen buren zonder enig risico makkelijk contact houden met elkaar.

Meld je voor Halle Helpt !

Meer en meer Hallenaren zetten zich in voor elkaar. Hier en daar worden al de eerste acties opgestart om andere inwoners te helpen. Zoveel solidariteit waarderen we enorm en willen we ook aanmoedigen. We lanceren daarom een vrijwilligerspunt.

Wandel je fit via een fotospeurtocht met sportoefeningen

Heb je ook extra nood aan beweging, nu we door de lockdown opnieuw veel tijd binnen doorbrengen? Om hieraan tegemoet te komen werkte Riso Vlaams-Brabant samen met coach Dirk en de stad Halle een wandelparcours uit van 5,5 kilometer langs bekende en minder bekende stukjes van Halle. Onderweg krijg je via een QR-code eenvoudige sportoefeningen

 

AZ Sint-Maria Halle blijft de veiligste plek voor noodzakelijke verzorging

Stel noodzakelijke zorg niet uit, ook niet in tijden van corona. Dat is de belangrijke boodschap die het AZ Sint-Maria en de stad Halle aan alle regiogenoten willen meegeven. Net zoals in de eerste lockdown twijfelen opnieuw heel wat mensen om de huisarts te raadplegen of om naar het ziekenhuis te komen bij  gezondheidszorgproblemen.

Heb jij de Coronalert app al gedownload?

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein of in de bus, de metro? Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico. De Coronalert app helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat gratis en anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Nood aan een gesprek?

Het is normaal dat je je nu wel eens eenzaam, bang of gefrustreerd voelt, dit zijn nu eenmaal ongewone tijden. Heb je het moeilijk? Erover praten/chatten kan je helpen.

Kom je naar de markt? Hou je dan zeker aan deze richtlijnen!

Voor al jouw essentiële inkopen kan je nog steeds terecht op de wekelijkse voedingsmarkten op donderdag- en zaterdagochtend in Halle. Maar uiteraard gelden er voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe beter iedereen deze opvolgt, hoe veiliger ook het marktbezoek kan verlopen.

Grootschalig impactonderzoek corona voor ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepers

De Coronacrisis heeft een grote impact gehad op het leven en werken van iedereen. De stad probeert je als ondernemer, zelfstandige of vrije beroeper zo goed mogelijk door deze crisis te helpen. Mogen we je daarom vragen om ons aan te geven hoe je onze ondersteuning ervaren hebt? Wat doen we goed? Wat kan er beter? Welke suggesties en opmerkingen heb je voor ons?

Gezocht: Crisisvrijwilligers Rode Kruis

Het coronavirus (Covid-19) blijft ons land in de greep houden. Woonzorgcentra en andere instellingen worden daardoor geconfronteed met toenemende taken en mogelijk personeelsuitval. Zij kunnen extra helpende handen goed gebruiken. Rode Kruis-Vlaanderen stuurt daarom tijdelijk vrijwilligers uit naar instellingen en organisaties waar er nood is naar extra hulp of ondersteuning. Help jij ook mee?

Nieuwe Vlaamse coronamaatregelen gaan in vanaf 29 oktober

Het coronavirus houdt ons nog steeds in de ban. Het aantal ziekenhuisopnames gaat nu in Vlaanderen ook in stijgende lijn omhoog waardoor bijkomende maatregelen nodig zijn. De Vlaamse Regering nam daarom bijkomende veiligheidsmaatregelen voor onder meer de sportwereld, de jeugdverenigingen, de culturele evenementen, het aantal personen waarmee we mogen winkelen en het (hoger) onderwijs. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf donderdag 29 oktober.

November wereldmaand kan de verbinding even niet fysiek maken

Er zal dit jaar geen November Wereldmaand georganiseerd worden in Halle. Dit is natuurlijk bijzonder jammer voor alle verenigingen die al maanden druk bezig waren met de nodige voorbereidingen. Maar omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen lijkt het ons verstandiger en veiliger om deze editie te annuleren.

Is jouw situatie veranderd door COVID? Het Sociaal Huis kan je helpen.

In het corona-herstelplan hebben we niet alleen aandacht voor het welzijn van onze inwoners, we zorgen ook voor extra financiële ademruimte voor de meest kwetsbare inwoners. Om dit mogelijk te maken voorzien we een extra bufferbudget van 250.000 euro. Ook de federale regering maakt extra middelen vrij voor burgers op wie de coronacrisis een financiële impact heeft gehad.

Herstelplan na corona voor inwoners, handelaars en verenigingen

Halle heeft een herstelplan uitgewerkt dat inwoners, verenigingen, handelaars en ondernemingen meer ademruimte moet geven na de coronacrisis. Het gaat daarbij niet enkel om fiscale maatregelen. We voorzien ook tal van acties die het algemeen welzijn in onze stad bevorderen.

Halse handelaars over de coronacrisis

"De Halse handelaars hebben enorm veel steun aan elkaar. We respecteren elkaar nog meer dan vroeger en er is enorm veel solidariteit." (Bruno Vandierendonck, Horeca Halle). Het volledige verhaal van Christine, Bruno en Bram , ontdek je in de nieuwe Info Halle digitaal!

AZ Sint-Maria over de coronacrisis

Luc Gordts

"Tijdens de krokusvakantie werd duidelijk dat we ons best konden voorbereiden op het ergste. We hebben toen niet geaarzeld, gelukkig maar." Het volledige verhaal van Lieve Suenens, hoofdverpleegkundige op een corona-afdeling en Werner Devogelaere, hoofdverpleegkundige op de spoedgevallendienst in het AZ Sint-Maria Halle, ontdek je in de nieuwe Info Halle digitaal: www.halle.be/infohalledigitaal!

(Cyber)criminelen actief tijdens corona-crisis

Bescherm je tegen cybercriminelen tijdens je thuiswerk en als je online bent. Ze maken immers gebruik van het nieuws rond het coronavirus om via valse berichten geld en gevoelige informatie (paswoorden, codes,...) van je te stelen. 

Ook een vraag over het Coronavirus? Surf naar info-coronavirus.be

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het dreigingsniveau voor het nieuwe coronavirus opgetrokken tot 'zeer hoog'. Ze roept alle landen op om zich voor te bereiden op het virus. Intussen zijn wereldwijd al meer dan 85.000 besmettingen vastgesteld. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen gebracht op www.info-coronavirus.be.