×

Corona

Coronamaatregel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin eget purus id sapien venenatis vestibulum. Curabitur consectetur erat sed accumsan volutpat. Integer vulputate accumsan enim tincidunt finibus. Curabitur dictum orci vel ex condimentum, vitae fringilla urna efficitur. Morbi ligula enim, mattis in lacus non, commodo consequat sem. Duis eget accumsan enim. Praesent volutpat metus elit, ac dapibus leo ultrices vel. Nunc tempor pharetra dictum.

Nunc augue elit, ornare sit amet nisi eget, ullamcorper placerat magna. Suspendisse quis auctor mi. Mauris cursus viverra purus non pellentesque. Mauris eget vulputate lacus, nec fermentum lectus. Nulla maximus mauris et elit gravida aliquam. Suspendisse porta ipsum vitae tortor tempor, eget vulputate ipsum placerat.

Sectie

Jeugd en Onderwijs

Jeugd

Open

 • De buitenschoolse kinderopvang (BKO) blijft geopend. De opvang behoudt wel het huidig uurrooster. De scholen verzorgen immers zelf, omwille van de geschorste lessen, de opvang.

Gesloten

 • JC De Kazerne sluit de deuren tot 19 april, ook hier kunnen vergaderlokalen niet gebruikt of gehuurd worden.
 • Jeugdorganisatie Habbekrats sluit de deuren tot en met 19 april.
 • Ook de uitleendienst wordt tot en met 19 april gesloten.
 • Huis van het kind en Speelwolk worden gesloten tot en met 19 april.
   
 • Kunstenacademies Meiboom en Servais: Sinds 13 maart worden er geen lessen meer gegeven in de Servaisacademie en de Meiboom om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We voorzien als dienstverlening wel nog voor opvang maar vanaf 25 maart gebeurt dit enkel op aanvraag en voor de leerlingen van wie de ouders werken in een cruciale sector. Het gaat dan om ouders die actief zijn in bijvoorbeeld de gezondheids- of voedingssector of om veiligheidspersoneel.
  Opgelet! De opvang gebeurt enkel op volgende tijdstippen en enkel op aanvraag:
  • Maandag 15u30-18u
  • Dinsdag 15u30-18u
  • Woensdag 12u-18u
  • Donderdag 15u30-18u
  • Vrijdag 15u30-18u
  • Zaterdag 09u00-12u

Wie van deze dienstverlening wenst gebruik te maken, belt minstens een uur vooraf naar de Servaisacademie op het nummer 02 365 97 60. 

Tijdens de paasvakantie (van maandag 6 april tot en met zondag 19 april) zijn de academies volledig gesloten en is er dus ook geen opvang. Maar wie geen opvang heeft en actief is in een cruciale sector   kan nog altijd terecht bij de buitenschoolse kinderopvang.

Noodopvang tijdens paasvakantie in buitenschoolse kinderopvang

Als gevolg van de voorzorgsmaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden alle ouders opgeroepen om hun kinderen zo veel mogelijk thuis op te vangen. Als gevolg daarvan wordt het aanbod van de buitenschoolse kinderopvang BKO De Varkenssnuit tijdens de paasvakantie geschrapt. Ook het speelplein Joepie annuleert alle activiteiten. Op die manier waken we over de gezondheid van de begeleiders en de deelnemers en beperken we de verspreiding van het coronavirus.

Maar er wordt wel noodopvang voorzien in BKO De Varkenssnuit. Maar dit is enkel voor kinderen van ouders die werken in een cruciale sector, zoals door de federale en Vlaamse overheid bepaald werd. Het gaat dus om ouders die actief zijn in bijvoorbeeld de gezondheids- of voedingssector of om veiligheidspersoneel. Ook kwetsbare gezinnen laten we niet in de kou staan.

Zij kunnen zich voor 31 maart melden via bko@halle.be.

De ouders van kinderen die reeds ingeschreven waren voor de buitenschoolse kinderopvang worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem dan contact op met Jeugd & Onderwijs via jong@halle.be of 02 365 98 30.

Inschrijven in een secundaire school

​Op maandag 30 maart  2020 (14u) start de aanmeldperiode voor de inschrijvingen voor het eerste jaar van alle secundaire scholen in Halle en tal van andere Vlaams-Brabantse steden en gemeenten. Aanmelden kan via www.aanmelden.school en kan tot en met 24 april (stipt 14u).

Meer info vind je op de pagina over inschrijven in het secundair onderwijs 2020-2021.
 

Richtlijnen voor scholen

 • De lessen in alle basis- en secundaire scholen worden geschorst vanaf maandag 16 maart tot en met 19 april.
 • Scholen moeten wel opvang voorzien.

Tips voor ouders