×

Opgelet

Omwille van de huidige situatie rond het Coronavirus, werken onze staddiensten enkel nog op afspraak.

Hoe maak je een afspraak?

Surf naar www.halle.be/afspraak-maken
Bel naar 02 365 99 00.
of mail naar info@halle.be

 

Sectie

Wil je de handen uit de mouwen steken om anderen te helpen?

Handen uit de mouwen

Boodschappen doen voor een oudere buur, even telefoneren, skypen, mailen, … met iemand die alleen is, boeken afhalen in de bibliotheek voor een eenzame medemens, opvang organiseren voor kinderen en jongeren… Onze stad telt al heel wat initiatieven om mede-Hallenaren te helpen. Heb je zelf nog een ander idee? Meld het ons! Op die manier kunnen we jouw actie optimaal ondersteunen en eventuele vrijwilligers naar je doorverwijzen.

Wie mag helpen als vrijwilliger?

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten uiteraard in goede gezondheid zijn. En het spreekt voor zich dat van zodra de vrijwilliger ziektesymptomen vertoont, het vrijwilligerswerk wordt stopgezet. Ook mensen vanaf 65 jaar of mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben, komen niet in aanmerking om te helpen. Deze voorschriften zijn natuurlijk niet van toepassing voor mensen die telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Vrijwilligersverzekering

We willen jou maximaal beschermen. De Vlaamse regering breidt daarom de gratis vrijwilligersverzekering uit naar alle individuele burgers die acties op poten zetten om de meest kwetsbare inwoners te helpen in deze moeilijke periode. Wie zich aanmeldt, krijgt een bevestiging per e-mail en is dan verzekerd tot en met 19 april (voor alle acties die georganiseerd worden tussen 8u en 20u).

Alle info over de verzekering
Registreer voor deze verzekering

In het webformulier kan je alle nodige gegevens achterlaten. We nemen contact met je op wanneer we een actie organiseren. Uiteraard houden we ons daarbij aan de voorzorgsmaatregelen. Op die manier zijn we er zeker van dat je als vrijwilliger geen risico loopt. Aanmelden kan via de knop hieronder, veel succes en alvast heel erg bedankt!